پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 421860 تاریخ : 1397/08/29-17:17:38
,15,
بررسی 10 نکته مهم در کارگاه چشم‌انداز فضای مجازی سایبری

آنچه در رویدادهای جانبی نمایشگاه تراکنش ایران گذشت – 4

بررسی 10 نکته مهم در کارگاه چشم‌انداز فضای مجازی سایبری

کارگاه چشم انداز فضای مجازی سایبری در نخستین روز از نمایشگاه تراکنش ایران با حضور محمدعلی رجبی کارشناس پلیس فتا در سالن گلستان برگزار شد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، رجبی براساس مقاله‌ای منتشر شده در سال 2018 بخش‌های مختلف هوش مصنوعی را برای حاضران در کارگاه تشریح کرد.

براساس گزارش او، هوش مصنوعی، پول مجازی، بلاک‌چین، IOT، ربات‌ها، حمل و نقل هوشمند، واقعیت مجازی و واقعیت هوشمند، مسنجرها، حریم خصوصی و امنیت هوشمند، از جمله مسائلی هستند که آینده انسان‌ها و فناوری ها را تغییر خواهند داد.
پیشرفت های سایبری در عین آنکه محاسنی برای انسان ها دارند و زندگی ها را آسان می کنند اما چالش هایی را در حوزه ایمنی، امنیت و حریم های شخصی به وجود می آورند که برای رفع این چالش ها اطلاع رسانی عمومی بسیار اهمیت دارد. در ادامه به مهمترین بخش های مطرح شده در این کارگاه اشاره می کنیم.
 
1- هوش مصنوعی
 
هوش مصنوعی چالش آینده است. مدلها و ایده پردازی هایش را در فیلم هایی مثل ماتریکس مشاهده کردیم. این فناوری آثار مثبت و منفی بر زندگی آینده انسان ها می گذارد. هوش مصنوعی امروز در چرخه زندگی انسان اعم از مدیریت اداری، مدیریت شهری، مدیریت کسب و کار، تجارت و ... وارد شده است. بسیاری مصادیق بر پایه هوش مصنوعی پایه گذاری شدند.
 
2- پول مجازی
 
پول مجازی مدت هاست که در چرخه اقتصادی دنیا وارد شده است. زنجیره ای کاملا شفاف دارد. اخیرا مردم ایران با بیت کوین یکی از مصادیق پول مجازی آشنا شدند و تب خرید و فروش آن بسیار شدید در جامعه ما بالا رفت، به طوری که قیمت آن از 8 هزار دلار به 20 هزار دلار افزایش یافت اما یک مرتبه سقوط کرد و روی 9 هزار دلار ایستاد.
پول های مجازی شفافیت مالی زیادی دارند. مشخص است پول از کجا می آید و به کجا می رود و تاکنون چند دست چرخیده است. تحت تحریم قرار نمی گیرد. مثل پول ایران و ترکیه با سقوط ارزش مواجه نمی شود. هیچ بانک مرکزی در دنیا نمی تواند روی پول مجازی کنترل پیدا کند. کاملا براساس تقاضای خریداران قیمت آن رد بازار تعیین می شود.
نقطه ضعف پول های مجازی آن است که هرچند چرخه اقتصادی آنها شفاف است اما گروه های تبهکار، کلاهبرداران، قاچاقچیان مواد و اعضای بدن، قاتلین و ... از نخستین متقاضیان استفاده از این نوع پول ها بودند.
پول های مجازی چالشی برای قدرت حاکمیت در کشورها است چون هیچ بانک مرکزی نمی تواند روی آن تسلط پیدا کند. چین و ژاپن به حوزه خرید و فروش با پول های مجازی ورود پیدا کردند. چین مزارع پول های مجازی راه انداخته است.
شواهدی است که اف بی آی و دستگاه های امنیتی آمریکا به بازار پول مجازی نفوذ کرند چراکه نمونه هایی از سرقت پول های مجازی مشاهده شده، معلوم است که با این کارها با هدف گذاری انجام شده است. ضمن آنکه در نمونه هایی نیز بیت کوین های صرافی های ایرانی بلاک شده است. این اتفاق شائبه ایجاد کرده که دستگاه های امنیتی آمریکا و غرب ورود کردند و سوار بازار پول های مجازی شدند. در مجموع پول مجازی چالش امنیتی برای کشورهای مختلف دنیا است. چون وقتی سرقت شود معلوم نیست باید به کجا شکایت کرد.
 
3- فناوری بلاکچین
 
فناوری بلاک چین این امکان را فراهم می کند که در آینده دیتابیس های بسیار بزرگ داشته باشیم. هزینه نگهداری این دیتابیس ها را بسیار کاهش می دهد و کاملا امن ارزیابی می شوند.
برای دیپلماسی و رجوع به آرای عمومی می توان از بلاک چین استفاده کرد چون امنیتش خیلی بالا است اما عیب فناوری بلاک چین تأثیرپذیری آن از ربات ها و فیک نیوزهاست.
 
4- ای او تی
 
اینترنت اشیا از فناوری های است که زندگی انسان را تحت تأثیر قرار می دهد. هم اکنون خودروها و یخچال های ال جی و قهوه سازهایی به ایران آمده که به شرکت اصلی وصل هستند و مسائل را درباره مشکلات یا زمان تعویض قطعات اطلاع می دهند.
صاحبان شرکتهای محصولات مختلف معتقدند در آینده باید به سیستمهای اینترنت اشیا سرویس دهند. ضمن آنکه در صنعت و نیروگاهی و خطوط انتقال نفت این فناوری در حال استفاده است که می تواند ایمنی امکانات و ارائه خدمات را افزایش دهد.
 
5- ربات‌ها
 
ربات ها دنیای جدیدی را در حوزه حقوقی و اجتماعی ایجاد کردند. کاربرد زیاد دارند. ژاپن پیشرو است و از حیوانات خانگی تا ساخت پیش خدمت به ارائه محصول اقدام می کند. عربستان به یکی از ربات ها حق شهروندی داد. جاروبرقی های هوشمند ال جی را در ایران می توان به عنوان نمونه های ربات ها مثال زد. ربات های صنعتی توانستند در خطوط تولید کارخانه ها وارد شوند و کارها را ساده کنند.
 
6- حمل و نقل هوشمند
 
ماشین های مجهز به سنسور که هیچ گاه تصادف نمی کنند در این حوزه تعریف می شوند. تاکسی های گوگل امروز با همین فناوری کار می کنند. در خیلی کشورها تمام چراغ قرمز ها به سیستم مرکزی وصل است و سیستم کاملا هوشمند ترافیک را کنترل می کند و تصمیم می گیرد کدام چراغ قرمز و کدام چراغ سبز شود. ویز از نمونه های حمل ونقل هوشمند در ایران است و ارائه خدمات را در حوزه حمل و نقل تسهیل می کند.
 
7- واقعیت افزوده و واقعیت مجازی
 
پیش از این با فناوری کاری می کردیم که یک حائلی به نام مانیتور یا موبایل بین کاربر با آن فضا داشت اما الان با استفاده از عینک سه بعدی کاربر واقعا در دل دنیای مجازی قرار می گیرد.
واقعیت افزوده: فضایی واقعی است که المانی مجازی به آن اضافه می شود مثل بازی پوتی مونگ.
واقعیت مجازی: فضایی کاملا خارج از دنیای واقعی است مثل شهربازی که کاربر عینک می زنند و داخل دنیایی ساختگی قرار می گیرد.
 
8- مسنجر و نرم افزارهای موبایل
 
معمولا هر کسی موبایل دارد، نرم افزارهای مختلفی را در گوشی همراه خود نصب کرده است که به طور متوسط فقط از 16 درصد نرم افزارها بیشتر استفاده نمی شود.
80 درصد استفاده مردم از منسجرها استفاده می کنند. امروز وضعیت به سمتی رفته که خدمات سایر نرم افزارها درحال تجمیع در مسنجرها هستند، امکانی که وی چت و تلگرام ندارند ولی سروش می توانست چنین خدماتی را مثل اتصال به شبکه بانکی یا پلیس یا شهرداری و ... برای کاربر فراهم آورد اما تبدیل به یک تلگرام ایرانی شد.
 
9- حریم خصوصی
 
الان مسئله ای به اسم حریم خصوصی نداریم. اپل داران برای استفاده از گوشی موظف هستند که اپل آی دی درست کنند و به محض این کار همه اطلاعات داخل گوشی در آن فضا قرار می گیرد. این چالشی حقوقی برای مردم دنیا است. مرگ اینترنت پیش بینی می شود. در مقاله ای آمده است که اینترنت متمرکز از بین خواهد رفت و اینترنت غیرمتمرکز همچون تور رشد خواهد کرد. در این فضا معلوم نیست کاربر چه کسی است. این مسئله گرچه می تواند امنیت حریم خصوصی را افزایش دهد اما چون هویت کابر مجهول است نسبت جرائم افزایش می یابد.
 
10- امنیت مصنوعی
 
امنیت یک مسئله کاملا نسبی شده است. در فضای سایبری هر کسی ممکن است هک شود. امنیت مصنوعی این امکان را فراهم می کند که اگر کسی هک شد به دیگران اطلاع دهد تا آنها در این حوزه صدمه نخورند چون نمی توان امنیت پایدار ایجاد کرد، مگر آنکه از امنیت مصنوعی استفاده شود.


ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 197
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران