پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 225200 تاریخ : 1395/06/21-18:17:35
,17,
توافق بورسی ایران و آلمان

شاپور محمدی:

توافق بورسی ایران و آلمان

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه تفاهم نامه ای با «بافین» آلمان با هدف انتقال دانش و جذب سرمایه گذاری خارجی به امضا رسیده است، گفت: براساس توافق ها قرار است شرکت های ایرانی و آلمانی در کشورهای یکدیگر عرضه شوند.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت،  «شاپور محمدی» با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری خارجی در بازار سرمایه در حال افزایش است، افزود: تصور می کنیم با رفع مشکلات افتتاح حساب خارجی ها، در آینده سرمایه گذاری بیشتری شود.

وی با تشریح برنامه های در دست اجرا در بازار سرمایه، مقاوم سازی بازار سرمایه و ارتقای سامانه های بازار را جمله اولویت های کاری خود اعلام کرد و گفت: باید از توان داخل بیشترین استفاده را در ارتقای سامانه معاملات بومی استفاده کرد؛ با این حال از تجربه های بین المللی برای انتقال فناوری در این بخش نیز بهره گیری خواهد شد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: اصلاح رویه های اجرایی بازار سرمایه، راه اندازی ابزارهای جدید و واگذاری اختیارات به ارکان بازار (صندوق ها و کانون کارگزاران) نیز از اولویت های دیگر است.

محمدی، به تعامل با سایر نهادها از جمله کمک به سیاست های پولی اشاره کرد و افزود: برای همراهی با برنامه کاهش سود بانکی، سقف سپرده گذاری صندوق ها در بانک ها از 70 به 60 درصد کاهش یافته است.

وی با تاکید بر تقویت فرایند اطلاع رسانی و افشای اطلاعات گفت: قرار است شرکت ها آمار تولید و فروش خود را به طور ماهانه اعلام کنند تا مانع انباشت اطلاعات و سواستفاده شود.

محمدی درباره افزایش شفافیت شرکت ها و اطلاع رسانی براساس استانداردهای بین المللی (IFRS) نیز گفت: 20 شرکت از جمله بانک ها و شرکت هایی که مشمول تلفیق هستند را ملزم کرده ایم در سال آتی، اطلاعات مالی مربوط به امسال را براساس استانداردهای بین المللی آی.اف.آر.اس گزارش دهند.

وی با بیان اینکه تسریع در پذیرش شرکت های بورسی و سرعت بخشی به فرایند تاسیس صندوق ها از دیگر اقدامات سازمان بورس است، افزود: تقویت بورس کالا و انرژی، راه اندازی ابزار جانبی در بورس کالا و اختیار معامله از دیگر برنامه های در دست اجرا در این بخش است.

ایشان همچنین به راه اندازی سامانه پیامکی معاملات اشاره کرد و ادامه داد: استفاده از این سامانه سبب می شود جلوی سوءاستفاده از کدهای معاملاتی افراد و همچنین پولشویی احتمالی از طریق این سامانه ها گرفته شود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اضافه کرد: تقویت بازارگردانی در بازار سرمایه، حذف مقررات زاید دست و پاگیر و تکمیل قوانین ناقص و مورد نیاز نیز از دیگر برنامه های آتی سازمان بورس است.

محمدی با بیان اینکه سامانه ای نیز برای رسیدگی به شکایات سهامداران خرد طراحی شده است، گفت: سود سهام برخی از شرکت ها، سالها به تاخیر افتاده که تلاش می کنیم این مشکل رفع شود.

وی با توصیه به سهامداران برای انجام معامله براساس اطلاعات بنیادی شرکتها، افزود: سهامداران نباید تحت تاثیر شایعات اقدام به خرید و فروش سهام کنند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره انجام معاملات بلوکی در بورس که شائبه دستکاری شاخص را ایجاد می کند، افزود: انجام معاملات بلوکی براساس دستورالعملی انجام می شود که اگر طبق ضوابط باشد مانعی ندارد، اما اگر خارج از ضوابط باشد باید با آن برخورد شود.

وی یادآور شد: معتقدیم که شفافیت و واقعی بودن قیمت ها، مهمتر از شاخص کل است و بر این اساس باید تلاش کرد قیمت ها شفافیت بیشتری داشته باشند.

محمدی درباره راه اندازی بورس ارز نیز گفت: یکسان سازی ارز از پیش شرط های اصلی راه اندازی بازار بورس ارز است، بنابراین، پس از یکسان سازی ارز، راه اندازی بورس ارز، به سرعت عملیاتی می شود.

وی درباره ارایه گزارش های مالی نهادهای عمومی به سازمان بورس نیز اضافه کرد: براساس قانون، این نهادها باید گزارش های مالی خود را به سازمان بورس ارایه کنند و سامانه ای نیز برای درج این اطلاعات آماده شده است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به استفاده از ابزارهای جدید مالی اشاره کرد و ادامه داد: راه اندازی ابزارهای مالی اسلامی در بازار سرمایه کشور، جزو اولویت های اصلی است.

وی با بیان اینکه امسال قرار است 50 هزار میلیارد ریال، اوراق صکوک (ابزار تامین مالی اسلامی) عرضه شود، افزود: «اوراق سلف موازی» گندم نیز قرار است در بورس کالا راه اندازی شود.

محمدی گفت: در مورد صندوق ها، تصمیم گرفته شده تا سقف سهام صندوق ها از 10 به 15 درصد افزایش یابد تا بدین ترتیب صندوق ها توجه بیشتری به بازار سرمایه داشته باشند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره دستکاری شاخص کل نیز افزود: شاخص کل «متوسط موزون ریاضی قیمت هاست»، ما باید تلاش کنیم تا قیمت ها واقعی شود زیرا نرخ ها تعیین کننده خواهند بود؛ در واقع ما باید درباره درست بودن قیمت سهام شرکت ها دغدغه داشه باشیم.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اضافه کرد: باید تلاش کنیم تا بازار پر رونق شده و سودآوری شرکت ها افزایش یابد.

محمدی درباره خودداری برخی شرکت ها از ارایه و افشای به موقع اطلاعات مالی، گفت: خودداری شرکت ها از افشای اطلاعات پیگیری شده و در صورت تکرار و وقوع تخلف، با آن برخورد خواهد شد.

وی به ورود تعاونی ها به بورس نیز اشاره کرد و ادامه داد: تعاونی ها بورس جداگانه ای نخواهند داشت، بلکه در بورس های موجود حضور می یابند.

محمدی در ادامه حجم بالای نقدینگی در کشور را یادآور شد و اضافه کرد: بیش از 10 تریلیارد ریال نقدینگی در کشور وجود دارد که پیش از این به دلیل نرخ بالای تورم جذب بخش هایی می شدند که بازده بالای بدون دردسر فراهم می کردند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بیان داشت: امیدواریم با کاهش نرخ تورم، جذابیت بازار سرمایه افزایش یافته و نقدینگی ها را به سوی خود جذب کند.

وی درباره بررسی خروج پتروشیمی ها از بورس در شورای رقابت نیز گفت: در شورای رقابت از بورس کالا دفاع کرده و تاکید کردم که شفافیت بورس کالا از سایر بازارها بیشتر است.

محمدی با بیان اینکه مخالف خروج پتروشیمی ها از بورس کالا هستیم، اضافه کرد: در دنیا، حرکت همه بازارها به سوی بورسی شدن است؛ بنابراین از باقیماندن پتروشیمی ها در بورس کالا حمایت می کنیم.

وی همچنین درباره عرضه سهام عدالت در بورس گفت: موضوع آزادسازی سهام عدالت توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی در حال پیگیری است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه درباره وضعیت سرمایه گذاری خارجی پس از اجرا شدن برجام نیز گفت: براساس گزارش ها میزان سرمایه گذاری خارجی در این مدت 140 درصد رشد داشته است.

محمدی یادآورشد: اکنون 11 هزار و 700یلیارد ریال سرمایه خارجی در بازار سرمایه کشور وجود دارد.

وی با بیان اینکه بازار ایران برای خارجی جذابیت زیادی دارد، افزود: پس از بحران اقتصادی سال2008، اقتصاددانان اعلام کردند کانون رشد اقتصادی از اروپا و آمریکا به آسیا منتقل خواهد شد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اضافه کرد: ایران از ظرفیت های بهره برداری نشده زیادی برخوردار است که در صورت تامین منابع مالی مناسب می تواند به خوبی از آنها بهره بگیرد.

محمدی ادامه داد: ثبات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و معرفی ابزارهای جدید مالی از جمله عواملی هستند که زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی را فراهم می کنند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 201
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران