پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 575064 تاریخ : 1400/01/02-18:45:49
,10029,
تاریخ تولدهای رُند بلای جان مادر و نوزاد

تاریخ تولدهای رُند بلای جان مادر و نوزاد

در سال های اخیر به دلیل عدم استقرار همه جانبه پرونده الکترونیک سلامت، شاهد تلاش برخی والدین برای به دنیا آمدن فرزندان شان در تاریخ های رُند با انجام سزارین های خارج از اندیکاسیون هستیم!

به گزارش بانک و صنعتبه نقل ازتسنیم ، در سال های اخیر داشتن شماره تلفن و پلاک رُند به معیار و شاخصی برای لاکچری بودن تبدیل شده است و برخی افراد حاضرند با پرداخت هزینه های سنگین، شماره های رُند را به نام خود بزنند.


اخیراً داشتن تاریخ تولد رُند نیز از این قاعده مستثنی نمانده است و برخی زوجین حاضرند با پرداخت هزینه های سنگین، نوزاد خود را در یک تاریخ رُند به دنیا بیاورند!! غافل از این که این هزینه ها، تنها محدود به هزینه مادی نمی شود و گاهی خانواده ها باید تا سال ها هزینه و تاوان اشتباه خود را با از دست دادن سلامتی فرزندشان را هم بپردازند!


سوم آذر ماه سال 99 بود که قاسم جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت طی نامه ای به معاونین درمان دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور انجام تولدهای تقویمی به روش سزارین را خلاف برنامه ها و سیاست های اجرایی وزارت بهداشت در حوزه ترویج زایمان طبیعی و کاهش سزارین های الکتیو دانست و خواستار بررسی عملکرد بیمارستان ها و پزشکان در سزارین های تقویمی 99.9.9 شد و تصریح کرد: «با بیمارستانها و پزشکان دارای سابقه آمار بالای سزارین مدیریت نشده، برخورد خواهد شد.»


با این وجود در تاریخ 9. 9. 99 شاهد شلوغی عجیب بیمارستان ها و مراکز درمانی برای انجام سزارین بودیم؛ اگرچه پیگیری های خبرنگار تسنیم برای دستیابی به آمار سزارین و برخوردهای صورت گرفته از سوی وزارت بهداشت با بیمارستان های متخلف در این تاریخ بی پاسخ ماند اما گزارش های میدانی از افزایش شدید سزارین های غیراورژانسی و خارج از اندیکاسیون(توصیه) حکایت می کرد.


کرونا , سزارین , وزارت بهداشت , پرونده الکترونیک سلامت , یک متخصص زنان و زایمان درباره عوارض زایمان های زودرس که با هدف رند شدن تاریخ تولد فرزند انجام می شود می گوید: «بچه هایی که زودتر از 39 هفته تمام و بدون اندیکاسیون یا مورد اورژانسی متولد می شوند، معمولاً در معرض یکسری عوارض به ویژه عوارض تنفسی و سندرمی به نام دیسترس تنفسی قرار می گیرند که این سندرم اغلب، در نوزادانی که بین 37 هفته تا 39 هفته متولد می شوند بروز می کند. گاهی این دیسترس تنفسی بسیار مقاوم به درمان است و به درمان های رایجی که برای این نوزادان انجام می شود پاسخ نداده و متاسفانه منجر به مرگ نوزاد می شود.»


با وجود هشدارها، در تاریخ 1. 1 . 1400 و همزمان با شروع سال نو، باز هم شاهد شلوغی عجیب بیمارستان ها و صف های طولانی برای انجام سزارین های به اصطلاح لاکچری هستیم! یک بیمارستان خصوصی 100 تخت خوابی در تهران حاکی از افزایش سه تا چهار برابری آمار سزارین در نخستین روز از سال 1400 است!


یک ماما که در این بیمارستان مشغول به کار است به تسنیم گفت: «امروز نزدیک به 20 زایمان سزارین داریم که بسیاری از آن ها غیراورژانسی و خارج از اندیکاسیون هستند.»وی در پاسخ به این سؤال که در روزهای عادی، چند سزارین در این بیمارستان انجام می شود، بیان داشت: «در روزهای دیگر در بهترین حالت 5 تا 7 سزارین در روز داریم اما این آمار به دلیل رُند بودن تاریخ امروز به 15 تا 20 نفر رسیده است.»


در حالی که استانداردهای جهانی، نرخ ایده آل برای سزارین را بین 10 تا 15 درصد در نظر گرفته است قاسم جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت ایران، گفته است: 49 درصد زایمان ها در کشور از طریق سزارین و 51 درصد به صورت طبیعی انجام می شود!


ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت نیز به بالا بودن آمار سزارین در کشور اذعان و تصریح کرد: «آمار سزارین 50 درصد است که این آمار در کشور ما خیلی بالاست و مطلوب آن باید زیر 18 درصد باشد حتی این آمار نسبت به کشورهای اروپایی و آمریکایی که بعضاً از امکانات و تسهیلات بیشتری برخوردارند هم بالاتر است.»


تولد پیش از موعد و نارسی نوزاد، هزینه های زیادی را به سیستم سلامت و درمان و نسل آینده کشور وارد می کند و باعث ایجاد عوارض جسمانی و به خطر افتادن سلامت مادر و نوزاد به ویژه در بحران کرونا می شود و بیشترین ضربه را به نوزاد وارد می کند، چرا که بیشترین رشد و تکامل مغزی در سه ماهه آخر بارداری صورت می گیرد.


محروم کردن نوزادان از زندگى کامل رحمى و به خصوص عبور از کانال زایمان، بلایى است که افراد ناآگاه با تعیین زمان تولد نوزادان زودتَر از موعد و بدون درد زایمان مى آورند و این تراژدی دردناک تاریخ تولد لاکچری، می تواند خستگی کادر درمان در دوران کرونا را مضاعف کند.


چوب عدم شفافیت لای چرخ سلامت
سلامت الکترونیک، باعث شفافیت در روند درمان بیماران می شود؛ استقرار پرونده الکترونیک سلامت، باعث می شود تمام اطلاعات مربوط به زنان باردار مانند وضعیت جسمانی، داروهای مصرفی آن ها، سابقه بیماری ها و نتایج آزمایش هایشان در این پرونده ثبت شود.


در حال حاضر و در نبود این پرونده الکترونیک، اطلاعات و جزئیات روند بارداری فقط بین مادر باردار و پزشک او رد و بدل می شود و تا زمانی که وزارت بهداشت نتواند پرونده الکترونیک را در همه سطوح اجرایی کند، نمی توان انتظار داشت که مداخله مؤثری در جلوگیری از زایمان های لاکچری انجام شود و نظارت کامل بر تخلفات صورت گرفته در این زمینه، امری غیرممکن به نظر می رسد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 205
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران