پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 250100 تاریخ : 1395/09/09-12:20:47
,5,
ترامپ روی مذاکرات اوپک سایه می اندازد

ترامپ روی مذاکرات اوپک سایه می اندازد

پیش‎بینی می‎شود با توجه به نگرانی درباره استمرار عرضه مازاد و افت قیمت نفت، تمرکز اصلی نشست این هفته اوپک بر تأثیر سیاست‎های رئیس جمهور جدید آمریکا بر بازار باشد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روزنامه گاردین، پیش‎بینی می‎شود اوپک در نشست فردا (چهارشنبه 10 آذر ماه) در وین، بالأخره به توافقی برای کاهش تولید دست یابد. با وجود ابهام درباره کاهش تولید این سازمان، یک مسئله روشن است؛ دانلد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا، موضوع اصلی گفت‎و‎گوها خواهد بود.

سیاست پیشین برخی اعضای اوپک مبنی بر افزایش تولید با هدف افزایش سهم از بازار، توانست تولید نفت آمریکا را کاهش دهد، اما با توجه به افت شدید قیمت نفت، این سیاست به اعضای این سازمان نیز آسیب رساند. برخی کشورهای عضو، همچون ونزوئلا، دچار بحران اقتصادی شده‎اند و عربستان نیز برای تأمین اعتبار، وادار به صدور اوراق قرضه بین‎المللی شده است.

ترامپ در رقابت‎های انتخاباتی وعده داده بود که صنعت نفت آمریکا را از مقررات محدود کننده رهایی می بخشد و اکنون پس از پیروزی او، اوپک باید خود را برای احتمال افزایش تولید نفت ایالات متحده و افت دوباره قیمت نفت آماده کند.

اسکات رابرتس، کارشناس مؤسسه اینوسکو فیکس اینکام، گفت: عربستان به این نتیجه رسیده که جنگ سهم بازار را تمام کند و راهی برای خروج از این درگیری بی‎فایده بیابد.

در روزهای اخیر، امید به توافق اوپک سبب شد قیمت نفت افزایش یابد و شاخص جهانی برنت به بالای 47 دلار برسد.

راب تامل، کارشناس مؤسسه تورتویز کپتال، اعلام کرد تولید نفت اوپک به سطحی بی سابقه رسیده و اگر این اعضای آن برای کاشه تولید به توافق برسند، قیمت نفت افزایشی چشم‎گیر خواهد داشت.

وی گفت: گمان می‎کنم عربستان صبر خود را در رویارویی با افت قیمت نفت از دست داده است و قیمت نفت 50 تا 60 دلار را مطلوب می‎داند.

به گفته کارشناسان یاد شده، استمرار رشد قیمت نفت به جزئیات توافق کاهش تولید اوپک بستگی خواهد داشت.

برخی گزارش‎ها نشان می‎دهد که اعضای اوپک همچون ایران و عراق و حتی روسیه با تثبیت تولید نفت خود موافقت کرده‎اند. اما حمایت ترامپ از افزایش تولید نفت آمریکا، بر مذاکرات این هفته سایه خواهد انداخت.

رابرتس گفت: گمان می‎کنم اعضای اوپک به شدت درباره این مسئله نگران هستند؛ بزرگترین نگرانی سعودی‎ها است که دولت آمریکا شرکت‎های نفتی را تشویق کند که پیش از موعد فعالیت خود را گسترش دهند و این مسئله ظرف 12 ماه آینده، عرضه نفت در بازار را 500 هزار بشکه در روز افزایش دهد.

مایکل کوهن، کارشناس بانک انگلیسی بارکلیز، تأیید کرد که انتخاب ترامپ اوپک را در وضعی دشوار قرار داده است و برخی مواضع او همچون مخالفت با توافق هسته‎ای ایران و پافشاری بر خودکفایی آمریکا در زمینه انرژی، ممکن است توافق اوپک را به چالش بکشد.

وی گفت: سعودی‎ها از سخنان ترامپ در جریان رقابت‎های انتخاباتی خشنود نبودند و حتی اگر وعده‎های او عملی نشوند، سخنان ترامپ درباره بی‎نیاز کردند آمریکا از نفت کشورهای حاشیه خلیج فارس از دید خاندان سلطنتی عربستان ناخوشایند است.

به گفته این کارشناس، اگر احساس شود که مدیریت بازار سبب می‎شود تولیدکنندگان آمریکایی بتوانند سهم عربستان را در بازار نفت ایالات متحده تصاحب کنند، سعودی‎ها به احتمال زیاد از هرگونه مداخله در بازار خودداری خواهند کرد.

تامل و رابرتس باور دارند که جدا از برخی سخنان کلی درباره صدور مجوز اکتشاف نفت در زمین‎های ملی و بازنگری در برخی مقررات زیست‎محیطی با هدف کمک به تولیدکنندگان زغال سنگ، نقاط ابهام زیادی درباره سیاست‎های ترامپ در زمینه انرژی وجود دارد.

به گفته آنان، به احتمال زیاد مهمترین عامل در تصمیم‎گیری تولیدکنندگان نفت شیل در آمریکا، قیمت نفت است و سیاست‎ها دولت، تأثیر چندانی در این زمینه نخواهند داشت.

تامل گفت: عوامل اقتصادی هرگز دروغ نمی‎گویند و این عوامل همچنان می‎گویند که مرز سودآوری برای تولید نفت آمریکا، قیمت نفت 50 دلار است و در قیمت‎های پایین‎تر، رشد تولید چندانی مشاهده نخواهد شد.

میکل هسویه، تحلیلگر دویچه بانک آلمان، اعلام کرد نگرانی‎ها درباره تأثیر ترامپ بر انرژی آمریکا و جهان، شاید کمی اغراق‎آمیز باشند و با توجه به دیگر عوامل گسترده‎تر و پایدارتر، تغییرات در سیاست‎های انرژی این کشور، ممکن است چندان شدید نباشند.

به گفته وی، در 10 سال گذشته رقم خالص واردات نفت آمریکا رو به کاهش داشته و برنامه واگذاری مجوزهای اکتشاف نفت و گاز در سال‎های 2017 تا 2022 میلادی، همکنون در حال تدوین هستند. ارائه امکان دسترسی به برخی زمین‎های ملی که اکنون شامل محدودیت هستند، از جمله در مناطق قطبی ایالت آلاسکا و مناطق حفاظت شده حیات وحش در ساحل اقیانوس اطلس، ممکن است پیامدهایی چشمگیر داشته باشد، اما این پیامدها در بلند مدت مشاهده خواهند شد.

این کارشناس همچنین اعلام کرد که حتی توافق هسته‎ای با ایران نیز با تهدید چندانی رو‎به‎رو نیست و گفت: شاید افراد منطقی‎تر بتوانند نظر خود را غالب کنند، زیرا احتمال دستیابی به گزینه‎ای بهتر از توافق کنونی، ناچیز است.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 211
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران