به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک تجارت در این مجمع که روز دوشنبه سی و یکم تیرماه با حضور حسابرس و بازرس قانونی ، نماینده سازمان بورس و اوراق بهادار و نیز دو نفر از نمایندگان سهامداران بخش غیردولتی به عنوان ناظر برگزار شد بیش از ۸۹ درصد از سهامداران این بانک و یا نمایندگان قانونی آنها حضور داشتند .
در این مجمع که دکتر داوری رییس هیات مدیره بانک تجارت ، ریاست آن را بر عهده داشت ابتدا دکتر فلاح مدیرعامل این بانک با اشاره به مهمترین دستاوردهای بانک تجارت در سال مالی گذشته اظهار داشت : طی سال ۹۱ بانک تجارت توانست با بیش از ۳۰ درصد رشد در سپرده های ریالی ، هدف سپرده ای خود را به طور کامل محقق کند ، ضمن آنکه در طول سال گذشته مانده مطالبات و تسهیلات بانک نیز از ۲۷۴ هزار میلیارد ریال به ۳۰۷ هزار میلیارد ریال افزایش یافت و نسبت مطالبات معوق به کل تسهیلات بانک از ۷/۲۲ درصد به ۷/۱۸ درصد کاهش یافت. در پایان سال ۹۱ بانک تجارت بیش از ۲۴۰۰ میلیارد ریال مابه التفاوت سود قطعی و علی الحساب سال ۹۰ را به سپرده گذاران خود پرداخت کرد و شاهد افزایش صددرصدی فروش اوراق مشارکت توسط این بانک بودیم . وی افزود : در طول سال گذشته سود حاصل از سرمایه گذاری های بانک از ۱۹۶ درصد رشد برخوردار بوده است.
مدیرعامل بانک تجارت در ادامه گزارش خود به سهامداران این بانک اظهار داشت : در پایان سال ۹۱ بانک تجارت همچنان توانست با قدرت جایگاه ممتاز خود در حوزه تعهدات ضمانتنامه و اعتبارات اسنادی را در شبکه بین بانکی کشور حفظ کند ، به گونه ای که در تعهدات ضمانتنامه های ریالی و ارزی بیش از ۶/۳۸ درصد و در حوزه تعهدات اعتبارات اسنادی نیز بیش از ۴۲ درصد سهم بازار را در میان پنج بانک بزرگ تجاری کشور به دست آورد .
دکتر فلاح در ادامه با اشاره به روند حضور بانک تجارت در بازار بورس طی چهارسال گذشته اظهار داشت : از سال ۸۸ تاکنون حجم سرمایه بانک تجارت از ۱۰۴۳۷ میلیارد ریال به ۱۷۵۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته و در تمام روزهایی که نماد بانک باز بوده ، معامله بر روی سهام بانک صورت گرفته است ، ضمن آنکه طی ماه های اخیر نیز اقبال فعالان بازار سرمایه به سهام بانک تجارت چشمگیر بوده است . ارزش مجموع دارایی های بانک طی سال ۹۱ بیش از ۱۴ درصد رشد داشته و نسبت کفایت سرمایه بانک نیز از ۱/۸ به ۸/۸ بهبود یافته است .
مدیرعامل بانک تجارت در ادامه گزارش خود به شاخص های فعالیت بانک تجارت در حوزه بانکداری الکترونیک اشاره کرد و افزود : طی سال ۹۱ تعداد کارتهای خود پرداز بانک تجارت بیش از ۹۰ درصد و تعداد دستگاه های POS فروشگاهی قریب به ۲۷ درصد درصد رشد داشته است ، ضمن آنکه در همین مدت تعداد کاربران اینترنت بانک تجارت بیش از ۱۱۰ درصد ، تعداد کاربران موبایل بانک تجارت بیش از ۷۲ درصد ، تعداد تراکنش های دستگاه های خودپرداز ۷/۳۰ درصد ، اینترنت بانک ۸/۱۱۵ درصد ، موبایل بانک ۹/۱۳۴ درصد و تلفنبانک تجارت ۱/۸۲ درصد رشد داشته است .
پس از ارائه گزارش مدیرعامل بانک تجارت به مجمع ، نماینده سازمان حسابرسی و بازرس قانونی بانک ، گزارش خود در خصوص صورتهای مالی بانک را قرائت کرد که نکات مطروحه در این گزارش از سوی دکتر داوری رئیس هیات مدیره و کلامی معاون مدیرعامل بانک تجارت در حوزه امور مالی و سرمایه گذاری پاسخ داده شد و پس از آن صورتهای مالی سال منتهی به ۳۰/۱۲/۱۳۹۱ بانک مورد تصویب مجمع قرار گرفت.
در ادامه ، شرکت کنندگان در مجمع عادی سالیانه بانک تجارت به بحث و تبادل نظر و اتخاذ تصمیم درباره چگونگی تقسیم و تخصیص سود سال مالی منتهی به ۳۰ اسفندماه ۱۳۹۱ پرداختند و پس از استماع نظرات مدیرعامل و رئیس هیات مدیره بانک تجارت درخصوص افزایش میزان سرمایه و لزوم بهبود نسبت کفایت سرمایه این بانک ، سهامداران با تقسیم ۲۱۰ ریال از سود ۳۵۲ ریالی هر سهم موافقت نمودند تا برنامه افزایش سرمایه بانک به منظور تقویت ساختار مالی و امکان توسعه فعالیتهای مختلف بانکی مطابق برنامه ریزیهای بعمل آمده محقق گردد.
پس از برگزاری مجمع عادی سالیانه ، مجمع عمومی فوق العاده بانک تجارت با موضوع تغییر اساسنامه نیز برگزار شد که انجام تغییرات پیشنهادی در اساسنامه مورد موافقت مجمع قرار نگرفته و مقرر شد پس از بررسیهای تفصیلی مجددا در دستور کار مجامع آتی قرار گیرد .
گفتنی است بانک تجارت یکی از سه بانک بزرگ تجاری کشور است که در پی اجرای قانون سیاستهای کلی اصل ۴۴ در زمره بانکهای خصوصی کشور درآمد و سهام آن به بخش غیر دولتی واگذار شد . تا پایان سال مالی ۱۳۹۱ قریب به ۷۸ درصد سهام این بانک از مالکیت دولت خارج شده و چهار کرسی از پنج کرسی هیات مدیره به بخش خصوصی واگذار شده است.