به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ,حمید چیت چیان افزود: مجلس شورای اسلامی 500 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی برای رفع مشکل آبرسانی به روستاها اختصاص داد که تخصیص معادل ریالی آن به صورت طرح به طرح و استان به استان مشخص و اجرایی شد.
به گفته این مقام مسوول، برای سال 96 نیز با تصویب مجلس شورای اسلامی 300 میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای آبرسانی به روستاها تخصیص می یابد و سعی وزارت نیرو بر تداوم آبرسانی به روستاها با قوت و قدرت است.
وی بیان داشت: هرچند وزارت نیرو تلاش زیادی داشت تا همچون امسال رقم تخصیصی از محل صندوق توسعه ملی برای آبرسانی روستایی 500 میلیون دلار باشد، اما در نهایت مجلس شورای اسلامی تنها با 300 میلیون دلار آن موافقت کرد.
به گزارش ایرنا، پیشتر «رضا انجم شعاع» معاون حقوقی و امور مجلس وزیر نیرو گفت: تامین نیاز آب روستاهای کشور در طول برنامه پنجساله ششم توسعه کشور به سالیانه 500 میلیون دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملی نیاز دارد.
همچنین «علیاصغر قانع» معاون برنامهریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور پیش از این در گفت وگو با ایرنا اعلام کرده بود، مطابق برنامه زمانبندی افتتاح پروژههای آبرسانی بهرهمند از اعتبارات صندوق توسعه ملی، حداکثر تا پایان سال مالی 1395 تعداد سه هزار و چهار روستا با 2 میلیون و 468 هزار نفر جمعیت تحت پوشش، از آب شرب بهرهمند خواهند شد.
به گفته این مقام مسوول، در سالهای 1393 و 1394 تخصیص نیافتن کامل اعتبارات پیشبینی شده در قانون بودجه سالیانه، از مهمترین چالشهای طرحهای آبرسانی روستایی بوده است.
پیشتر وزارت نیرو در گزارشی اعلام کرده بود، 71.7 درصد از جمعیت روستاهای بالای 20 خانوار کشور با اجرای طرح های مربوطه، از خدمات آبرسانی روستایی بهره مند شدند.
برپایه گزارش وزارت نیرو، تعداد مجتمع های آبرسانی روستایی ساخته شده دارای اولویت 924 واحد بوده که 15 هزار و 735 روستا را با جمعیتی نزدیک به هفت میلیون و 763 هزار و 954 نفر در بر می گیرد.
اعتبار تخصیص یافته از محل صندوق توسعه ملی برای ساخت مجتمع های آبرسانی 8481 میلیارد ریال و برای واحدهای تک روستایی 983 میلیارد ریال بوده است.
همچنین میزان اعتبار تخصیص یافته از اعتبار متمرکز ملی برای آبرسانی به این روستاها بیش از 2 هزار میلیارد ریال بوده است.