به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت؛ متن کامل این اطلاعیه که در واکنش به مطلب مورخ 21 شهریور 1396 خبرگزاری تسنیم با عنوان "نسخهای که برای اقتصاد بیمار کشور پیچیدهاند زمان طاغوت امتحان شده است" نقل از ابراهیم رزاقی استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه تهران منتشر شده، به شرح زیر است:
در تیتر مطلب عنوان شده، نسخهای که برای اقتصادبیمار کشور پیچیدهاند زمان طاغوت امتحان شده است، اما در متن مصاحبه هیچ موردی از جزئیات و سیاستهای نسخه مذکور بیان نشده و تنها به جذب سرمایهگذاری خارجی به عنوان تشابه نسخه مذکور و برنامه دولت فعلی اشاره گردیدهاست. واقعیت این است که مذموم دانستن تلاش برای جذب سرمایهگذاری خارجی امروزه دیگر موضوعی پیش پا افتاده و سطحینگری میباشد، اما بیان آن از سوی اساتید دانشگاه تا حدود زیادی دور از انتظار است. جذب سرمایههای خارجی علاوه بر تاثیرات مثبت بر متغیرهای اقتصادی همچون بیکاری، تولید و صادرات، بر ورود فنآوریهای جدید، امنیت ملی و درجه ریسک اقتصاد کشورها نیز تاثیرات مثبتی به همراه دارد و به همین دلایل نیز کشورها بر سر جذب بیشتر سرمایهگذاری خارجی با یکدیگر رقابت میکنند.
آقای رزاقی در بخش دیگری از مصاحبه خود عنوان میکند بزرگترین خطری که نظام اسلامی را تهدید مینماید شدت رشد بیکاران است. این واقعیت قابل کتمان نیست که بیکاری یکی از معضلات مهمی است که اقتصاد و جمعیت جوان ایران با آن مواجه است و دولت یازدهم در راستای ایجاد اشتغال اقدامات مهمی انجام داده است. بر اساس نتایج طرح آمارگیری نیروی کار مرکز آمار ایران در سال 1395، جمعیت فعال (عرضه نیروی کار) به حدود 25،8 میلیون نفر و جمعیت شاغل (تقاضای نیروی کار) به حدود 22،6 میلیون نفر رسیده و نرخ بیکاری کل کشور 12،4 درصد گزارش شده است. در مجموع، طی 4 سال دولت یازدهم (95-1392)، جمعیت شاغل کشور بیش از 1 میلیون و 400 هزار نفر (به طور متوسط 350 هزار نفر در سال) افزایش یافته است (این در حالی است که طی 8 سال دولتهای نهم و دهم (91-1384)، جمعیت شاغل حدود 1 میلیون و 300 هزار نفر (به طور متوسط 162،5 هزار نفر در سال) افزایش یافته است.
همچنین در خصوص مطالب مطرح شده در مورد گسترش فقر و عدم اطلاع دولت از آمار مرتبط با آن نیز باید یادآور شد که گرچه وضعیت فعلی توزیع درآمد شرایط مطلوبی ندارد و باید در جهت توزیع عادلانه درآمد و حذف فقر از چهره جامعه گامهای اساسی برداشت، اما شرایط آنگونه که برخی مسایل بزرگنمایی میشود، نمیباشد. در گزارشی که در پاییز 1395 توسط گروه بانک جهانی در مورد اقتصاد ایران با عنوان"ناظر اقتصادی ایران" منتشر گردیده است به صراحت گفته شده که ایران یکی از معدود کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقاست که بررسی بودجه خانوار آن از کیفیت بالایی برخوردار است. همچنین در این گزارش آمده که سطح فقر در ایران مشابه سطح فقر در کشورهایی است که در سطح توسعه اقتصادی مشابه قرار دارند