به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی وزارت تعاون، سید حمید کلانتری معاون امور تعاون وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی در نشست خبری خود به مناسبت هفته تعاون با بیان اینکه تعاونی ها در زمانه تحریمها میتوانند به اقتصاد ایران کمک برسانند، گفت: گرچه تحریمها مضرات زیادی برای اقتصاد کشور دارند اما میتوانیم با تکیه بر ظرفیت تعاونیها و استفاده از توانمندیهای اعضای آنها وضعیت اقتصادی کشور را ارتقا بخشید و حتی با وجود تحریمها بخشی از تولیدات را به بازارها عرضه کنیم.
وی ادامه داد: اکنون تعداد اعضای تعاونی ها به 11 میلیون نفر رسیده و چنانچه تعاونی ها به خوبی نظارت شوند، اقتصاد مردمی می شود و شاهد کمترین فساد خواهیم بود.
کلانتری نقش فقرزدایی تعاونی ها را یادآور شد و گفت: سرمایه های خرد مردم می تواند تجمیع و در قالب تعاونی وارد اقتصاد شود.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: تاسیس 22 هزار و 400 تعاونی در پنج سال گذشته، نشان دهنده رشد 76 درصدی تاسیس تعاونی ها نسبت به پیش از آن است.
کلانتری سهم بخش کشاورزی را در تعاونی های تازه تاسیس 6 هزار و 460 تعاونی دانست و گفت: سهم صنعت چهار هزار و 400، معدن 250، خدمات هفت هزار و 450 و سهم بخش حمل و نقل نیز 256 تعاونی است.
وی اضافه کرد: سال گذشته چهار هزار و 200 تعاونی جدید ایجاد شده است.
معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موضوع اجرای طرح ویژه روستا-تعاون را یادآور شد و گفت: این طرح با هدف اشتغالزایی بخش تعاون اجرا می شود و تاکنون چهار هزار تعاونی در آن ثبت نام کرده اند.
کلانتری، پیرامون برگزاری جشنواره تعاونی های برگزیده گفت: 15هزار و 500 تعاونی برای ارزیابی در این جشنواره مشارکت کرده اند که از این تعداد، 33 تعاونی برتر و هشت تعاونی به عنوان برتر معرفی شده اند.
معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه افزود: در تعاونیها این خود مردم هستند که منابع خود را مدیریت میکنند. یکی از اهداف تعاونیها ایجاد اشتغال است . هماکنون 10 هزار تعاونی فعال زنان داریم و میتوانیم به کمک آنها کسب و کارهای اجتماعی را توسعه دهیم.
کلانتری در ادامه با بیان اینکه یکی از کارکردهای تعاونیها کوچکسازی دولت است، گفت: خیلی از فعالیتهای دولتی میتواند توسط بخش خصوصی دنبال شود.
وی گفت: هماکنون در کشور 18 بنیاد توسعه تعاون داریم که کارشان حمایت از تعاونیهاست. این حمایت مالی از تعاونیها ما را بر آن میدارد که تاکید بیشتری در برونسپاری امور به تعاونیها داشته باشیم. تعاونیها میتوانند در پروژههای دولتی کمکهای زیادی را ارائه دهند. به عنوان مثال تعاونیهای دهیاریها میتوانند در این زمینه بسیار موثر باشند. در مجموع میتوانم بگویم که هدف 25 درصدی حضور تعاونیها در اقتصاد بسیار بزرگ و متعالی است و باید زمینه پذیرش آن در باور عموم جامعه ایجاد شود.