به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ,امید شاکری با بیان این مطلب افزود: این جشنواره 6 دوره متوالی برگزار شده است و تنها در سال 94 به دلیل تقارن با همایش «صنعت نفت دانش بنیان؛ تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» برگزار نشد؛ به این ترتیب امسال به طور مشترک از برترینهای پژوهش و فناوری سال های 93 و 94 قدردانی میشود.
وی گفت: پس از فرایند بازنگری کلیه دستورالعملهای انتخاب برگزیدگان در جلسات ستاد راهبری جشنواره طی 19 جلسه و نزدیک به هزار نفر ساعت کار کارشناسی، در اواخر دی ماه پارسال نسبت به فراخوان ارسال آثار و مستندات داوطلبین در سطح ارکان پژوهش و فناوری تابعه صنعت نفت اقدام شد.
شاکری افزود: امسال از برگزیدگان در 2 حوزه فنی و علوم انسانی قدردانی مشتمل بر بخش حقیقی (فناوران برتر، پژوهشگران برتر، مدیر پژوهشی برتر، رئیس پژوهشی برتر و کارشناسان پژوهشی برتر) و در بخش حقوقی (پروژه های پژوهشی برتر و مرکز تحقیقاتی برتر) قدردانی میشود.
وی هدف اصلی از برگزاری این جشنواره را قدردانی از فعالان حوزه پژوهش و فناوری وزارت نفت و حرکتی در مسیر ارج نهادن به تلاش های انجام شده در این زمینه عنوان کرد و افزود: با توجه به گردآوری تمام اطلاعات مربوط به فعالیت های پژوهش و فناوری، این جشنواره می تواند محل خوبی برای آگاهی از دستاوردهای فناورانه و انتقال دانش ها در این زمینه باشد.
برگزاری جلسه هیئت ممیزی مستقل جشنواره
شاکری با اشاره به برگزاری جلسه هیئت ممیزی مستقل جشنواره با حضور اعضای هیئت ممیزی و اعضای ستاد راهبری جشنواره گفت: در این جلسه، مدارک و مستندات داوطلبان جشنواره ارسالی از سوی ارکان پژوهش و فناوری تابعه صنعت نفت در بخش های قابل بررسی اعم از حوزه فنی و علوم انسانی توسط اعضای هیئت ممیزی مستقل در چارچوب دستورالعمل های مدون مورد بررسی، ارزیابی و صحه گذاری قرار گرفت و برگزیدگان نهایی در هفت حوزه انتخاب و معرفی شدند.
بر اساس این گزارش، این جلسه به ریاست جعفر توفیقی، دبیر ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و زغالسنگ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دیگر اعضای هیئت ممیزی یعنی آقایان محمدرضا امیدخواه، ابراهیم واشقانی و شهاب گرامی و اعضای ستاد راهبری جشنواره در ساختمان وزارت نفت برگزار شد.
شاکری گفت: حضور و نظارت هیئت ممیزی برای صحه گذاری و راستیآزمایی مستندات جمع آوری شده بسیار مغتنم است و نتایج تنها زمانی جنبه عملیاتی شدن پیدا می کند که از سوی هیئت ممیزی مستقل تایید شود.
وی ادامه داد: همواره تلاش بر این بوده است که علاوه بر قدردانی از برگزیدگان و ترغیب به تمرکز بیشتر بر فعالیتهای پژوهش و فناوری، مسیر و رویکردهای اولویتدار برای انجام فعالیت ها در این زمینه مشخص شود تا افرادی که تمایل دارند در این زمینه فعالیت کنند، بدانند پرداختن به چه مواردی برای صنعت نفت از اولویت بیشتری برخوردار است؛ به این ترتیب احتمال کاربردی شدن پژوهش ها در صنعت افزایش می یابد.
به گفته شاکری، هم اکنون حدود هزار پروژه در ارکان پژوهشی وزارت نفت در دست اقدام است که هر یک از پروژه ها در سطوح مختلف TRL قرار دارند و قاعدتا تمام این پروژه ها از قابلیت کاربردی شدن برخوردار نیستند.
ثبت 277 اختراع در ارکان پژوهش و فناوری تابعه صنعت نفت
سرپرست اداره کل امور پژوهش وزارت نفت به ثبت 277 اختراع منتج از انجام پروژههای پژوهشی در سطح صنعت نفت در طول برنامه پنجم توسعه خبر داد و گفت: ظرفیت های بسیاری در وزارتخانه وجود دارد که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد چرا که گاهی نپرداختن به این ظرفیت ها می تواند به نبود ظرفیت تعبیر شود.
وی از برنامه های معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت برای افزایش دامنه کار در جشنواره پژوهش و فناوری صنعت نفت در سال های آتی خبر داد و گفت: برآنیم امکان ارزیابی دستاوردهای فناورانه صنعت نفت و نه تنها وزارت نفت را فراهم کنیم و انتخاب کتاب برتر نیز به گزینه های برگزیدگان در دوره های بعدی جشنواره اضافه می شود.
شاکری از اعضای هیئت ممیزی مستقل و اعضای ستاد راهبری هفتمین دوره جشنواره پژوهش و فناوری صنعت نفت قدردانی کرد و افزود: جشنواره امسال به میزبانی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با همکاری شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی برگزار می شود.