به گزارش بانک و صنعت، عبدالرضا رحمانی فضلی رئیس کل دیوان محاسبات کشور در نهمین همایش سالانه انجمن حسابداری ایران با بیان این
مطلب گفت: هر علمی که بتواند به نیازهای انسان در زمان های مختلف پاسخ مناسب دهد نقش مهمی در بین علما دارد.
براین اساس، فلسفه علم مبانی و اصولی است که علم باید براساس آن شکل گرفته و تعیین شود، در شرایط کنونی باید دید فلسفه حسابداری و حسابرسی چیست؟ آیا تنها بحث حسابرسی در دیوان محاسبات براساس تعاریف متعدد و بررسی مباحث مالی و پیدا کردن تخلفات و جلوگیری از بروز تخلفات در کشور است.
رئیس کل دیوان محاسبات تصریح کرد: در دیوان محاسبات حسابرسی الکترونیکی یکی از راهکارهای مهم و برنامه های اساسی است که تا آخر سال این موضوع عملیاتی خواهد شد.
وی در خصوص مجموع تخلفات دولت در سال 89 در رابطه با بندها و اجزای بودجه را بالغ بر 53.4 درصد کاهش یافته اعلام کرد و گفت: در حسابرسی انجام شده باید توجه داشته باشیم که آیا باید فقط ما به موضوع حسابرسی عملکرد توجه کنیم.
براین اساس با کمک وزارت اقتصاد دستورالعمل های لازم تهیه و 2 سال است که وارد اجرای آن شده ایم.
در موضوعاتی مانند حسابرسی بانک ها، موضوع رایانه و صندوق توسعه ملی حسابرسی عملکرد به صورت روزآمد و کارآمد انجام می شود که در این رابطه موفقیت زیادی در دیوان محاسبات داشته ایم.
رحمانی فضلی عنوان کرد: دامنه علم ما باید متناسب با نیاز اقتصادی کشور تغییر کند.
در حوزه فلسفه حسابرسی یک عدالت و صیانت، دموکراسی و سایر موارد موثر در این موضوع مطرح است که باید مشخص شود ما چقدر می توانیم وارد آن شویم.
وی ادامه داد: این موضوع از اهمیت ویژه ای برخوردار است که آیا در حسابداری تا چه حد می توانیم به موضوع انبارداری بپردازیم.
طبق آمار موجود 25 درصد از تولید ناخالص ملی شرایط انبارداری داشته اند که باید بررسی شود که آیا این موضوع به نفع اقتصاد است یا خیر؟
رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه نکته که حسابداری نقش مهمی در بودجه ریزی کشور دارد گفت: فقط گرفتن و وارد کردن آمارهای حسابداری نقش مهمی در هدایت و تصمیم بودجه نفتی کشور دارد، از آنجا که بحث بودجه کل مطرح است این بودجه نفت، مالیات و سایر منابع دیگر است که باید مورد حسابرسی دقیق قرار بگیرد زیرا بیش از 50 درصد از بودجه کل کشور حسابرسی نمی شود