پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 226384 تاریخ : 1395/07/14-15:53:54
,2,
بیمه کشاورزی از برنامه های مهم اقتصاد مقاومتی است

دکتر شهیدزاده :

بیمه کشاورزی از برنامه های مهم اقتصاد مقاومتی است

بیمه کشاورزی یکی از برنامه های مهم اقتصاد مقاومتی است و با اجرای صحیح آن کلیه شاخص های کشاورزی در مزرعه ارتقا پیدا خواهد کرد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از  بانک کشاورزی، دکتر مرتضی شهید زاده رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بانک کشاورزی که صبح روز چهارشنبه 14 مهر در هم اندیشی مدیران ستادی واستانی صندوق بیمه کشاورزی سخن می گفت، چالش های اصلی و بنیادی بیمه کشاورزی را تشریح کرد.

وی با اشاره به اینکه وجود دیدگاهی نا مناسب به بیمه کشاورزی نخستین چالش اصلی و بنیادی  بیمه کشاورزی است گفت:در حال حاضر صندوق بیمه کشاورزی تنها نهاد متولی پوشش ریسک در بخش کشاورزی است درحالی که در بسیاری از کشورهای جهان یک "نظام جامع مدیریت ریسک" برای بخش کشاورزی وجود دارد و بیمه فقط جرئی از این نظام مدیریتی است.

مدیرعامل بانک کشاورزی افزود: این دیدگاه که بیمه کشاورزی را تنها ابزاری برای مدیریت ریسک بخش کشاورزی  می داند نگاهی ناصواب و غیر قابل دوامی است زیرا نقش سازمان ها و نهاد های مسئول از سازمان دامپزشکی، سازمان حفظ نباتات و ..) در بخش کشاورزی و سایر بخش ها که عملکرد آنها می تواند بر بروز ریسک در بخش تاثیر بسیار داشته باشد نادیده می گیرد ضمن اینکه نقش موثر تولید کنندگان بخش و نهاد های مردمی (NGO) مرتبط با آن را به حساب نمی آورد و نقش صندوق بیمه را در حد صندوق پرداخت خسارت کاهش می دهد.

دکتر شهیدزاده با اشاره به روند رو به افزایش بروز خسارت در بخش کشاورزی و ضرورت تدوین نظام جامع مدیریت ریسک در این بخش اضافه کرد: برای تدوین واجرای یک نظام جامع مدیریت ریسک برای بخش کشاورزی باید راهکاری اساسی ارائه شود و تمام دست اندرکاران و سازمان های ذیربط در مدیریت ریسک بخش کشاورزی در کنار هم قرار بگیرند تا در آینده ای نه چندان دور که آثار تغییر اقلیمی بخش کشاورزی را بیشتر تحت تأثیر قرار خواهد داد بتوانیم مشکلات را مدیریت کنیم.

وی به مشکلات موجود در ساختار مدیریت ریسک کشاورزی کشور به عنوان یکی دیگر از چالش های موجود در بیمه کشاورزی اشاره کرد کرد و گفت: پراکندگی نهادها و دستگاه های دست اندرکار در مدیریت ریسک کشور که چند نهاد و سازمان از کمیته امام (ره) تا نهاد ریاست جمهوری و وزارت کشور به صورت پراکنده دست اندرکار این حوزه هستند، جزو مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

مدیرعامل بانک کشاورزی با تأکید بر شفافیت نقش و وظایف دستگاه های دست اندرکار مدیریت ریسک ، نبود شفافیت  را موجب ایجاد فشار بیشتری بر صندوق بیمه کشاورزی دانست و خاطر نشان کرد: کارکرد دستگاه ها و نهادهایی که در مدیریت ریسک سهیم هستند، باید به گونه ای باشد که  باعث افزایش  ریسک بخش کشاورزی نشود.

دکتر شهیدزاده با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته جهان ساختار مدیریت ریسک کشاورزی، نقش و وظیفه اجزای آنها مشخص است و برای مدیریت ریسک های بخش کشاورزی و مقابله با بحران ها در سطح خرد و کلان برنامه ها و استراتژی های مشخص و منسجم دارند، بر لزوم ایجاد سیستم مدیریتی یکپارچه و جامع ریسک در کشور تأکید کرد و یادآور شد: در کشور ما مرکز مستقلی برای مدیریت ریسک های بخش کشاورزی چه دولتی و چه خصوصی وجود ندارد و ابزارهای مختلف مانند بیمه، حمایتهای مختلف دولتی و سیاست های دیگر هر کدام در قالب جداگانه ای و بدون ارتباط با هم در حال پیگیری است.

وی تصریح کرد: در نظام مدیریت ریسک کشاورزی کشور به ارتباط بین ابزارهای مدیریت ریسک و ماهیت ریسک ها و همبستگی که می تواند بین متغیرهای ریسکی وجود داشته باشد، باید بیش از پیش توجه کرد.

 مدیرعامل بانک کشاورزی با بیان اینکه  نبود الگوها و روش های مناسب مدیریت ریسک یکی دیگر از چالش های اصلی و بنیادی بیمه کشاورزی است اظهار داشت: علیرغم اینکه در بسیاری کشورها بیمه اتکایی توسط شرکت های بیمه خصوصی در بازار بین المللی صورت می گیرد یا مانند برخی کشورها از جمله پرتقال دولت یا شرکت های دولتی این نقش را ایفا می کنند، در ایران بیمه اتکایی وجود ندارد.

وی گفت: با وجود این شرایط در زمان بروز ضرر و زیان های شدید ناشی از شدت حوادت غیرمترقبه، صندوق بیمه کشاورزی بدون پشتوانه بیمه اتکایی خواهد بود و این مسئولیت سنگین به صورت غیر متعارف بر بانک کشاورزی تحمیل شده است و از سویی دیگر باعث بدهی کلان صندوق بیمه (دولت) به بانک کشاورزی شده است.

دکتر شهیدزاده با بیان اینکه بیمه کشاورزی بر اساس اعتماد مردم فعالیت می کند افزود: ادامه این رویه نه تنها قابل دوام نیست  بلکه به نفع تولید کنندگان و بخش کشاورزی نیز نخواهد بود زیرا فعالان بخش کشاورزی بدون پشتوانه  نمی توانند به موقع به طلب خود دست یابند.

مدیر عامل بانک کشاورزی گفت: گرچه چالش های اساسی اغلب به خارج از مسئولیت صندوق بیمه برمی گردد اما، در صندوق چالش هایی داریم که باید به آن توجه کنیم.

وی در تشریح چالش های درونی بیمه کشاورزی بر ضرورت توسعه ابزار های مناسب و پیشرفته بیمه ای تأکید کرد و گفت: بیمه منطقه ای و  بیمه شاخص آب و هوایی مواردی هستند که باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد.

دکتر شهید زاده با اشاره به اینکه روش های سعی و خطا بر روش های علمی در محاسبه حق بیمه، برآورد خسارت  و پرداخت خسارت غالب و یکی دیگر از چالش های درونی صندوق بیمه کشاورزی است خاطرنشان کرد: ارتقای ساختار نظارتی بیمه می تواند از بروز مخاطرات اخلاقی در این زمینه جلوگیری کند.

وی با بیان اینکه وجود نواقص در پایه آماری (Data base) دسترسی به اطلاعات لازم برای رصد کردن رفتارهای  مشتریان را برای ما فراهم نمی کند بر ضرورت ایجاد رابطه سیستمی بین کارگزار و بیمه گزار با هدف جلوگیری از برخی مشکلات و همچنین برطرف کردن نواقص حوزه نظارتی بیمه تأکید کرد.

 مدیرعامل بانک کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود و در تشریح چالش های دورنی صندوق بیمه به ضرورت استقرارنظام هشدار به بیمه گزاران  اشاره کرد و یادآور شد:با این روش می توانیم قبل از بروز خسارت به تولیدکنندگان هشدارهای لازم را برای کاهش خسارت بدهیم.

 دکتر شهیدزاده گفت: چنانچه در کشور استاندارد تولید وجود نداشته باشد، بیمه نیز  بر اساس استاندارد انجام نخواهد شد.

وی با اشاره به اینکه تفکر حاکم بر صندوق بیمه تفکر دولتی است و دیدگاه صندوق بیمه به عنوان صندوق پرداخت خسارات در بخش کشاورزی از مدیران و بدنه صندوق هم حاکم است یادآور شد: دانش کارشناسی در بیمه نیازمند ارتقاء است.

دکتر شهیدزاده با بیان اینکه تغییر نگرش در صندوق بیمه موجب درآمدزایی خواهد شد اضافه کرد: همه باید تلاش کنیم تا از طریق اصلاح عملکرد، توسعه روش های نوین بیمه ای، افزایش مشارکت بخش خصوصی جایگاه بیمه کشاورزی را در مدیریت جامع ریسک برای کلیه ذینفعان تبیین کنیم و با ایجاد شرکت بیمه ای مستقل و توانمند علاوه بر پاسخگویی تولید کنندگان بخش کشاورزی سیاستگذاران بخش نیز به ابزار مناسب تری مجهز شوند و کارکنان صندوق بیمه نیز در جایگاه بالاتری قرار گیرند.

مدیرعامل بانک کشاورزی تعیین تعرفه ، اجرای  بیمه پوششی و اعلام برنامه آن در محصولات گندم آبی و دیم ، جو آبی و دیم ، برنج ، نخود دیم  ، پسته، بادام، خرما، سیب، انگور، گردو را نخستین گام از مهم ترین  جهت گیری های برنامه سال زراعی 95-94 عنوان کرد و گفت:تدوین بیمه های تکمیلی(بیمه تک خطر، عوامل ناشناخته وفاجعه بار)،ارائه بیمه های جدید با در نظر گرفتن میزان خطر پذیری نوع احداث باغ (بیمه انگور روسیمی)،ارائه بیمه های عمومی و تکمیلی به منظور جدا کردن لایه های ریسک،ایجاد تغییرات اساسی در بیمه طیور و توزیع بهینه یارانه ها مطابق با سیاست ها و برنامه های بخش کشاورزی از دیگر برنامه های صندوق در سال زراعی 95-94 است.

 بر اساس این گزارش ، دکتر شهید زاده در خاتمه سخنانش عملکرد صندوق بیمه را مثبت ارزیابی و ابراز امیدواری کرد: برای رسیدن به راهکاری اساسی با هدف برآورده کردن نیازهای فعالان بخش کشاورزی و همچنین اجرای سیاست های اقتصادی دولت دستگاه های ذیربط تلاش خود را به کار گیرند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 202
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران