به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، مرتضی رحمانی موحد در دیدار با «ایوو کمشیچ» شهردار سارایوو، «کمال موفتیچ» سفیر بوسنی و هرزگوین در تهران و هیات همراه، اظهار داشت: ایجاد ارتباط و تعامل با شهرداریها و حضور در تهران به عنوان شهری با جاذبههای متنوع تاریخی، فرهنگی و مذهبی بی شک با توجه به اهمیت نقش برجسته مدیریت شهری سبب توسعه همکاریهای گردشگری میان دو کشور خواهد شد.
وی با بیان اینکه خوشبختانه تاکنون همکاری مطلوب و تلاش برای ارتقای روابط میان دو کشور در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی صورت پذیرفته است، افزود: وجود تعاملات و روابط مردمی موجود، بستر مساعدی به شمار میآید که میتواند به عنوان عاملی مهم در راستای توسعه گردشگری مشترک به کار گرفته شود.
رحمانی موحد با اشاره به امضای تفاهم نامه گردشگری میان ایران و بوسنی هرزگوین در سال 1391 یادآور شد: تقویت تعاملات صورت گرفته و نیز به کارگیری تجربه و دانش طرفین در بخش گردشگری میتواند بستری مطمئن برای همکاریهای آتی در این زمینه را فراهم آورد.
معاون گردشگری در ادامه اظهار کرد: طی سه سال اخیر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تلاش کرده است تا جایگاه شایسته ای برای فعالیت شهرداریها در بخش گردشگری ایجاد کرد تا بر مبنای این تعاملات بتوان از طیف گسترده ای از ظرفیتهای موجود بهره مند شد.
این مقام مسئول همچنین شهرها را مجموعه ای از جاذبه های گردشگری، تاریخی، طبیعی و فرهنگی متنوع خواند و گفت: با توجه به وجود ظرفیتها و توانمندیهای متنوع در شهرها سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از توسعه همکاریها بین شهرداری جمهوری اسلامی ایران با کشورهای علاقه مند و دارای ظرفیت در حوزه صنعت گردشگری حمایت میکند.
رحمانی موحد عقد قرارداد خواهرخواندگی میان دو شهر تهران و سارایوو را اقدامی مهم ارزیابی کرد و نسبت به تحقق همکاریها در این چارچوب تاکید کرد و گفت: معاونت گردشگری پشتیبانی خود را از این اقدام اعلام می دارد و حمایت از اجرای کامل مواد تفاهم شده و تلاش برای بهره مندی از این امکان در بخش صنعت گردشگری را در دستور کار قرار خواهد داد.
معاون گردشگری با اشاره به اینکه یکی از سیاستهای سازمان تشویق مردم به منظور سفر به مقاصد و شهرهای فرهنگی کشورها به شمار میآید؛ افزود: طبق این رویکرد، شهر سارایوو نیز مقصد مهم فرهنگی برای هموطنان ایرانی به شمار میآید؛ لذا نیاز است سازو کار آشنایی بخش خصوصی از جمله دفاتر خدمات مسافرتی گردشگری دو کشور با یکدیگر ایجاد شود.
وی با هدف تحقق این امر تصریح کرد: در راستای آشنایی بیشتر مردم ایران از ظرفیت های بوسنی و هرزگوین سفیر این کشور میتواند با همکاری شهرداری نسبت به برپایی شب سارایوو اقدام نماید و با بهره مندی از ظرفیت های مردمی، زمینه آشنایی و ارتباط بخش خصوصی حوزه گردشگری طرفین را نیز سبب شوند.
رحمانی موحد در پایان با تأکید بر اینکه برای توسعه گردشگری و ارتباطات با کشور بوسنی و هرزگوین اراده ای قوی وجود دارد، اظهار کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب و رییس جمهور ایران در دیدارهای اخیر با رییس جمهور بوسنی هرزگوین اشاره کردند؛ ما از توسعه روابط میان دو کشور حمایت میکنیم.
به گزارش میراث فرهنگی - همچنین در این دیدار «ایوو کمشیچ» شهردار سارایوو نیز عقد تفاهم نامه خواهرخواندگی اخیر میان تهران و سارایوو را اقدامی مهم خواند و بهره مندی از دستاوردهای متعدد آن را در زمینههای مختلف از جمله صنعت گردشگری موثر ارزیابی کرد.
وی رفع محدودیت روادید را یکی از دستاوردهای مهم سفر ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین به ایران خواند و بر نیاز مبرم به حمایت از برنامهریزیهای فرهنگی بوسنی در تهران اشاره کرد.
این مقام مسئول همچنین ایران را کشوری مهم برای بوسنی و هرزگوین بیان کرد و نسبت به شناخت هر چه بیشتر ظرفیتهای مردمی، بخش خصوصی و به طور کل صنعت گردشگری طرفین تاکید کرد.