پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 449404 تاریخ : 1397/11/30-17:01:49
,17,
تجلیل از یک عمر کارآفرینی و نیکوکاری حاج‌ علاء‌ میرمحمدصادقی

با حضور مقامات بلندپایه دولت، نمایندگان مجلس و بخش‌خصوصی برگزار شد

تجلیل از یک عمر کارآفرینی و نیکوکاری حاج‌ علاء‌ میرمحمدصادقی

مراسم نکوداشت و تجلیل از علاء‌الدین میرمحمدصادقی به پاس هفت دهه کارآفرینی و نیکوکاری این عضو باسابقه اتاق بازرگانی با حضور مقامات و شخصیت‌های برجسته و معتمد نظام، معاون اول رئیس‌جمهور، نمایندگان مجلس و فعالان بخش خصوصی در اتاق ایران برگزار شد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی اتاق تهران، حاج علاء‌الدین میرمحمدصادقی در حالی دهه نهم عمر خود را سپری می‌کند که همواره از وی به عنوان کارآفرین خیرخواه و پیشتاز در امر مسئولیت اجتماعی یاد شده است و او را الگو و نماد بخش‌خصوصی می‌دانند.

روز گذشته که در تقویم ملی به نام «روز اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی» ثبت شده است، مراسمی برای تجلیل از یک عمر کارآفرینی و خلق ثروت، در عین ساده‌زیستی و زندگی نیکوکارانه علاء‌الدین میرمحمدصادقی در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد تا بخش‌خصوصی همچنان به این ابتکار اصرار داشته باشد که فرصت تجلیل از نام‌ها و بزرگان، در زمان حیات آنان ارزشمند است و یاد و نام شخصیت‌های نمونه را باید در کنار آنان گرامی داشت.

در مراسم نکوداشت حاج علاء‌الدین میرمحمدصادقی، معاون اول رییس‌جمهور حضور یافت و علاوه بر آنکه در مدح علاء میرمحمدصادقی دیدگاه و نظر خود را بیان کرد، از بخش‌خصوصی خواست تا برای برون‌رفت از مشکلات پیش‌روی اقتصاد کشور، راهکار ارائه دهد. رییس اتاق تهران نیز که پیش از این و در اولین دوره مراسم جایزه امین‌الضرب از علاء میرمحمدصادقی تجلیل کرده بود، طی سخنانی کارآفرینی را نه تنها تولید ثروت که حضور پررنگ در امر مسئولیت اجتماعی نیز دانست.

در مراسم نکوداشت حاج علاء‌الدین میرمحمدصادقی که رییس اتاق ایران نیز حضور داشت و با استقبال جمع زیادی از فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی مواجه شد، دیگر شخصیت‌ها و مقامات حاکمیتی و دولتی نیز به نشان احترام به جایگاه این کارآفرین نیکوکار بخش خصوصی، در این رویداد حضور یافتند. محمد نهاوندیان مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور، علی مطهری نایب رییس مجلس شورای اسلامی، یحیی رحیم صفوی مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا، حجت‌الاسلام صدیقی امام جمعه موقت تهران، غلامعلی حداد عادل عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمدرضا نعمت‌زاده وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت، حمید چیت‌چیان وزیر سابق نیرو، حجت‌الاسلام محسن قرائتی، اعضای هیات رئیسه اتاق‌های بازرگانی تهران و ایران و دیگر مقامات دولتی و نمایندگان بخش خصوصی حضور داشتند.

همچنین در این مراسم، از تمبر یادبود حاج علاء‌الدین میرمحمدصادقی، سردیس وی و دو عنوان کتاب که مرتبط با زندگی‌نامه و مجموعه مقالات در ارتباط با وی است، رونمایی شد.

اصلاحات اقتصادی در ایران با کمک بخش خصوصی

معاون اول رییس‌جمهور در این مراسم، علاء میرمحمدصادقی را یک فعال اقتصادی خوشنام، اخلاق‌مدار و مسئولیت‌پذیر در قبال جامعه معرفی کرد و گفت: بخش خصوصی واقعی نمی‌تواند نسبت به اخلاق حرفه‌ای بی‌تفاوت باشد و امر مسئولیت اجتماعی در جامعه را همین بخش خصوصی می‌تواند احیا کند. اگر مردم همواره این احساس و اطمینان را داشته باشند که کسانی هستند که آنها را با مشکلاتی که دارند، رها نمی‌کنند قطعاً سرمایه اجتماعی کشور رشد و تعالی پیدا خواهد کرد.

اسحاق جهانگیری سپس با بیان اینکه شرایط اقتصادی کشور، ویژه است به بحث گفت‌وگوی مستقیم با بخش خصوصی ورود پیدا کرد و گفت: ساختار اقتصادی کشور، بیمار است و این بیماری از سال‌ها و دهه‌های گذشته همواره با اقتصاد ما بوده است و ضمن آنکه در حال حاضر نیز کشور با چالش های سیاسی و اجتماعی دیگری نیز مواجه است. وقتی شاخص‌های اقتصادی کشور را کنار هم قرار می‌دهیم، این پیام را به ما منتقل می‌کند که راهی جز اصلاحات جدی در ساختارهای اقتصادی کشور نداریم.

معاون اول رییس‌جمهور در ادامه، با این پرسش که در چنین شرایطی، تمرکز اصلی برای اصلاحات اقتصادی در کجا باید باشد، افزود: بخش خصوصی ایران از لحاظ توان فکری، به بالندگی رسیده و معتقدم که بخش خصوصی در مقایسه با سایر بخش‌های دیگر کشور، از مدنیت بالاتری برخوردار است؛ از این رو بخش خصوصی در کشور می‌تواند برای برون‌رفت از مشکلات اقتصادی که با آن مواجه هستیم راهکار و راه‌حل ارائه دهد.

جهانگیری گفت: هیچ راه و امکان دیگری برای حل مسائل اقتصادی ایران جز میدان‌داری بخش خصوصی وجود ندارد. بخش خصوصی کشور باید خود را برای پذیرفتن مسئولیت توسعه ایران آماده کند و با تکیه بر سابقه خود، در این راه گام بردارد.

وی در بخش دیگری از سخنانش، با بیان اینکه نباید نگران خلق ثروت از طرف بخش خصوصی بود، افزود: اعمال سقف پرواز برای بخش خصوصی، یک ابهام بیشتر نیست و حتی در دیدار با مقام معظم رهبری نیز این موضوع را با ایشان در میان گذاشتم و مقام معظم رهبری نیز با رد اینکه هیچ‌گونه سقف پروازی را برای بخش خصوصی قائل نیستند، تاکید کردند که ابلاغ سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی از سوی ایشان به این منظور بود که بخش خصوصی در کشور بتواند امور اقتصادی را به دست گیرد. با این حال، عده‌ای در کشور هستند که حسادت را پیشه کرده و به دنبال هر راهی می‌گردند تا به کشور ضربه بزنند.

جهانگیری سپس با اشاره به اینکه افرادی از بخش خصوصی در ایران، طی چندین نسل به کشور و جامعه ایرانی خدمت کرده‌اند، از محسن خلیلی پیشکسوت صنعت و کسب‌وکار ایران یاد کرد و گفت: باید بخش خصوصی حمایت و الگوسازی کرد.

وی تأکید کرد: حاج علاء‌الدین میرمحمدصادقی در زمره افرادی است که علاوه بر کارآفرینی، تعهد انقلابی و بینش عمیق سیاسی، در فعالیت‌های نیکوکارانه نیز مشارکت جدی دارد و باید به عنوان یک الگوی خاص به جامعه معرفی شود.

تولید ثروت در کنار مسولیت اجتماعی

رییس اتاق تهران نیز در این مراسم، با اشاره به برگزاری سومین دوره همایش امین‌الضرب از سوی اتاق تهران و معرفی کارآفرینان برتر و تجلیل از پیشکسوتان عرصه‌های اقتصادی کشور که طی سال جاری برگزار شد، گفت: نزدیک به دو دهه پیش از مشروطه، انجمن وکلای تجار کشور به ابتکار حاج محمدحسن امین‌الضرب ایجاد شد و این شخصیت نخبه ایرانی نه تنها در صنعت و تجارت که در سیاست نیز ید طولایی داشت و سند مشروطه در منزل وی به امضا رسید.

مسعود خوانساری با بیان اینکه اتاق تهران طی سال‌های اخیر، با یاد از حاج محمدحسن امین‌الضرب، تجلیل از مقام بزرگان کسب وکار کشور را در دست گرفته است، افزود: در دوره اول اهدای جایزه امین‌الضرب که در سال 95 برگزار شد، از حاج علاء میرمحمدصاقی به عنوان الگوی بارز بخش خصوصی، تجلیل و تقدیر به عمل آمد.

رییس اتاق تهران با اشاره به اینکه حاج علاء‌الدین میرمحمدصادقی در دوران کودکی مشکلات اقتصادی فراوانی را به چشم دیده و شاگردی در بازار را از همان دوران کودکی در پیش گرفت، افزود: اگرچه وی به دلیل مشکلات اقتصادی خانواده، نتوانست آن‌گونه که مورد انتظارش بود، تحصیلات خود را تکمیل کند اما در حال حاضر با شخصیتی روبه‌رو هستیم که ساخت و کمک به تجهیز بیش از یک هزار مدرسه در کشور را در کارنامه دارد.

خوانساری افزود: حاج علاء میرمحمدصادقی با وجود اینکه تفکر سیاسی و اعتقادی خاصی را پیروی می‌کند، اما چپ و راست برای این کارآفرین مؤمن هیچ اهمیتی نداشته است.

وی، مسولیت‌پذیری علاء‌الدین میرمحمدصادقی را یکی از ویژگی‌های اخلاقی وی عنوان کرد و افزود: در طول چهار سال گذشته که همراه با وی در هیات رییسه اتاق تهران حضور داشته‌ام، در هیچ یک از جلسات هیات رییسه غیبت نداشته‌اند و این در حالی است که هوش و حافظه بالای وی و اشراف کامل به مصوبات اتاق تهران در ادوار گذشته، نشان از زندگی سالم و پایدار وی دارد.

رییس اتاق تهران گفت: کارآفرینی را نباید تنها تولید ثروت دانست بلکه کارآفرینی هنگامی معنی پیدا می‌کند که در کنار آن مسئولیت اجتماعی نیز مورد توجه قرار گیرد و این ویژگی را به خوبی می‌توان در علاء‌الدین میرمحمد صادقی دید.

فعال اقتصادی خوشنام با فهم سیاسی بالا

در ادامه این مراسم، پیام تصویری علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی که این روزها برای گفت‌و‌گو و مذاکره در کشور ژاپن به سر می‌برد، پخش شد. رییس مجلس در این پیام تصویری، حصول درآمد و مصرف آن در راه امور خیرخواهانه را دو ویژگی بارز حاج علاء میرمحمدصادقی عنوان کرد و از وی با عنوان فردی خلیق نام برد. لاریجانی افزود: آقای علاء میرمحمدصادقی علاوه بر اینکه در حوزه اقتصاد و کسب وکار فردی خوشنام است، دارای فهم بالای سیاسی نیز است.

همچنین غلامحسین شافعی رییس اتاق ایران نیز در این مراسم با تاکید بر این موضوع که امروز با برگزاری این مراسم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران پایه‌گذار ارزش‌گذاری به اخلاق و مسئولیت اجتماعی در بین فعالان اقتصادی است، تاکید کرد: تاریخ نشان داده است که طول عمر هیچ‌کس به هیچ عنوان باعث ماندگاری آن شخص نخواهد شد. بلکه آن چیزی که باعث می‌شود تا فردی ماندگار شود، کمال است.

به اعتقاد شافعی مدیران ماندگار کسانی هستند که تعادل لازم را بین موضوعات متناقض مانند انسان و ماشین؛ منطق و احساس؛ امور شخصی و اجتماعی؛ معیشت و فضیلت، برقرار می‌کنند و حاج آقا علاء میرمحمد صادقی از جمله این افراد بوده است. او تاکید کرد: هنر مدیرانی مانند حاج علاء‌میرمحمد صادقی در این است که توانسته‌ با افراد عادی کارهای خارق‌العاده انجام دهد و از جمله کسانی است که توانست بهترین پیوند را بین معیشت و  فضیلت برقرار کند.

غلامعلی حداد عادل عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در توصیف شخصیت حاج علاءالدین میرمحمدصادقی گفت: ارادت بنده به ایشان از زمان مرحوم پدرم به ارث رسیده است؛ پدرم همواره تاکید داشتند که در کشور بازرگانان کاردرستی وجود دارد که یکی از مهم‌ترین نمونه‌های موفق این بازرگانان، حاج علاءالدین میرمحمد صادقی است. فردی که خودش را برای کشورش می‌خواهد نه کشور را برای خودش.

او تاکید کرد: در هر دوره‌ای همواره شخصیت‌هایی وجود دارند که به عنوان الگو برای سایران معرفی می‎‌شوند. همان‌طور که شهید چمران در زمان خودشان الگویی تمام عیار برای دانشگاهیان بودند؛ حاج علاءالدین میرمحمد صادقی هم الگویی برای همه بازرگانان و فردی اقتصادی، متدین، فعال و قانون‌شناس است.

عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام در بخشی از صحبت‌های خود با تاکید بر این موضوع که در شرایط فعلی که دشمنان نظام و انقلاب جمهوری اسلامی ایران، جنگ اقتصادی و رسانه‌ای گسترده‌ای علیه کشور به راه انداختند، وظیفه بخش خصوصی سنگین‌تر از 40 سال گذشته شده است، افزود: بخش خصوصی باید از تمام توان خود برای تقویت بنیه اقتصادی کشور استفاده کند؛ همانطور که مقام معظم رهبری هم تاکید داشتند در شرایط فعلی این بخش خصوصی است که باید فعال اصلی اقتصادی باشد و دولت با برداشتن موانع فعالیت بخش خصوصی، میدان را به آنها واگذار کند.

سیدمحمود دعایی، مدیر مسئول روزنامه اطلاعات نیز در این مراسم به سخنرانی پرداخت و حاج‌علاءالدین میرمحمدصادقی را شخصی معتقد و دلسوز انقلاب دانست که زادگاه خودش اصفهان را با بلندنظری ترک کرد تا آغازکننده اقداماتی اساسی در تهران باشد و امروز ایشان افتخار دارد تا در تاسیس بیش از 1000 صندوق قرض‌الحسنه در کشور سهیم باشد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 192
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران