به گزارش خبرنگار بانک و صنعت ، در حاشیه برگزاری هجدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق ایران دکتر حقی فام، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر و سخنگوی صنعت برق در خصوص مطالبات از ایرلاین های خارجی بخصوص عراق گفت: این بدهی بالغ بر 1 میلیارد دلار است که برای تسویه این مطالبات ساز و کارهایی ترتیب داده شده است که با همکاری بانک مرکزی در حال پیگیری است.
وی در ادامه افزود: بخشی از این مطالبات برای توسعه نیروگاهی و بخشی از آن برای تهاتر بین دو کشور مورد استفاده قرار میگیرد.
سخنگوی صنعت برق خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته عمده صادرات خدمات فنی و مهندسی مربوط به آب و برق است که متاسفانه در سالهای گذشته بخصوص سال قبل این رقم کاهش پیدا کرده است و طبق برآوردهای انجام شده صنعت برق، در سال توانایی صادرات 20 میلیارد دلار خدمات فنی و مهندسی وجود دارد.
تولید 3 برابر ظرفیت کنتور در کشور
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر با تاکید بر ظرفیتهای تولید افزود: هدف بزرگ وزارت نیرو این است که بتوانیم پتانسیلهای آزادی که در کشور ، مانند مشاوره ، بازاریابی و تامین کالا را بتوانیم با ساز و کارهای عملیاتی از پتانسیلهای داخلی و همچنین در نیروی کار کشور استفاده نماییم به نحوی که ما توانایی تولید 3 برابر ظرفیت تولید کنتور در کشور را دارا هستیم که خود میتواند در زمینه صادرات در زمان تحریم بسیار موثر باشد، در این صورت باعث ایجاد ثبات اقتصادی در کشور خواهیم شد.
وی تصریح کرد: ما باید موضوعات و چالشهای صنعت برق را چالشی عمومی در نظر بگیریم که این موضوع قطعا قابل حل است.
حقی فام افزود: یکی از ایرادهایی که در سالهای گذشته در صنعت برق وجود دارد این است که بخش خصوصی و سایر دستگاهها همیشه صنعت برق را مخاطب حل مشکلات قرار داده درحالیکه وزارت نیرو در انجام کار و حوزه اختیارات محدود است.
تامین هزینههای جاری صنعت برق در فشار
وی ادامه داد: قیمت تمام شده برق و هزینه نگهداری و حتی هزینه تحویل برق مشترکین در زمینه انشعاب؛ در فشار است.
برای تامین هزینههای انشعاب آنچه که در کشور هزینه میشود حدود 2 تا 3 برابر بیشتر از هزینهای است که از مشترکین دریافت میشود، در کل در هزینه انشعاب و هزینه جاری که مربوط به انرژی است دچار محدودیت هستیم. همچنان که هزینه تمام شده برق 110 تومان برای هر کیلووات ساعت است ولی از مشترکین 66 تومان دریافت می شود.
سخنگوی صنعت برق با تاکید بر کم بودن نرخ تعرفههای دریافتی از مشترکین گفت: طبق برآورد مالی انجام شده به ازای هر کیلووات ساعت 66 تومان از مشترکین دریافت میشود در حالیکه هزینههای ما بسیار فراتر از این تعرفه است لذا باید نهادهای خصوصی در صنعت برق راه اندازی شود تا قیمت تمام شده برق نیز کاهش یابد.
وی ادامه داد: اگر اقتصاد صنعت برق درست شود، بیکاری در صنعت برق تعطیل خواهد شد که با انجام این کار محرکی در بخش صنعت و مهندسی کشور ایجاد میشود.
هجدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق ایران به مدت 4 روز ( 11 تا 14 آبان ) با حضور 483 شرکت داخلی و خارجی در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران پذیرای بازدیدکنندگان است.