پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 490361 تاریخ : 1398/06/12-11:14:12
,11,
تامین 1.6 میلیارد دلار برای نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی

در سومین نشست هم اندیشی و گفت‌وگو با تشکل‌های حرفه‌ای حمل‌ونقل عنوان شد

تامین 1.6 میلیارد دلار برای نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی از تامین مالی 1.6 میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی با دستور رئیس جمهوری برای نوسازی ناوگان فرسوده درون و برون شهری خبر داد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از وزارت راه و شهرسازی، سومین نشست هم اندیشی و گفتگو با تشکل‌های حرفه‌ای حمل‌ونقل بعد از ظهر روز 11 شهریورماه 1398 با حضور شهرام آدم نژاد معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی و مهدی میر اشرفی رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.

در ابتدای این نشست شهرام آدم نژاد معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: سهم حمل‌ونقل کشور در تولید ناخالص ملی بیش از 8.5 درصد و شرایط اشتغال دو میلیون نفر به صورت مستقیم و 4.5 میلیون نفر به طور غیر مستقیم را رقم زده است.

وی افزود: نزدیک به 1.6 میلیارد دلار از  صندوق توسعه ملی با دستور رئیس جمهوری برای  نوسازی ناوگان حمل‌ونقل درون و برون شهری به زودی تامین می‌شود و در روش نوسازی جدید 50 درصد قیمت ناوگان به صورت بلاعوض در اختیار شخص قرار می‌گیرد.

آدم نژاد در ادامه به تشریح سه مشکل بزرگ حمل‌ونقل اشاره کرد و گفت: در اولین مساله به دلیل اینکه ورود به اقتصاد حمل‌و‌نقل در جهت تنظیم عرضه و تقاضا و در مسیر تنظیم بازار نبوده است، رابطه اقتصادی در نظام حمل‌ونقل به طور دائم با ریسک سرمایه گذاران مواجه می‌شود.

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی دومین مشکل را وجود بروکراسی شدید برای فعالیت تخصصی و حرفه‌ای در حوزه حمل‌ونقل عنوان کرد و یادآور شد: باید دو اصل توانمندی (مهارت) و سرمایه برای ورود به عرصه حمل‌ونقل پذیرفته شود.

به گفته وی سومین مشکل پیش روی حمل‌ونقل، موازی کاری دستگاه‌های ذی ربط است که باعث عدم گسترش این صنعت در بخش خصوصی می‌شود.

آدم نژاد تصریح کرد: تکامل تدریجی حمل‌ونقل نیاز به خلاقیت، توسعه فیزیکی و نرم افزاری دارد و این جلسه با هدف شناسایی گلوگاه‌های موجود و هم فکری برای رفع آ‌نها برگزار شده است.

 در ادامه این نشست رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران گزارشی از اقدامات انجام شده ارائه کرد و گفت: در حالی سال گذشته درآمد 43 میلیارد دلار از صادرات غیر نفتی و 42 میلیارد دلار از واردات در سال گذشته  برای کشور حاصل شد که درآمد امارات متحده عربی از صادرات و ری اکسپرت حدود 320 میلیارد دلار بوده است.

مهدی میر اشرفی با اشاره به مطالعات انجام شده از سوی مراکز علمی بین‌المللی مبنی بر انتقال مرکز ثقل ثروت از سیلیکن ولی و وال‌استریت به مرزهای هند و چین اظهار داشت: در نتیجه این مطالعات آمده است که کشورهای نزدیک به هند و چین می‌توانند با انتقال کالاهای ساخته شده توسط آن‌ها یا تامین مواد مورد نیاز این دو کشور از منافع مالی بالایی بهره مند شوند.

وی تاکید کرد: بنابر این با توجه به مطالعات و پیش‌بینی‌های صورت گرفته، برای ارتقا موقعیت اقتصادی کشور، فقط باید بر حمل‌ونقل تمرکز و به آن توجه ویژه شود.

رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران با اشاره به حضور 30 دستگاه دولتی و حاکمیتی در عرصه تجارت کشور گفت: هر یک از این دستگاه قوانین و مقررات خاص خود را دارند که امکان مقایرت با قوانین دستگاه دیگر نیز وجود دارد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: با اتکا به نیروهای ارزشمند دانشگاهی سامانه پنجره واحد فرامرزی ایجاد و راه‌اندازی شد و طبق گزارش بانک جهانی درسال گذشته رتبه ایران بیش از 39 پله و در تجارت فرامرزی 35 پله ارتقا یافت. همچنین در سه روز گذشته از سه سامانه «خدمات گمرکی موبایلی»، «پیام رسان به فعالان عرصه تجارت» و «پلمپ الکترونیک» برای تسهیل خدمات گمرکی رونمایی شد.

سر انجام پس از بیان مشکلات از سوی نمایندگان تشکل‌های حرفه‌ای حمل‌ونقل در زمینه گمرکی، مقرر شد، هر یک از تشکل‌ها نظرات و پیشنهادات خود را به صورت مکتوب تا روز چهارشنبه 13 شهریورماه به معاونت حمل‌ونقل ارسال کنند تا پس از جمع ‌بندی و ارسال برای رویت رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران مورد بررسی  و یا اقدام قرار گیرد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 197
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران