پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 315484 تاریخ : 1396/11/26-11:19:16
,1,
تسهیلات قرض الحسنه، بهترین همراه برای کارآفرینان

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران:

تسهیلات قرض الحسنه، بهترین همراه برای کارآفرینان

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران در نشست تخصصی تامین مالی قرض الحسنه و توانمند سازی روستایی بر افزایش اشتغال‌های خرد و دانش بنیان با تقویت منابع قرض الحسنه تأکید کرد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک قرض الحسنه مهر ایران، دکتر مرتضی اکبری در همایش تامین مالی قرض الحسنه و توانمند سازی روستایی با اشاره به اعطای تسهیلات قرض الحسنه به عنوان بهترین کار برای تقویت قسمت تقاضا در جامعه‌ای که دغدغه رکود دارد، اظهار داشت: این مهم مشکلات خاص خود را دارد و از سوی بانک مرکزی نیز آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفته است.

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران افزود: از جمله موارد کاربردی که برای شروع تسهیلات قرض الحسنه می‌تواند خیلی کمک کند حمایت از کسب و کارهای کوچک و کارآفرینان نوپا و دانش بنیان است که قاعدتاً وقتی می‌خواهد کار جدیدی به ویژه از نوع خرد تجربه نشده اتفاق بیافتد، فرد اطلاع ندارد که طرح بازده لازم را دارد یا ندارد و وقتی می‌خواهد از سیستم بانکی منابع بگیرد تسهیلاتی با سود 20 تا 22 درصد به وی اعطا می‌شود 

وی در ادامه گفت: این کار باعث می‌شود تا پروژه‌ای که مشخص نبود بازده دارد یا ندارد مشمول سود شود. لذا برای این چنین کارهایی بهترین نوع تسهیلات کارآفرینی از نوع قرض الحسنه است، نه تسهیلات بانک‌های تجاری که انتظار 20 درصد سود دارند. چراکه در تسهیلات قرض الحسنه کارمزد 2 تا 3 درصد وجود دارد و فرد آسوده خاطر است که در کار جدید تنها بناست اصل پول را بازگرداند، در این حالت طرح با خیال آسوده‌تری اجرا و با تقویت منابع قرض الحسنه به اشتغال‌های خرد و دانش بنیان نیز کمک خواهد شد.

تعامل بانک های قرض الحسنه با مردم و تجمیع منابع 

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهرایران در ادامه گفت: منابع قرض الحسنه به نسبت منابع کل کشور بسیار کمتر است و بانک‌های قرض الحسنه برای تقویت این منابع با مردم در تعامل هستند. 

وی با اشاره به تنبل کردن مردم توسط بانک‌های تجاری با اعطای سود به آن‌ها، اضافه کرد: مردم با این کار بیشتر لذت پولشان را می‌برند، در حالی که در بانک‌های قرض الحسنه مردم با دریافت وام ارزان از بانک و با استفاده از کسب و کار خود می‌توانند پول خود را افزایش دهند و به این صورت فرهنگ پول گذاشتن در بانک و دریافت سود از بین می رود.

افزایش اعتماد مردمی نسبت به سیستم بانکی

اکبری در ادامه با اشاره به کاربرد های قرض الحسنه در جامعه بیان داشت: قرض الحسنه، عقدی راحت در بانکداری است. در عقود اسلامی مردم باید مستندسازی‌ها و مدارکی را داشته باشند که عمده این مستندسازی‌ها به صورت صوری درحال انجام است که در قرض الحسنه چنین نیست. هرچند در عقود قرض الحسنه نیز مشکلاتی وجود دارد، از جمله ضامن و مبالغ کم وام که هم اکنون سقف بیست میلیون تومانی دارد و برای کارآفرینان و مشاغل دانش بنیان بسیار کم است و مشکل دیگر هم کمبود منابع قرض الحسنه است که از سویی باعث سختی برنامه ریزی برای بانک‌های قرض الحسنه نیز می‌شود و با برطرف کردن این مشکلات می‌توان به اعتماد در میان مردم نسبت به سیستم بانکی هم کمک کرد.

وی افزود: تعداد زیاد صندوق‌های قرض الحسنه، بانک‌های کشور و مؤسسات اعتباری نیز از دیگر مشکلات است؛ این صندوق‌ها منابع قرض الحسنه کشور را جمع کرده ولی در نهایت در تقسیم آن در مواردی که باید مصرف نمی‌شود که باعث می‌شود ظرفیت قرض الحسنه کشور دچار ابهام شود.

شفاف سازی، عامل اصلی رشد منابع قرض الحسنه

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران در پایان گفت: بهترین راه برای رشد منابع قرض الحسنه کشور شفاف سازی سیستم بانکی است که باید منابع قرض الحسنه و منابع گران قیمت نیز تفکیک شود.

همچنین اکبری، گسترش تسهیلات قرض الحسنه و عدم محدود کردن آن به وام ازدواج، تجمیع و بکارگیری سرمایه‌های راکد خرد در جامعه و اعطای تسهیلات قرض الحسنه در مسیر اشتغال، تجمیع منابع مسئولیت اجتماعی بانک‌ها با رویکرد اعطای وام‌های قرض الحسنه با پایین‌ترین نرخ کارمزد در مسیر کسب و کارهای خرد، تهیه اوراق وقف برای اعطای تسهیلات قرض الحسنه ویژه اشتغال و تعیین و تکلیف کاهش قیمت پول که باعث می‌شود مخاطب پول خود را برای ده درصد در بانک قرار ندهد را از دیگر راه حل‌های رشد منابع قرض الحسنه کشور دانست.

 

 



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 206
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران