پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 8013 تاریخ : 1392/02/15-02:09:41
,2,
توسعه بانکداری اسلامی و مدیریت نقدینگی دو اولویت شبکه بانکی

توسعه بانکداری اسلامی و مدیریت نقدینگی دو اولویت شبکه بانکی

مدیر عامل بانک سپه تأکید کرد:شبکه بانکی کشور در 89 سال اخیر همواره روند رو به رشدی در خدمات رسانی داشته است .

رامین پاشایی فام در مصاحبه با رادیو اقتصاد به مناسبت هشتاد و نهمین سال تأسیس نخستین بانک ایرانی ( 14 اردیبهشت) گفت: این قانون به خوبی نوشته شده است و باید ساز و کارهای اجرایی آن هم به طور کامل فراهم و بستر اجرایی مؤثر آن ایجاد شود.

 

وی با بیان اینکه کشورهای دیگر هم به بانکداری اسلامی توجه دارند افزود: در این کشورها از الگوی بانکداری دوگانه (ربوی و غیر ربوی) استفاده می شود اما در ایران بانکداری کاملاً غیر ربوی و اسلامی مورد توجه است که امیدواریم هر چه سریعتر به مرز اجرای صد درصد برسد.

 

پاشایی فام گفت: اولویت دوم نظام بانکداری کشور هم مدیریت جامع حجم نقدینگی و هدایت آن به سمت فعالیت های توسعه ای و رشد پایدار اقتصادی و بخش های مولد است.

 

وی افزود: هر گونه نقص در این مورد می تواند به شکل گیری پدیده موسوم به نقدینگی سرگردان منجر شود که آثار آن را در بازارهای ارز، سکه و مسکن دیده ایم.

 

پاشایی فام گفت: باید از منابع مردمی که در بانک ها سپرده گذاری می کنند در ایجاد زیرساخت های اقتصادی استفاده شود و مردم به طور واقعی در سرمایه گذاری ها مشارکت کنند. 

 

مدیر عامل بانک سپه گفت: در سطح اقتصاد خرد و بنگاه های اقتصادی شاهد کمبود نقدینگی هستیم ، اما در مدیریت کلان و پولی،  فزونی منابع داریم و نسبت نقدینگی به تولید ناخالص داخلی فراتر از پیش بینی بانک مرکزی است. 

 

رامین پاشایی فام افزود: بخش پولی کشور پتانسیل بیشتری از آنچه که اعمال می شود ، دارد.

 

پاشایی فام با اشاره به استفاده از ابزارهایی مانند صکوک 

 

(اوراق قرضه اسلامی) گفت: امکان گسترش این ابزارها در 

 

ایران وجود دارد و باید بیشتر استفاده شود.

 

مدیر عامل بانک سپه تاکید کرد : باید قانون بانکدرای بدون ربا تکمیل شود و به آموزشهای لازم در شبکه بانکداری نیاز است. 

 

رامین پاشایی فام  افزود : این قانون در اجرا گرچه با سختی هایی همراه است اما امری شدنی است ، بانکداری بدون ربا هم در شکل یک طرح مشخص و هم در شکل یک سبدی از طرح ها قابل اجراست که سپرده گذاران در سبدهای مختلف شریک باشند که این سبدها فعالیتهای هماهنگ و همگون را شامل می شود و هم در کلان بانک که پس از ارزیابی و حسابرسی باید منافع آن در اختیار سپرده گذاران قرارگیرد تا مشارکت واقعی شکل بگیرد.
پاشایی فام با تاکید بر تحقق عدالت با اجرای کامل بانکداری بدون ربا گفت : ظرفیت ها و پتانسیل های زیادی در این بانکداری وجود دارد و به حدی گسترده است که می تواند منافعی را برای سپرده گذار و سرمایه گذار در فضای سالم و اسلامی فراهم کند.
پاشایی فام اظهار داشت : در این قالب سرمایه گذار طرح خود را به بانک ارائه می کند ، بانک پس از بررسی و تعیین میزان سودآوری احتمالی، به تخصیص منابع اقدام می کند. پس از ورود به مشارکت نیز سرمایه گذار به انجام فعالیت خود اقدام می کند و از آنجا که بانک نیز در سود و زیان طرح مشارکت دارد، سرمایه گذار نگران عواقب کلان کار نیست.
مدیر عامل بانک سپه گفت : نداشتن نگرانی ، انگیزه مناسبی برای ورود سرمایه گذاران به عرصه تولید و تلاش برای شکوفایی اقتصادی است ، بنابراین این نوع بانکداری کمک شایانی به تولید می کند. 
وی گفت : همچنیناین نوع بانکداری می تواند کمک موثری برای توزیع درآمد باشد. در این فضا، سپرده‌گذار، سرمایه گذار و بانک به میزان سهم خود از این مشارکت منتفع می شوند. 
پاشایی فام گفت : فضایی که بانکداری اسلامی به وجود می آورد ، می‌تواند مقوله ای به نام تورم را از میان ببرد. در این فرمول این نوع بانکداری می تواند بسیاری از بحران های کشورهای غربی را حل کند. 
پاشایی فام گفت : بانکداری اسلامی و بدون ربا در صورت اجرای صحیح از این توان برخوردارند که علاوه بر عدالت اقتصادی زمینه استقرار عدالت اجتماعی را فراهم کند.
وی افزود: در کشورهای غربی، نگرانی‌های بسیاری از بابت آثار مخرب بخش پولی در اقتصاد وجود دارد چراکه ریشه بسیاری از بحرانهای موجود در این کشورها پولی است. با توجه به قابلیتها و پتانسیلهای بانکداری بدون ربا، اجرای این نوع بانکداری می تواند بسیاری از مشکلات اقتصادی در این کشورها را حل کند. 
پاشایی فام در باره این که کدام یک از بانکها در ایران در اجرای بانکداری بدون ربا موفق‌تر عمل کرده اند  ، گفت : به نظر می رسد بانکهای دولتی در این حوزه موفقیت بیشتری داشته اند. 
این بانکها علاوه بر اینکه اهداف یک بنگاه اقتصادی را دنبال می‌کنند، در تلاش برای تحقق اهداف اجتماعی نیز هستند. در یک تقسیم بندی از بانکها، باید گفت که بانکهای دولتی در این حوزه تجربه خوبی دارند و بانکهای سپه و ملی که براساس صدر اصل 44 و فرمایش مقام معظم رهبری دولتی باقی خواهند ماند، موفق‌تر از دیگران توانسته اند به اجرای بانکداری بدون ربا اقدام کنند. 
پاشایی فام تصریح کرد :  در صورت اجرای کامل بانکداری بدون ربا، این نوع بانکداری منافعش به عموم مردم می رسد.  در صورتی که بتوان در حوزه بانکداری بدون ربا و اسلامی به خوبی عمل کرد، قطعا مردم دنیا به این نوع بانکداری با توجه به منافعی که برای آنها دارد، علاقه مند خواهند شد. 
وی افزود: در حال حاضر بانکها با درصدهای بسیار پایین یک تا 4 درصد به آنها سود قطعی می‌پردازد و چندان از این سپرده گذاری منتفع نمی شوند اما با بانکداری اسلامی، در سود و زیان شریک خواهند شد و به منافع بیشتری خواهند رسید. 
بنابراین اگر در این گونه کشورها الگوهایی معرفی شود که سپرده گذار سودهای بالاتری بگیرند، عرصه قطعا برای بانکهای ربوی تنگ خواهد شد


ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 202
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران