وی با اشاره به این که اهل سیاست برای دهه ها نظام بانکی را به مثابه کانال توزیع پول دولت دیده اند، عنوان کرد: فعالان بخش خصوصی گمان می کنند این نگاه ریشه فساد در نظام بانکی و مروج رانت و موجب سرکوب بهره وری در نظام تولید و تجارت است.
سلاحورزی با اشاره به این که بانک کسب و کار خرید و فروش «اعتبار» است، ادامه داد: مثل هر کسب و کار دیگری بهترین عملکرد بانک در شرایطی حاصل می شود که مداخله دولت در نظم طبیعی فعالیت هایش به حداقل های ضروری کاهش یابد.
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران تأکید کرد: اینکه سیاستمداران ارز را منبعی راهبردی برای مدیریت اقتصاد کشور می بینند، میراثِ شوم اقتصاد تک محصولی نفتی و توسعه مرکزگرای مبتنی بر آن است.
وی ادامه داد: بازار ارز برای رسیدن به ثبات نیازمند تعمیق از طریق توسعه ابزارهای مشتقه، تسهیل شرایط برای تقویت تجارت خارجی، یعنی پرهیز دولت از مداخلات نمایشی و غیرکارشناسی است.
سلاحورزی عنوان کرد: بورس بخش مهمی از رشد اقتصادی مبتنی بر کارآفرینی ناشی از خلق امکان معامله ریسک در نظام اقتصادی و مهم ترین زمینه نهادی برای انجام این معاملات است.
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به این که سیاستمداران مسئول سود و زیان سهامداران و وضعیت شاخص بورس نیستند، عنوان کرد: کافی است معاملات شفاف، منصفانه و آزادانه در بورس تضمین شود تا بورس به کارکرد حقیقی خودش یعنی خلق ارزش افزوده از طریق فراهم کردن زمینه معامله ریسک و کمک به تأمین مالی بنگاه ها بازگردد.
وی با اشاره به این که مقررات زایی غیرضرور دهه هاست که به نام حفاظت از حقوق ملت انجام می شود اما در واقع، چاه ویلی است که آبی برای معاش ملت و ارتقای عملکرد اقتصاد ندارد، عنوان کرد: تنها خاصیت این طرح نان رساندن به مشتی فاسد در حاشیه بدنه دولت و گروهی رانت جو در فعالان بخش خصوصی است، مسئولان اگر عزم کمک به شکوفایی تولید و معاش مردم دارند؛ این چاه را کور کنند که راه به دوزخ دارد.
سلاحورزی با اشاره به این که تجارت خارجی ضرورتی اجتناب ناپذیر برای رشد اقتصادی پایدار است، بیان کرد: بدون تعارف و پرده پوشی امروز مشکل اصلی تجارت خارجی ایران بیرون از زمین اقتصاد و در دست سیاستمداران است.
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: لازم است موانع سیاسی پیوستن ایران به نظام مالی بین المللی و حضور در بازارهای جهانی را حذف، فعالان بخش خصوصی راه و روش فتح بازارها و شکوفایی تجارت خارجی را به خوبی می دانند.
وی با اشاره به این که قیمت گذاری در واقع شکل خاصی از همان مقررات زایی غیرضروری بوده اما آن قدر مهم است که باید جداگانه به آن پرداخت، عنوان کرد: نظام قیمت گذاری هم مانند سایر اشکال مقررات زایی غیرضرور با شعار حمایت ازمردم ساخته شده اما در واقع بخش مهمی از مافیای فساد در نظام اقتصادی و عامل اصلی سرکوب انگیزه های تولید است.
سلاحورزی افزود: خلع بازار از کارکرد و جایگاه کشف قیمت و سپردن آن به نهادهای بروکراتیک، اقتصاد را از انجام کارکرد اصلی اش یعنی تخصیص بهینه منابع برای تحقق رشد پایدار باز می دارد و برهم زدن رسم کهنه مداخله دولت در قیمت گذاری قدرت و اراده عظیمی می خواهد که اگر انجام شود، کار مهمی است.
نائب رئیس اتاق بازرگانی لرستان با اشاره به این که از دید بسیاری از سیاستمداران خودکفایی باعث قدرت کشور است اما در واقع ایده ای خطرناک براساس فهمی غلط از ماهیت اقتصاد است، بیان کرد: آنچه اقتصاد به آن نیاز دارد تاب آوری است و نه خودکفایی و تاب آوری، همان طور که در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی اشاره شده، حاصل توازن میان درونزایی و برون گرایی، خودکفایی حتی اگر به فرض محال ممکن باشد؛ باعث کاهش کارایی و تاب آوری است و اقتصاد و کشور را مستعد آسیب های بسیار جدی می کند.
وی ادامه داد: حرف و شعار در رابطه با تولید، سرمایه گذاری و بهبود فضای کسب وکار زیاد است ولی بهترین کاری که هر دولتی برای کمک به این حوزه می تواند انجام دهد؛ اصلاح رفتارهایش در مورد مسائلی است که در بالا در رابطه با آن صحبت شد.