به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه دولت یازدهم اغلب فعالیت های مهم اقتصادی خود را به بعد از انجام و اجرایی شد برجام موکول کرده بود و بر همین اساس چند سال ابتدایی ریاست جمهوری خود را به کنترل تورم به بهای ادامه دار شدن رکود اقتصادی، معطوف کرده بود تا بعد از برجام شاهد رشد و رونق اقتصادی باشیم ولی در حال حاضر این محاسبات دولت به دلیل طولانی شدن اجرای برجام از دی ماه سال گذشته تاکنون با واقعیت انحراف پیدا کرده است.
محمد حسین عابدی نژاد مهر آبادی در ادامه افزود: یکی از اولویت های دولت تدبیر و امید جذب سرمایه گذار خارجی بود اما به دلیل وجود ریسک و وجود نا اطمینانی در موضع آمریکا بعد از انتخابات ریاست جمهوری این کشور در مقابل برجام ایران این سرمایه ها هنوز جذب بازارهای داخلی کشورمان نشده است.
وی گفت: به نظر می رسد تا دو ماه آینده که ترامپ آغاز به کار می کند، موضع آمریکا در مقابل ایران روشن تر خواهد شد و طی این مدت نیز بازار سرمایه کشورمان به دلیل نگران بخشی از فعالان بازار سرمایه نسبت به نقض و بازنگری توافق هسته ای انجام شده توسط رئیس جمهور جدید آمریکا و بالا بودن ریسک سرمایه گذاری در ایران بازاری نوسانی را پیش رو داشته باشیم هر چند که رفته رفته این نوسانات آرام تر خواهد شد.
عابدی نژاد مهرآبادی در ادامه با اشاره به وضعیت بازارهای کالایی بین المللی گفت: طی چند وقت اخیر شاهد رشد قیمتی مس از 5 هزار دلار به 5900 دلار و روی از 2400 دلار به 2800 دلار و نوسانات شدیدی در قیمت های جهانی بودیم که به نظر می رسد به دلیل کمبود عرضه و کسری کالا در انبارها در کنار وعده ترامپ برای افزایش هزینه های عمرانی و کاهش مالیات تقاضا در این حوزه با افزایش همراه شده است.
این کارشناس بازار سرمایه در خاتمه تأکید کرد: زمانی که یک عامل قوی در بازاری مثل بازار سرمایه وجود دارد در صورت بروز هر اتفاقی کوچکی مثبتی، عامل قوی اثر ان را از بین خواهد برد و با خنثی شدن آن عامل قوی بازار را در دست خواهد گرفت بر همین اساس در حال حاضر تردیدی که در خصوص آینده اجرای برجام و موضع آمریکا وجود دارد اتفاقات مثبت اما کوچکی که در بازار و گروه های مختلف رخ می دهد را خنثی خواهد کرد. اما به طور کل پیش بینی می شود در صورت تثبیت قیمت های جهانی طی 2 ماه آینده تا ترامپ کار خود را آغاز کند. با بازار نوسانی و خنثی همراه باشیم.