به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت , محمد کریم آبادی با اشاره به کاهش ریسک سیاسی اقتصاد و بورس کشور در پی رسیدن به توافق در مذاکرات هسته ای و اجرای برجام گفت: گروه خودرویی یکی از صنایعی است که با انتشار خبر رسیدن به توافق و اجرای برجام از نیمه دیماه پارسال تاکنون سود قابل توجهی را نصیب سهامداران خود کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان این که علاوه بر خودرویی ها، گروه های دیگری همچون بانکی ها و حمل و نقلی ها در زمره اثرپذیرترین صنایع بورسی از رفع تحریم ها و اجرای برجام قرار دارند اظهار داشت: دیگر گروه ها به اندازه خودرویی ها رشد نکرده اند.
وی افزود: مرور وضعیت بنیادی شرکتهای خودروسازی نشان می دهد تنها جو روانی حاصل از انتشار خبر رسیدن به توافق و امضا قرارادادهای جدید با خودروسازان خارجی موجب رشد نمادهای این گروه شده است و تاثیرپذیری واقعی آنها از برجام به گذر زمان نیاز دارد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان این که زیان انباشته و صورتهای ضعیف مالی یکی از مشکلات پیش روی معامله گران سهام گروه خودروسازی است گفت: با توجه رفتار نمادهای خودروی در دوران پس از انتشار خبر رسیدن به توافق و افزایش قیمت سهام آنها، حضور چشمگیر حقوقی ها در کنار حقیقی ها در معاملات این گروه کاملا توجیه پذیر است.
وی در خصوص گروه بانکی نیز اظهار داشت: مطالبات از دولت، معوقات و قفل شدن داراییهای غیرمولد و از دست دادن توانایی سودسازی برای بانکها از جمله مشکلات گروه بانکی است اما با این وجود به لحاظ بنیادی شرکتهای این گروه شرایط بهتری نسبت به خودرویی ها دارند و بنظر می رسد یکی از گروه های پیشتاز بورس در آینده نماد گروه بانکی باشد.
وی با بیان این که گروه بانکی نیز از شرایط پساتحریم، تاثیر مثبت پذیرفته و سهامداران آن با رشد قیمت سهام خود مواجه بوده اند گفت: با این وجود این گروه نسبت به خودرویی ها از رشد کمتری در ماههای گذشته برخوردار بوده است که عمده دلیل آن را باید با موضوع برقراری سوئیفت و نیز انجام مبادلات بانکی با بانکهای اروپایی نسبت داد.
کریم آبادی با بیان این که گروه بانکی یکی از گروه های مستعد برای رشد و سودآوری سرمایه گذاران در آینده است تصریح کرد: رفتار سهامداران حقوقی در این گروه مانند گروه خودرویی مشهود است و عرضههای سنگین آنها یکی از موانع رشد قیمت این گروه است.
وی گفت: یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر حرکت شاخص و رشد قیمتها در بورس، قیمت جهانی نفت و کالاهای اساسی است که در دو سال گذشته کاهش آنها، معاملات بورس را به صورت مستقیم و غیرمستقیم تحت تاثیر خود قرار داده است.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص دلایل افت پیاپی این روزهای بازار اذعان داشت: یکی از دلایل رشد شاخص بورس از ارتفاع 60 هزار به 81 هزار واحد رشد قیمتی نمادهای معاملاتی گروه خودرویی است که رفته رفته در حال توقف و اصلاح است؛ بنابراین با کاهش قیمت نمادهای خودرویی کلیت بازار نیز از آن تاثیر خواهد گرفت که البته این اصلاح موقتی است و دیگر شاهد ریزش شدید قیمتها و شاخص در بورس نخواهیم بود.
وی ادامه داد: این موضوع در بورس بسیار طیبیعی است که بخشی از نمادهای بازار از جمله خودرویی ها که از حالت عادی رشد بیشتری داشته اند و شاخص بورس را نیز با خود بالا برده اند، حالا اصلاح شوند و بر شاخص تاثیر منفی بگذارند.
این کارشناس بازار سرمایه با پیش بینی این که به زودی بازار به روال عادی و مثبت خود بازخواهد گشت افزود: فصل مجامع شرکتها یکی از اتفاقات مهم پیش روی بازار در هفته های آینده است که با اعلام سودهای تقسیمی شرکتها می توان به رشد بازار امیدوار بود.