پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 311360 تاریخ : 1396/09/26-15:34:39
,17,
ترکمنستان گرفتار کمبود مواد غذایی شد

ترکمنستان گرفتار کمبود مواد غذایی شد

دفتر رادیوی آزادی ( لیبرتی ) در ترکمنستان به تازگی گزارشی در باره کمبود مواد غذایی و افزایش قیمت محصولات غذایی در این کشور پخش کرد .

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت؛ در ایالت ماری و آخال ترکمنستان قیمت آرد دو برابر افزایش یافته و مردم که نگران کمبود این محصول هستند ، بیشتر آرد می خرند . 

بنا به این گزارش ، در اوایل ماه دسامبر کمبود آرد در سراسر ترکمنستان مشاهده شده است و بر اثر آن قیمت یک قرص نان از یک منات ارز ملی این کشور به 1.4 تا 1.5 منات افزایش یافته است . 
یک منات ترکمنستان حدود یک هزار و 50 تومان ایران است . 
در شهر عشق آباد پایتخت ترکمنستان ظرف دو هفته گذشته قیمت نان تهیه شده از آرد با کیفیت از دو منات تا 3.5 منات افزایش پیدا کرده است . 
در پایتخت ترکمنستان همچنین کمبود تخم مرغ به وجود آمده و قیمت این محصول 50 درصد افزایش یافته است . 
این گزارش افزود: در حال حاضر در فروشگاه های ترکمنستان تخم مرغ فقط به بزرگسالان و در تعداد محدود و برای هر فرد تا 30 عدد فروخته می شود . 
همچنین قیمت میوه و تره بار و شیرینی جات در بازارهای ترکمنستان دوبرابر افزایش یافته است . 
پایگاه خبری آسیای مرکزی نیز با استناد به رادیوی آزادی گزارشی در این زمینه منتشر کرد و به نقل از یکی از ساکنان عشق آباد نوشت : مواد غدایی در بازارهای این کشور هر روز افزایش می یابد و در چنین شریط قیمت خدمات شهری از جمله برق ، گاز و آب نیز افزایش یافته است . 
ترکمنستان با مساحت 488.100 کیلومتر مربع و با نزدیک به پنج میلیون و 250 هزار جمعیت در آسیای مرکزی قرار گرفته و مرز مشترک با جمهوری اسلامی ایران ، افغانستان ، ازبکستان و قزاقستان دارد .
به گزارش ایرنا، پایه و اساس اقتصاد ترکمنستان را درآمدهای حاصل از فروش مواد خام تشکیل می دهد. اما نکته مهم و جالب توجه در خصوص اقتصاد انرژی محور ترکمنستان آن است که این کشور با چالش وابستگی ژئوپلتیک به روسیه-ایران-چین در فروش حامل‌های انرژی روبرو است .
یک کارشناس ارشد بانک جهانی دیروز در گفت و گو با رویترز گفت: قزاقستان ، ترکمنستان و ازبکستان اصلی ترین کشورهای صادرکننده ذخایر انرژی در آسیای مرکزی هستند و با کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی ، درآمدهای ارزی کشور های آسیای مرکزی نیز بطور قابل توجه کاهش یافته و این موضوع منجر به کاهش قابل توجه رشد اقتصادی در این کشورها شده است . 
هانس تیمر ابراز عقیده کرد، در چنین شرایط تغییر دادن تعادل در اقتصاد با هدف انطباق با واقعیت اقتصادی جدید قیمت های پایین تر نفت که از سال 2014 میلادی ادامه دارد ، باید وظیفه عمده کشورهای آسیای مرکزی باشد . 
وی در مورد ضرورت اصلاحات اقتصادی در کشورهای آسیای مرکزی هشدار داد و گفت : این کشورها اگر اقتصاد خود را با قیمت پایین نفت در بازارهای جهانی منطبق نکنند، تنش در آسیای مرکزی اجتناب ناپذیر خواهد بود . 
به گفته هانس تیمر ، در صورتی که دولت های این منطقه اقدامات لازم را انجام ندهند ، لطمه جدی به قدرت نخبگان حاکم وارد می شود و می تواند خطرات سیاسی جدی در پی داشته باشد . 


ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 190
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران