در این نشست تلاش های مداوم جهانی برای بهبود عواقب اقتصادی ناشی از همه گیری ویروس کرونا در کمی بیش از یک سال گذشته مورد توجه قرار گرفت.
بارکیندو با بیان اینکه اقتصاد جهانی و بازار جهانی نفت در حال پشت سرگذاشتن شدیدترین بحران های تاریخ معاصر است، افزود: به تازگی شاهد بهبود چشم انداز در هر دو بخش بوده ایم.
در گزارش اخیر ماهانه بازار نفت اوپک پیش بینی شده است که رشد اقتصادی جهان در سال 2021، 5.4 درصد افزایش یابد، این در حالی است که برآورد شده تقاضای جهانی نفت روزانه حدود 6 میلیون بشکه افزایش یابد و عرضه کشورهای غیراوپک به حدود یک میلیون بشکه در روز برسد.
دبیرکل اوپک با تأکید بر اهمیت همکاری های بین المللی انرژی در پاسخگویی به تردیدهای کلان، از توافقنامه همکاری (DoC) به عنوان چارچوبی موفق و اثبات شده یاد کرد که از ثبات بازار نفت در طول دو نوسان شدید حمایت کرده است.
بارکیندو گفت: اوپک و 10 کشور غیراوپک با حمایت این توافقنامه در پاسخ به شرایط همه گیری کرونا و کاهش شدید تقاضای نفت، سریع و قاطعانه عمل کردند تا با محدودیت داوطلبانه تولید، به ثبات بیشتر بازار نفت کمک کنند.
وی افزود: این محدودیت عرضه داوطلبانه، بزرگ ترین و طولانی ترین نوع آن در تاریخ صنعت نفت است که تا سال 2022 ادامه دارد.
دبیرکل اوپک تصریح کرد: کشورهای عضو اوپک و شریکانش در توافقنامه همکاری، با هدفی مشترک متحد شدند و با همبستگی و اتحاد توانستند به چالش های بازار به طور مؤثری پاسخ دهند و بر تعهد تزلزل ناپذیر خود برای ایجاد ثبات پایدار در بازار نفت صحه گذاشتند.
بارکیندو اظهار کرد: این تلاش های مشترک در کاهش سطح بالای ذخیره سازی های تجاری نفت موفق عمل کرده است.