به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از سازمان تامیناجتماعی، ناهید حیدری افزود: با توجه به اینکه فلسفه وجودی سازمان تامیناجتماعی رفع دغدغه خاطر معیشت و زندگی نیروهای مولد جامعه است، هرچقدر که چتر حمایتی سازمان برای این افراد گسترش یابد، قطعا افزایش بهرهوری حاصل میشود.
وی با بیان اینکه سازمان تامیناجتماعی در راستای منافع شرکای اجتماعی نقش کلیدی دارد، اظهار کرد: سازمان با ایجاد تمهیداتی برای کارفرماها به رونق تولید کمک کرده و در عین حال با ارائه خدمات بیمهای، به افزایش رفاه کارگران کمک میکند.
مدیرکل تامیناجتماعی غرب تهران بزرگ، گفت: اقدامات و تمهیداتی که سازمان میتواند در جهت رفاه حال کارفرماها انجام دهد که به رونق تولید منتهی شود، با رمزگشایی از «بسته حمایتی» ارائه شده از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ابلاغ آن از سوی سرپرست سازمان که در 17 بند بود، حاصل میشود.
حیدری در تشریح خدمات بسته حمایت از کارفرمایان افزود: از جمله تسهیلاتی که میتوان برای کارفرمایان درنظر گرفت، دریافت لیست بیمه جاری با وجود داشتن دیون معوقه است. بر این اساس، کارفرماهایی که تا بهحال برای تعیین تکلیف دیون خود مراجعه نکردهاند، میتوانند لیست بیمه جاری خود را ارائه دهند.
وی اظهار کرد: بحث دیگر مربوط به بخشودگی جرایم میشود؛ اولین مرحله این طرح مربوط به بخشودگی بدهیهای تا پایان سال 95 بود که تا تیر 96 ادامه یافت. طبق اعلام وزیر محترم، کلیه دیون معوق کارفرماها لغایت اسفند 96، قابل بخشودگی است و کارفرماها میتوانند با مراجعه به شعب از این طرح بهرهمند شوند. همچنین درخصوص ماههای جاری نیز با توجه به نوسانات ارزی و تحریمهای ظالمانه، اگر لیستی معوق شود و سه ماه از مدت آن بگذرد، کارفرمایان میتوانند با مراجعه به شعب تامیناجتماعی، پس از انجام بررسی از بخشودگی جرایم استفاده کنند.
مدیرکل تامیناجتماعی غرب تهران بزرگ، عنوان کرد: در فاز اول این طرح از حدود 14 هزار درخواست بخشودگی، 8 هزار مورد به تایید رسید و حدود 1200 میلیارد تومان از بدهی و دیون معوق کارفرماها تعیین تکلیف شد که از این مبلغ حدود 180 میلیارد تومان جرایم به مرحله بخشودگی رسید که فرصتی برای احیای این کارگاهها به شمار میرود.
حیدری اعمال معافیت در ضرایب بیمهای شرکتهای فرآوردههای نفتی را از دیگر خدمات بسته حمایتی کارفرمایان برشمرد و افزود: شرکتهای فعال در فرآوردههای نفتی، چنانچه قراردادی را برای مثال با بانکها منعقد کنند، در ضرایب بیمهای قرارداد آنها معافیتهایی پیشبینی شده است که میتوانند از آن برخوردار شوند.
وی با اشاره به طرحهای مشوق بیمهای برای کارفرمایان تصریح کرد: برای کارفرماها این شرایط مهیا است که با بهکارگماری فارغالتحصیلان دانشگاهی در مقاطع لیسانس، فوقلیسانس و دکترا در سنین 25، 28 و 32 سال با لحاظ دو سال خدمت سربازی به این سقف سنی برای آقایان، از معافیت سهم کارفرمایی در پرداخت بیمه برخوردار شوند.
مدیرکل تامیناجتماعی غرب تهران بزرگ معافیت پرداخت حقبیمه برای قراردادهای پژوهشی را از دیگر موارد «بسته حمایتی» برشمرد و افزود: با توجه به تفاهم سه جانبه بین وزارتهای علوم، بهداشت و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری، تمامی قراردادهای پژوهشی منعقد شده بین دانشگاهها و پارکها و مراکز علمی پژوهشی و نیز شرکتهای دانشبنیان، قراردادهای منعقده موسسات و شرکت های دانش بنیان مورد تایید معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور بدون اعمال ضریب حقبیمه محاسبه و مفاسا حساب آنها ارائه میشود.
حیدری با اشاره به برنامههای حمایت از کارفرمایان در سازمان تامین اجتماعی، گفت: با توجه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی که در سالهای اخیر مطرح بوده است، سازمان تامیناجتماعی در زمینههای گوناگون حمایت از کارفرمایان را سرلوحه برنامههای خود قرار داده است؛ از جمله آنها، تشکیل کمیتههای تسهیل و رفع موانع تولید است که بر اساس آن نهایت مساعدت به کارفرماهایی که دچار مشکل میشوند به عمل میآید تا به چرخه تولید بازگردند.
با تاکید براینکه تقویت تعامل با کارفرمایان از سیاستهای راهبردی سازمان تامیناجتماعی به شمار میرود، اظهار کرد: این ادارهکل، برگزاری نشستها و جلسات مشترک جهت شفافسازی و رفع موانع امور بیمهای کارفرماها را در اولویت کاری خویش قرار داده است؛ در این راستا، امسال دو جلسه با نمایندگان تشکلهای کافرمایی برگزار کردهایم و بنا داریم نشستهایی را به صورت مستمر با آنها داشته باشیم و این آمادگی وجود دارد که این جلسات ماهیانه یک بار برگزار شود و تشکیل جلسات ضروری نیز استقبال میشود.