به گزارش بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی پژوهشکده بیمه و بر اساس گزارش پژوهشی "بررسی راهکارهای کاهش تاثیر تورم بر بیمه های زندگی"، کاهش تورم در اقتصاد منجر به افزایش تقاضا و افزایش ضریب نفوذ بیمه های زندگی خواهد شد. بیمه های زندگی، از قراردادهای بلندمدت در بیمه است و تاثیر تورم بر آن از سایر رشته های بیمه ای مشهودتر است. تورم بالا و پایدار، ضمن تبدیل ریسک تورم به یک ریسک نسبتا اختصاصی برای بیمه گران در ایران، آثار زیانباری بر کلیه پس اندازها از جمله پس انداز از طریق بیمه های زندگی داشته است.
گزارش پژوهشی حاضر، ضمن پرداختن به وضعیت ایران و جهان در تورم و بیمه های زندگی و تبیین ارتباط متقابل بین بیمه های زندگی و تورم، به ارائه راهکارهایی برای کاهش تاثیر تورم در بیمه های زندگی پرداخته است.
بر اساس نتایج این گزارش پژوهشی، صدور بیمه نامه زندگی بر پایه طلا یا برحسب یک ارز خارجی، اتصال بیمه های زندگی به شاخص های متصل به تورم، مشارکت بیمه گذار در منافع حاصل از سرمایه گذاری های شرکت بیمه از راهکارهای کاهش اثرات تورم بر بیمه های زندگی است. از دیگر راهکارهای مقابله با آثار زیانبار تورم بر بیمه های زندگی می توان به مشارکت بیمه گذار در سرمایه گذاری های مضاربه ای، تحویل سرمایه بیمه نامه زندگی بر حسب یک کالای خاص، صدوربیمه نامه بر حسب واحدهای سرمایه گذاری، خرید پوشش اضافی توسط بیمه گذار هر چندسال یکبار، افزایش نرخ بهره در بیمه های زندگی و استفاده از اوراق بهادار بیمه ای در سرمایه گذاری دارایی های شرکت اشاره کرد.
متن کامل این گزارش در آدرس http://www.irc.ac.ir/fa-IR/Irc/4946/Articles/view/14643/1229 قابل دسترسی است.