به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ،«بهروز زارع» در تشریح راهکارهای تامین مالی از طریق بازار سرمایه گفت: سهم تامین مالی از طریق بازار سرمایه در اقتصاد کشور همچنان ناچیز است و همچنان بازار پول سهم بسیار بیشتری دارد.
وی ادامه داد: بازار سرمایه مهمترین محل تامین مالی بلندمدت شرکت ها در اقتصاد شناخته می شود و بیشترین سهم تامین مالی متعلق به این بازار است و بانک به عنوان بازار پول برای تامین مالی کوتاه مدت و کوچک مورد استفاده قرار می گیرد.
این مقام مسوول درباره راهکارهای افزایش تامین مالی شرکت ها از مسیر بازار سرمایه گفت: برای رسیدن به این مهم باید زیرساخت های مناسب این موضوع فراهم شود که نیازمند زمان بیشتری است.
زارع با اشاره به ویژگی های اقتصادی کشور پیش بینی کرد تا 8-7 سال آینده بازار پول همواره به عنوان بزرگترین تامین کننده مالی شرکت های اقتصادی در کشور به شمار می آید.
وی با اشاره به نقش بازار سرمایه در تامین مالی اقتصاد کشور گفت: برای تحقق این هدف باید میان دستگاه های مختلف تعامل بیشتری ایجاد شود.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به کاهش نرخ سود بانکی و برنامه ریزی برای تک رقمی شدن این نرخ گفت: باید کنترل این نرخ به سرعت اتفاق بیفتد و تا زمانی که بانک ها بدون ریسک سود ثابت بالا به سرمایه گذاران پرداخت می کنند، سرمایه به سختی وارد بازار سهام می شود و اگر سرمایه به بازار سهام تزریق نشود، فرآیند تامین مالی به درستی از طریق بازار سرمایه انجام نخواهد شد.
وی روش های تامین مالی شرکت ها از طریق بازار سرمایه در سایر اقتصادهای جهانی را برشمرد و گفت: در همه نقاط دنیا شرکت ها و بنگاه های اقتصادی منابع مالی بلندمدت و میان مدت خود را از طریق بازار سرمایه به دست می آورند و نقدینگی مالی کوتاه مدت خود را از طریق بانک ها تامین می کنند.
زارع با اشاره به اینکه در ایران بخش عمده تامین مالی از طریق بازار پول انجام می شود، بیان کرد: در ایران به تامین مالی از طریق بازار سرمایه توجه چندانی نشده است و زیرساخت های مناسب برای این کاربه طور کامل هنوز در کشور فراهم نیست و این مشکلات پایه ای موجب شده تا در عمل ظرفیت تامین مالی از طریق بازار سرمایه محدود شود.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه بازار پول همیشه در مقابل بازار سرمایه قرار داشته است، اظهار داشت: برای فراهم شدن زیر ساخت های تامین مالی از طریق بازار سرمایه، بازار پول باید مکمل بازار سرمایه باشد.
وی ادامه داد: در ایران بازار سرمایه به عنوان رقیب بازار پول قلمداد شده و هیچ گاه برنامه ها و سیاست های مناسب برای افزایش سهم تامین مالی بازار سرمایه در نظر گرفته نشده است.
زارع با اشاره به اینکه برای آنکه این چرخه تکیمل شود باید متغیرهای مختلف اقتصادی با یکدیگر در تعامل باشند، گفت: این موضوع به درستی در کشور اجرا نمی شود به عبارت دیگر هر حوزه ای فقط به منافع خود می نگرد و به تعامل بین بخشی توجهی ندارد.