به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه کشور، دکترسعید نمکی که برای بازدید از چندین پروژه عمرانی به استان خراسان جنوبی سفر کرده بود، در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه این استان اظهار کرد: دلیل افزایش بودجه عمرانی کشور این است که بتواند اهرمی برای اشتغالزایی و توسعه زیرساخت های موردنیاز باشد.
وی با تاکید بر اینکه دولت درصدد ایجاد انگیزه برای مشارکت بخش خصوصی است، افزود: قطعا در خراسان جنوبی بخش خصوصی برای بیمارستان ها نمیتواند وارد عمل شود به همین دلیل فرمول جدیدی طراحی میشود که با خرید تضمینی خدمت از سرمایهگذار بخش خصوصی و دادن تسهیلات ویژه، انگیزهای ایجاد کنیم که پروژه های نیمهتمام را به سرانجام برسانیم.
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه گفت: استان خراسان جنوبی نیازمند برنامه توسعه منطبق بر نیازمندیها و بضاعتهای این استان است.
وی گفت: بعد از حضور در استان و جمع بندی نظرات مسئولان جلسهای در تهران برگزار خواهد شد و متعاقب آن کمیته اجرایی به ریاست استاندار مشخص و در قالب یک تفاهم، توسعه استان طراحی می شود تا از ظرفیت های بودجه 97 و 98 و سایر امکانات از جمله جداول بودجه، محل هدفمندی یارانه ها و صرفه جویی ها بتوان استفاده کرد.
معاون سازمان برنامه و بودجه افزود: به رغم پیشبینیهایی که سال آینده را سال سختی عنوان میکند اما شاید اوضاع طور دیگری باشد و روزگار بهتر شود که بتوانیم کمک های بیشتری برای نقاط کمتر توسعه یافته داشته باشیم.
وی گفت: هفت استان را به عنوان استان های هدف قرار دادیم تا با کمک مسئولان استانی و ظرفیت های موجود حرکت های موثری را پیش ببریم.
افزایش 20 درصدی حقوق کارمندان
دکتر نمکی افزود: در نظر داریم 20 درصد افزایش حقوق برای کارمندان دولت داشته باشیم که از تورم احتمالی سال آتی عقب نمانند.
دکترنمکی بیان کرد: پرداخت پاداش پایان خدمت دانشگاه های علوم پزشکی را هم شروع کرده ایم و میدانیم این قشر با توجه به اوضاع اقتصادی مشکلاتی دارند که امیدوارم تا پایان سال پرداخت شود.
نمکی با اشاره به اقدامات دولت در حوزه رفاه اجتماعی گفت: از 108 هزار میلیارد تومان پولی که در بخش رفاه اجتماعی خرج می شود، 83 هزار میلیارد تومان آن به حساب صندوق بازنشستگان کشوری و لشکری میرود در صورتی که در هیچ جای دنیا صندوق ها وابسته به دولت نیستند.با این وجود سعی کرده ایم تا بازنشستگان محترم نیز با افزایش معقول دریافت فشارکمتری درمعیشت تحمل کنند.
دکترنمکی ادامه داد: برای توسعه گردشگری، کارآفرینی در صنایع دستی، ایجاد بازارچههای محلی برای عرضه محصولات قطعا باید کمک کنیم و جزو برنامه های جدی ما است، همچنین به زیرساخت های صدا و سیما، کتابخانهها و دانشگاه فرهنگیان نیز کمک می کنیم تا فضاهای خود را بهبود بخشند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: نیروی انسانی، ذخیره سرمایه بسیار ارزشمند استان خراسان جنوبی است که در کمتر استانی این ظرفیت دیده میشود.
معاون امورعلمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: در خراسان جنوبی توسعه یافتگی نیروی انسانی به مراتب از توسعه زیرساختهایی چون راه و راهآهن فراترست چه بسا در استانهایی این زیرساختها را ایجاد کردهایم اما توسعه یافتگی نیروی انسانی بدین حد را نداریم.
دکترنمکی افزود: گرچه آموزش عالی و زیر ساخت های آن در استان قدمتی مورد توجه دارد، با این وجود ناهماهنگی در توزیع رشته ها وجود دارد که باید اصلاح شود.
وی تصریح کرد: هنوز آموزش و پژوهش کشور جزیرهای اداره می شود که نمونه آن در همین استان 85 درصد رشتههای دو دانشگاه مشابه هم هستند.
معاون سازمان برنامه و بودجه با اشاره به فضاهای متعدد دانشگاهی در یک استان گفت: باید به شکل منطقی همافزایی ایجاد کنیم نه اینکه دانشگاه پیام نور این استان تشکیلات عظیمی دارد اما پارک علم و فناوری جا برای شرکت دانش بنیان ندارد، لذا نباید طوری باشد که مدام مغازه روبه روی هم باز کنیم، مملکت اینقدر پول ندارد و اگر داشته باشد هم ظلم است.
وی افزود: برای بودجه 98 حدود 73 درصد بودجه پارک های علم و فناوری را افزایش دادهایم در صورتی که رشد بودجه کشور 5,4 درصد است. چون اعتقاد داریم در شرایط تحریم مراکز پژوهشی و پارک های علم و فناوری مهمترین ابزار حکومت در کمک به تاب آوری و گردش چرخ تولید کشورند .
وی گفت: بودجه پزشکی، آموزش عالی و آموزش و پرورش رشد قابل توجهی داشته است که امیدواریم اثر این سرمایهگذاری در آموزش ها تا چند سال آینده برای کشور مشهود شود.
معاون امورعلمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه یادآور شد: پژوهشی که در آن گره گشایی از نظام ارایه خدمت نباشد به درد نمی خورد و باید پژوهش راهکاری برای حل مشکلات داشته باشد.
وی گفت: از سال 92 تا امروز 400 درصد بودجه های نظام سلامت را افزایش داده ایم که نسبت به بسیاری از کشورها وضع خوبی داریم ولی امروز دیگر باید کیفی مدیریت کنیم و اجرای سیستم ارجاع – پزشکی خانواده – پرونده الکترونیک سلامت و راهنماهای بالینی مهمترین ابزار در مدیریت کیفی منابع نظام سلامت است.
دکترنمکی گفت: برای داروهای اساسی و طرح تحول سلامت در بودجه بالاترین مقدار ممکن گذاشته شده تا کوچکترین فشاری به مردم وارد نشود.
درصورت استفاده از ظرفیت هدفمندی یارانه ها 1400 میلیارد تومان به یارانه مددجویان افزوده میشود
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور همچنین در حاشیه بازدید از مرکز آبدرمانی مجتمع توانبخشی حضرت علی اکبر(ع) بیرجند در جمع خبرنگاران گفت: یک هزار و 400 میلیارد تومان در بودجه سال 98 پیش بینی شده که به یارانه مددجویان نهادهای حمایتی افزوده میشود که این افزایش از محل صرفه جوئی و استفاده از تبصره 14 و حذف سه دهک از یارانه بگیران پس از تصویب در سطح استانها میسر خواهد شد.
وی افزود از محل منابع عمومی هفت هزار میلیارد تومان منظور کرده ایم و مابقی با مکانیسم مذکور امکانپذیرست.
وی ضمن قول مساعد برای کمک به روند ساخت مجتمع آبدرمانی حضرت علی اکبر(ع) بیرجند افزود: اقدامات برای این قشر معلول، عبادت بینظیر است و یک لبخند رضایت آنان بهترین پاداش برای همه ما محسوب میشود.
بازدید از زندان مرکزی بیرجند
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور همچنین در جریان بازدید از زندان مرکزی بیرجند در جمع خبرنگاران گفت: بسیاری از افرادی که به خاطر جرایم مالی در زندان به سر می برند چوب سوء مدیریت را میخورند.
دکتر نمکی افزود: جوان ما نباید در زندان باشد بلکه باید در عرصه اشتغال فعالیت کند.
وی تاکید کرد: باید شرایطی فراهم شود که این افراد به خصوص به علت جرایم اقتصادی، پایان هفته در کنار خانوادهها باشند. و تلاش می کنیم با ایجاد کارگاه و استفاده از ابزار الکترونیک بتوانند آخر هفته را در کنار خانواده سپری کنند . پایلوت این پروژه را در تبریز اجرا کردهایم.
دکترنمکی ادامه داد: فرزندی که پدرش به خاطر ورشکستگی زندان افتاده و به مدرسه می رود خجالت می کشد در صورتی که اگر آخر هفته پدر درکنارش باشد آسیب اجتماعی کم شده و حیثیت آنان بر میگردد.
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور همچنین قول مساعد داد در این خصوص کمک کند.
معاون سازمان برنامه و بودجه در این سفر همچنین از 13 کارگاه فنی و حرفه ای و اشتغال در زندان بیرجند بازدید کرد که در این ارتباط به روز رسانی تجهیزات این کارگاه ها با مبلغ یک میلیارد و 523 میلیون تومان از جمله موارد مطرح شده بود.