به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، محمدرضا سرافراز افزود: اگر قرار باشد روند معاملات بورس را با منطقهای بنیادی و عملکرد شرکتها مورد بررسی قرار دهیم باید گفت رشد موجود در بازار بسیار سریعتر از رشدهای انتظاری رخ داده است.
وی ادامه داد: فعالان بازار رشد این روزهای بورس را با جریان ورود نقدینگی توجیه میکنند و نمیتوان چندان عوامل بنیادی خاصی را برای رشد اخیر بورس در نظر گرفت.
سرافراز با بیان اینکه جریان ورود نقدینگی به بورس روزانه به یک هزار تا یک هزار و 500 میلیارد تومان رسیده است، اظهار داشت: با توجه به افزایش تقاضا در بورس زمینه افزایش اقبال فعالان بازار به سمت سرمایهگذاری در این بازار فراهم شده است.
این کارشناس خاطرنشان کرد: رکود موجود در بازارهای موازی با بازار سرمایه، رشد مداوم بورس از سال گذشته تاکنون و نیز رفع انتظارات بورس به لحاظ رشدی باعث ادامه رشد شاخص بورس در این بازار شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه حمایت دولت از بورس باعث اطمینان بیشتر برای سرمایهگذاری در این بازار شده است، افزود: عرضههای اولیه در روزهای اخیر باعث تاثیرگذاری بیشتر بر روند صعودی این بازار شده است و به نظر میرسد دولت قصد دارد برخی از سهمهای متعلق به خود را در قالب صندوقهای ETF وارد بورس کند.
سرافراز اظهار داشت: نظر دولت نسبت به بازار سرمایه به عنوان یک بازار مولد مثبت است که این موضوع باعث تاثیرگذاری بیشتر بر روند صعودی معاملات بورس میشود.
این کارشناس بازار سرمایه پیشبینی خود از روند معاملات بورس را اینگونه بیان کرد: در وضعیت کنونی روند بازار غیرقابل پیشبینی است اما چشم اندازهای موجود از این بازار نشان میدهد عوامل محدود کنندهای برای رشد بازار وجود ندارد اما با توجه به ورود گسترده نقدینگی به این بازار صعود شاخص بورس ادامهدار خواهد بود.
وی با بیان اینکه اکنون در بورس با اقبال سهامداران خرد و صدور چشمگیر کدهای سهامداری همراه هستیم، گفت: ورود عجیب نقدینگی به بازار از جمله مسایلی است که نشان میدهد بازار سرمایه، بازاری قابل اتکا است اما اینکه این رشد تا کجا ادامه دارد و چه زمانی شاخص بورس وارد فاز استراحت و اصلاحی میشود غیرقابل پیشبینی است.
این کارشناس بازار سرمایه به ریسکهای تهدیدکننده معاملات بورس اشاره کرد و افزود: روزانه بین 85 تا 100 هزار سهامدارر جدید وارد بورس میشوند، این سرمایهگذاران نیاز به دانش جدید دارند و عدم اطلاعات لازم میتواند به عنوان یکی از ریسکهای بزرگ برای سرمایهگذاران در این بازار تلقی شود و سرمایه آنها را به مخاطره بیندازد.
وی به سازمان بورس که در صدد برنامهریزی های لازم برای آموزش افراد تازه وارد به بورس است، اشاره کرد و گفت: همه نهادهایی که میتوانند مسیولیت آموزش را داشته باشند باید وظیفه خود را در این زمینه به خوبی انجام دهند، به افراد تازه وارد توصیه میشود که به صورت مستقیم وارد سرمایه گذاری در بورس نشوند و از طریق نهادهای مالی سبدگردانها و صندوقهای سرمایه گذاری اقدام به ورود سرمایههای خود در این بازار کنند تا از این طریق ریسک سرمایهگذاری در این بازار کاهش پیدا کند.
سرافراز اظهار داشت: اگر افراد بدون دانش وارد بورس شوند به طور حتم لطمات جبران ناپذیری متوجه سرمایه آنها خواهد شد.