به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از سازمان تامین اجتماعی، دکتر حسین امیری گنجه در کارگاه آموزشی گفتمان سازی سیاستها و مبانی نظری و کاربردی اقتصاد مقاومتی در سازمان تامین اجتماعی در قزوین ضمن تقدیر از همراهی مجموعه مدیریت سازمان در مسیر حرکت بسوی کاربردی نمودن مفاهیم اقتصاد مقاومتی با عنایت به تاکیدات مقام معظم رهبری در سال جاری عنوان کرد: سازمان با تکیه بر اقتصاد مقاومتی قصد رفع مسائل را دارد.
وی اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی به مثابه دولت کوچکی در درون دولت کریمه نقش آفرینی می کند و شرایط دولت و سازمان کاملا در هم تنیده اند و رونق آن ارتباط تنگاتنگی با شرایط اقتصادی موجود دارد .
دکتر امیری افزود: هر چه سیاستگزاران و متولیان اجرائی به اقتصاد مقاومتی بپردازند وضعیت سازمان بهبود یافته و فواید این مقوله بطور قطع به مخاطبین آن باز خواهد گشت.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی اقتصادی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: در راستای عملیاتی کردن بهینه اقتصاد مقاومتی گفتمان سازی در خصوص مفاهیم آن، تهیه و تدوین گزارشات پشتیبان، تدوین نقشه راه و برنامه های عملیاتی اقتصاد مقاومتی و اجراء و کنترل و پایش آن از جمله اقدامات سازمان تامین اجتماعی در این زمینه است.
وی اظهار داشت: در این زمینه مدیریت ریسک است که معنا و مفهوم واقعی را پیدا می کند که خود سخت ترین مولفه مدیریت بر اجتماع است و ریسک ماهیتی، کاهش ضریب نفوذ، طولانی شدن فرآیند بهبود بیماری، افزایش اقدامات و ریسک سیاسی، تحمیل بازنشستگی پیش از موعد، بیمه های حمایتی، بخشودگی جرائم و ریسک اقتصاد ملی، نامطمئن بودن سرمایه گذاران از آینده و نا اطمینانی و ریسک بین المللی، افت ارزش سهام شرکتها، بحرانهای منطقه ای و جهانی از جمله ریسک های سازمان تامین اجتماعی است.
دکتر امیری گفت: سازمان تامین اجتماعی 71 عنوان ریسک را با این مدل مدیریتی شناسایی کرد و می توان گفت که دقیقا می داند که گلوگاه ها کجا و چگونه است.
وی در خصوص اقداماتی که در راستای اقتصاد مقاومتی در حوزه سرمایه گذاری انجام گرفته بیان داشت: خرید دین و جابه جائی دارائی، تغییر مدیریت منابع و مصارف، تغییر ساختار و مدیریت دارائی های سازمان (هلدینگ درمانی و هلدینگ توریسم با تکیه بر توریسم درمانی) ، تحویل در مدیریت پروژه ها با تاکید بر تغییر روش تامین مالی، خرید راهبردی دارو، تولید داروهای استراتژیک از جمله داروهای ضد سرطان و... و امضاء مقاوله نامه های بیمه ای و سرمایه گذاری با طرفهای خارجی از جمله اقدامات انجام پذیرفته در این زمینه است.
مدیر کل تامین اجتماعی استان قزوین در این نشست در خصوص اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: مدیریت منابع و مصارف و تاب آوری معطوف به فرصت ها و تهدیدات بیرونی از جمله موضوعاتی است که به آن توجه خاصی شده و منظور از آن اقتصادی است که با روند رو به رشد و عدم آسیب پذیری در برابر تهدیدات و ترفندهای دشمنان خود، در مقابل تکانه های اقتصادی نیز مقاوم باشد .
علیرضا محسنی کاهش هزینه ها از طریق کنترل بهینه، نظارت و کنترل بر اجرای بودجه و هزینه ها، جلوگیری از صدور آرای هیاتهای نامتعارف، کنترل نظارت بر مستمری بگیران تک نفره، کنترل بیمه شدگان من غیر حق کارگران ساختمانی، ساماندهی و پایش عملکرد واحدهای اجرائی صنایع دستی شناسه دار، گسترش پوشش بیمه ای و بازنگری چارت تشکیلاتی واحدها با توجه به تغییرات انجام گرفته را از جمله فرآیندهای عملیاتی سال 1394 استان قزوین در راستای اقتصاد مقاومتی بیان کرد.
وی اظهار امیدواری کرد با قانونگذاری صحیح بتوان مقاوم سازی را در تامین اجتماعی در مسیر ادامه روند تعهدات و پایبندی بر اصل امانتداری از سرمایه انباشته نیمی از افراد تحت پوشش به نحو احسن عملیاتی کرد.
محسنی گفت: قدمت صنعت دراستان سرعت بازنشستگی را به جلو انداخت، ضریب وابستگی تعداد بیمه شده به مستمری بگیر به 4/3 درصد رسیده است.
وی اظهار داشت: اداره کل تامین اجتماعی قزوین با 8 شعبه اصلی، 3 کارگزاری رسمی، 2 کارگزاری اقماری، 6 شعبه اقماری به 64 درصد از افراد تحت پوشش استان با 62 هزار خانوار مستمری بگیر و 16 هزار کارگاه فعال تعهدات ارائه می کند.