پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 178108 تاریخ : 1394/12/17-01:07:35
,4,17,
بلغارستان برای سرمایه‌گذاری به ایران بیاید

رئیس سازمان توسعه تجارت :

بلغارستان برای سرمایه‌گذاری به ایران بیاید

رئیس سازمان توسعه تجارت در دیدار با معاون وزیر اقتصاد بلغارستان ضمن تاکید بر گسترش روابط دو کشور گفت: ما آماده گسترش روابط با بلغارستان هستیم و از طرف بلغار می‌خواهیم برای سرمایه‌گذاری‌های مشترک به ایران بیاید.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از شاتا از سازمان توسعه تجارت ، ولی‌اله افخمی‌راد  در نشست مشترک آشنایی با فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری ایران و بلغارستان اظهار داشت: ما بارها تمایل ایران را برای همکاری در بخش‌های مختلف اقتصادی با کشورهای مختلف دنیا اعلام کرده‌ایم و برای گسترش روابط با بغارستان که اکنون بسیار اندک است، آماده پذیرش سرمایه‌گذاران بلغاری هستیم.

وی با بیان اینکه ایران امن‌ترین کشور در منطقه است؛ خاطرنشان کرد: قوانین و مقررات حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی در کشور ما به خوبی تدوین شده است و بعد از رفع تحریم‌ها هم شرایط برای سرمایه‌گذاری بهتر از گذشته شده است.
وی خطاب به معاون وزیر اقتصاد و هیات تجاری بلغارستان گفت: به ایران به عنوان مرکز تولید کالا و فروش آن به کشورهای همسایه نگاه کنید؛ ما تمایل به سرمایه‌گذاری‌های مشترک با بلغارستان داریم با توجه به امنیت بالای کشور ما در منطقه خاورمیانه ایران و بلغارستان با همکاری مشترک می‌توانند در ایران کالا تولید کرده و به کشورهای همسایه که جمعیت 400 میلیونی دارند صادرات کنند.
وی گفت: ایرانی‌ها در حوزه‌های مختلفی همچون خدمات فنی و مهندسی، تولید برق، راه وجاده‌سازی، سد سازی و سایر بخش‌ها به توانمندی‌های بالایی دست یافته و خودکفا شده‌اند و می‌توانند در بلغارستان پروژه‌های مختلف را اجرا کند، بنابراین ما آمادگی خود را برای همکاری در این بخش‌ها با شرکای بلغاری اعلام می‌کنیم.
رئیس سازمان توسعه تجارت در ادامه به موقعیت جغرافیایی بلغارستان در اروپا اشاره کرد و گفت: بلغارستان می‌تواند به طرح احیای جاده ابریشم ایران و چین بپیوندد و دروازه ورود کالاهای آسیایی به اروپا شود.
افخمی‌راد با بیان اینکه حجم تجارت کنونی بین دو کشور در حد توانمندی‌های موجود نیست، افزود: در 10 ماهه سال‌جاری میزان تعاملات تجاری ما تنها به 50 میلیون دلار خلاصه شده است که 75 درصد آن صادرات بلغارستان به ایران و 25 درصد سهم صادرات ایران به بلغارستان است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت پیشنهادهایی را هم برای توسعه روابط تجاری با بلغارستان ارائه کرد و گفت: پیشنهاد ما انعقاد تفاهمنامه تجارت ترجیحی است تا از این طریق بتوانیم جهشی را در تجارت دو کشور ایجاد کنیم، علاوه بر این باید تسهیلاتی را در صدور ویزا، یکسان‌سازی استانداردها، معافیت‌های گمرکی و مالیاتی قائل شد و موانع را برطرف کرد.
افزایش و تسهیل در تبادل هیات‌های تجاری، برگزاری نمایشگاه‌های مشترک و برقراری پرواز مستقیم بین تهران و صوفیه از دیگر تاکیدات افخمی‌راد برای توسعه روابط بود.
رئیس سازمان توسعه تجارت در پایان این نشست خطاب به شرکت‌های تولیدی و خدماتی ایرانی حاضر در جلسه گفت: امروز از شما می‌خواهم در مذاکرات با طرف بلغاری به‌گونه‌ای عمل کنید که وارد فرآیندهای اجرایی شوید.
** دعوت از ایران برای سرمایه گذاری در بلغارستان
در ادامه این جلسه لیوبن پتروف معاون وزیر اقتصاد بلغارستان گفت: امیدوارم این نشست موجب توسعه روابط دوجانبه ایران و بلغارستان شود ما خواهان ترویج تجارت دوجانبه هستیم و در این راستا بلغارستان از جایگاه خود در اتحادیه اروپا و منطقه بالکان استفاده خواهد کرد.
معاون وزیر بلغارستان با تاکید بر انجام پروژه‌های مشترک‌المنافع ادامه داد: دولت بلغارستان از نوآوری‌های مشترکی که منافع هر دو کشور را تامین کند حمایت می‌کند.
وی ادامه داد: اگرچه روابط ایران و بلغارستان در حد توانمندی ظرفیت‌های دو کشور نیست اما آمار 10 ساله اخیر حاکی از افزایش بیش از 10 برابری تجارت دو کشور است؛ طبق آمار سازمان‌های ذیربط بلغارستان حجم تجارت دو کشور از سال 2004 تا سال 2014 از 14.3 میلیون دلار به 166.2 میلیون دلار رسیده است که با این وجود هنوز رضایت‌بخش نیست.
پتروف افزود: ایران و بلغارستان دوشریک سنتی و دیرینه هستند و روابط خوبی از گذشته بین دو کشور وجود داشته است اما در دهه 60 ایران جزو بزرگترین شرکای تجاری بلغارستان در منطقه خود بوده است و حجم مبادلات تجاری در حدود یک میلیارد دلار بود و ما امیدواریم درآینده نزدیک میزان تجارت دو کشور به دهه 60 بازگردد.
وی اظهار داشت: من با نمایندگان تجاری بلغارستان در بخش‌های مختلف هواپیمایی، انرژی، ماشین‌سازی و داروسازی به ایران آمده‌ام و امیدوارم آنان در این سفر بتوانند شرکای ایرانی خوبی پیدا کنند، ضمن اینکه ما از طرح جاده ابریشم حمایت می‌کنیم و امیدوارم با تلاش‌های مشترک این پروژه اجرا شود.
معاون وزیر اقتصاد بلغارستان در ادامه با بیان اینکه بلغارستان نسبت به سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا مالیات کمتری از سرمایه‌گذاران دریافت می‌کند، گفت: کشور ما دارای ظرفیت نیروی انسانی مناسب و زیرساخت‌های لازم برای سرمایه‌گذاری است از این جهت از ایرانی‌ها نیز برای سرمایه‌گذاری در کشورمان دعوت می‌کنیم.
پتروف افزود: شرکت‌های شرقی به بلغارستان علاقه فراوانی دارند چرا که پل ارتباطی شرق با اروپاست.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که حضور نمایندگان اداری و اعتباری هیأت بلغاری مورد اقبال طرف‌های ایرانی و تغییر نگرش آنها در ارتباط با یکدیگر شود و دور بعدی نشست مشترک آشنایی با فرصت‌های تجاری دوکشور دربلغارستان برگزار شود.
در این نشست مشترک نمایندگان شرکت‌های تولیدی ایرانی و بلغاری در زمینه تولید محصولات دارویی، صنایع شیمیایی، صنایع ماشین‌سازی و کشاورزی، برق و الکترونیک، فناوری اطلاعات، خدمات فنی ـ مهندسی، حفاظت از محیط زیست و... حضور داشتند و به صورت رو در روی با یکدیگر مذاکره کردند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 195
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران