پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 200019 تاریخ : 1395/03/05-06:11:04
,17,
توسعه بازارهای مالی کشور در ابتدای راه است

رییس کل بیمه مرکزی:

توسعه بازارهای مالی کشور در ابتدای راه است

رییس‌کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران گفت:‌دربازار مالی کشور بازیگران اصلی بانک ها هستند و سایر بازارها نقش محدودی در این بازار دارندو ازابزارها و مشتقات مالی در سطح پایینی استفاده می شود و این امر بیانگر آن است که در ابتدای کار و در مرحله توسعه کاربردی قرار داریم.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل ازروابط عمومی بیمه مرکزی، عبدالناصر همتی در میزگرد سیاست یکپارچه‌سازی نظام مالی در بیست و ششمین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی، تأکید کرد: باید به سمتی برویم که نقل‌ و انتقال منابع به نحو کارآمد جابجا شده و پس اندازها با کمترین هزینه به سمت مولدترین فعالیت ها برود و برای مدیریت ریسک ابزارهای مختلفی ایجاد شود.

وی با بیان این که در وضعیت موجود ایجاد کمیته یا شورای ثبات برای مجموعه بازارهای مالی ضروری است، اظهار داشت: در واقع قرار بر این است، کسانی که به دنبال ریسک بیشتر هستند بازده بالاتری دریافت کنند و کسانی که ریسک کمتری را می پذیرند، بازدهی کمتری داشته باشند.
همتی گفت: در حال حاضر در بازار مالی کشور، کسانی که ریسک کمتری می‌پذیرند، بازدهی بیشتر و در مقابل افراد با ریسک بیشتر، بازدهی کمتری دارند که این امر از رخدادهای بسیار نادر است و در مجموعه اقتصادی قابل‌قبول نبوده و یک عقب‌گرد در توسعه بازار مالی است.در این شرایط بحث مدیریت ریسک و کارآمدی بازارها قابلیت عملیاتی نخواهند داشت.
رئیس‌ کل بیمه مرکزی گفت: ‌نظام مالی توسعه ‌یافته در واقع مهمترین عامل برای توسعه پایدار اقتصادی است و بررسی‌ها نشان می‌دهد کشورهایی که بازارهای مالی آنها توسعه‌ می یابد از رشد خوب و پایداری برخوردار می شوند.
به گفته وی، بازارها در کشورهای درحال‌توسعه و توسعه‌نیافته نتوانسته‌اند آن‌طور که باید تکامل یابند.
همتی با بیان این که یکپارچگی بازارهای مالی به روند توسعه‌ یافتگی بازار بستگی دارد و نمی‌توان انتظار داشت در جامعه‌ای که بازارهای مالی آن توسعه نیافته است، به‌ یکباره بتوان آنها را یکپارچه کرد، گفت: در واقع یکپارچگی بخشی از توسعه‌یافتگی این بازار و از ویژگی‌های آن است.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود به بازار بیمه اشاره کرد و افزود: این بازار نیز در تأمین مالی کشور سهم واقعی خود را ندارد و در صورت رشد نکردن سریع بازار سرمایه و بازار بیمه و ابزارهای مرتبط آنها همه فشارهای مالی به بازار پول وارد خواهد شد و این امر باعث می‌شود این بازار که در تامین مالی کوتاه ‌مدت باید فعالیت ‌کند، تبدیل به تامین‌کننده بلندمدت و در واقع باعث قفل شدن سیستم مالی به ویژه نیاز واحدهای تولیدی به سرمایه در گردش و تامین مالی واحدهای کوچک می شود.
همتی گفت: در صحنه بین‌المللی ابزارهای بسیار مهمی به‌ ویژه ابزارها و اوراق بهادار متصل به بیمه هستند و رقم‌های قابل‌توجهی در این زمینه در گردش است.
وی در ادامه یکی از کمبودها و یک ابزار مهم تامین مالی در کشور را بیمه عمر عنوان کرد.
وی تصریح کرد: به طور تقریب در تمام دنیا ضریب نفوذ بیمه بر روی بیمه عمر است، درحالی‌ که در کشور ما بیمه‌ های عمر پس اندازی کمتر از 5 تا 6 درصد سبدسهام(پرتفوی) صنعت بیمه را تشکیل می ‌دهند.
رئیس کل بیمه مرکزی در پایان در ارتباط با بیمه اتکایی،گفت:این بیمه یک کسب وکار مهم بیمه‌ای در سطح بین المللی است و در کشور ما ساختار بازار نظارتی بیمه به صورتی است که بیمه اتکایی به ‌عنوان ابزار کنترلی و نظارت بیمه مرکزی است و تا وقتی بازار بیمه و ساختار شرکت ها و نیروی انسانی متخصص و محاسبات فنی آنها بهینه نشود، بیمه اتکایی اجباری مکمل و ابزار مهم بیمه مرکزی جهت نظارت و کنترل شرکت های بیمه خواهد بود.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 207
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران