پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 293185 تاریخ : 1396/05/29-10:26:29
,15,
باید که رویکرد سیستمی تبدیل به رویکرد نخبگان و مدیران صنعت شود

باید که رویکرد سیستمی تبدیل به رویکرد نخبگان و مدیران صنعت شود

سال‌های اخیر شاهد پیشرفت بانکداری الکترونیک و حوزه تخصصی‌تر پرداخت الکترونیک در کشور بوده‌ایم. سر و شکل دادن و مدیریت این حوزه در این سال‌ها بر عهده افرادی از حوزه‌های اقتصاد، فناوری اطلاعات، مخابرات، نرم‌افزار و کسب و کار بوده است. اما امروز بانکداری و پرداخت الکترونیک به قدری رشد کرده و وسیع شده که برای پیشرفت و دوام خود نیاز به افرادی متخصص با ترکیبی از دانش‌ و اطلاعات روز در حوزه‌های گوناگون دارد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، خبری جالب و سوال برانگیز که به نظر می‌آمد هدف این کار نو پر کردن خلاً آموزشی در حوزه پرداخت الکترونیک باشد اما از جزئیات آن کم اطلاع بودیم.

برای یافتن پاسخ سوالات خود به شرکت کارت اعتباری ایران کیش، متولی این حرکت آموزشی رفتیم و با مدیران آن گفتگویی کردیم که در ادامه می‌خوانید.

*تفکر سیستمی و آشنایی با اصول مدیریت هدف نهایی ایجاد رشته MBA پرداخت 

مدیرعامل شرکت کارت اعتباری ایران کیش توفیق‌های شرکت در حوزه آموزش را خروجی هیئت علمی این شرکت عنوان کرد و افزود: اولین کاری که تلاش کردیم در شرکت ایران کیش دراین زمینه انجام گیرد تشکیل یک هیئت علمی بود در نتیجه اولین کمیته‌ای که در شرکت تشکیل دادیم نیز همین هیئت علمی بود.

از صادق فرامرزی در خصوص علت و ضرورت تشکیل هیئت علمی در شرکت ایران کیش پرسیدیم، او پاسخ داد: افراد نخبه زیادی در شرکت وجود دارند که به دلیل قوانین پرسنلی و ساختاری امکان رشد در موقعیت‌های شغلی بالاتر را ندارند.این افراد باهوش و نخبه شاید به سطح لازم برای قبول مسئولیت و یا ارتقا شغلی نرسیده باشند ولی ممکن است در سطوح پایین‌تر هم استعدادهایشان هدر برود. آنجا بود که ایده تشکیل کمیته‌ای به نام هیئت علمی شکل گرفت.

فرامرزی ادامه داد: در ابتدا انتظاری که از خروجی هیئت علمی شرکت ایران کیش داشتیم در حدی بود که به تأسیس دانشگاه منجر شود، حتی سه سال پیش هم عده‌ای از دوستان پیشنهادهایی در خصوص تأسیس یک دانشگاه علمی کاربردی مطرح کردند که به نظر اندکی بلند پروازانه بودولی همان ایده پخته‌تر شد که اکنون تبدیل به یک رشته تحصیلی شده است. او افزود: اکنون دیگر سیاستی برای تشکیل یک دانشگاه هم نداریم زیرااساساً اعتقاد داریم نباید سراغ موضوعی برویم که کار ما نیست.

هرروزتعداد زیادی دانشجو با تخصص‌های مختلف از دانشگاه‌های کشورفارغ‌التحصیل می‌شوند و عده زیادی از آنها یا شغلی ندارند یا کاری مرتبط با رشته تحصیلی خود از پیش نمی‌برند. این رشته قرار است چه کار ی دراین راستا انجام دهد؟

این پرسشی بود که مدیرعامل شرکت ایران کیش این‌گونه به آن پاسخ داد: با مذاکراتی که با دانشگاه تهران صورت گرفت اصرار بر تشکیل یک رشته استاندارد MBA با گرایش پرداخت الکترونیک بود.

فرامرزی ادامه داد: یکی از بهترین مکان‌ها برای مطالعه CASE STUDYها،دررشته MBAو DBAشرکت‌های پرداخت الکترونیک و اکوسیستم پرداخت کشور است. داده‌هایی که در صنعت پرداخت الکترونیک وجود دارد از معدود داده‌هایی است که دانشجویان می‌توانند بر روی آن داده‌کاوی (DATA MINING) و پیش‌بینی رفتار انجام دهند.کمتررشته‌ای را می‌توان یافت که به این موضوع یا حوزه امنیت به این اندازه اهمیت بدهد.

او افزود: حرفهPSP از معدود رشته‌هایی است که در حوزه‌های مختلف آخرین حد ریزبینی و اهمیت را می‌توان در آن دید. در حوزه مالی بیشترین و مهم‌ترین اتفاقات مالی در آن روی می دهد . حجم تراکنش‌های مالی که از دروازه‌های پرداخت الکترونیک می‌گذرد از GDB بزرگ‌تراست. در حوزه عملیات از سطح کف بازار تا کلان سطح استراتژیک را مشاهده می‌کنید. در حوزه امنیت پیچیده‌ترین و مهم‌ترین حوزه‌هایی که می‌شود در مورد آن بحث کرد در شرکت‌های پرداخت الکترونیک است. در تکنولوژی شما حتماً باید درلبه تکنولوژی باشید. بنا بر دلایل مذکور این صنعت پتانسیل آن را دارد تا تبدیل به یک گرایش در رشته کلاسیک MBA شود. بنابراین ما رشته‌ای به نام پرداخت در ایران کیش ابداع نکردیم فرامرزی تصریح کرد: چیزی که مدنظر ماست این است که ما با برگزاری یک دوره MBA تلاش می کنیم تا بتوانیم در کنار هم تبدیل به مدیرانی شویم که سیستمی فکر می کنند و با اصول مدیریت در حوزه پرداخت الکترونیک آشنا باشند و این ارزشمند است.

*برگزاری دوره‌های MBA پرداخت الکترونیک برای نخستین بار در کشور

محمد لریان فرد مشاورعالی مدیرعامل ایران کیش نیز از سوابق این شرکت در حوزه آموزش به حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی مرتبط با حوزه‌های بانکداری الکترونیک و پرداخت الکترونیک اشاره کردو گفت : سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای رابا دانشگاه تهران جهت حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی مرتبط با حوزه‌های بانکداری الکترونیک و پرداخت الکترونیک منعقد کردیم که هم‌اکنون یک پایان‌نامه با موضوع «پرداخت سبز» مورد حمایت شرکت ایران کیش است.

مشاورعالی مدیرعامل ایران کیش سپس موضوع اصلی این نشست یعنی برگزاری دوره‌های MBA پرداخت الکترونیک توسط این شرکت را مطرح کرد و گفت: شرکت ایران کیش در سطح کشور دوره‌هایMBA پرداخت الکترونیک رابا همکاری دانشگاه تهران برگزار خواهد کرد. در این راستا جلسات و مذاکرات متعددی با دانشگاه تهران داشتیم تا این طرح به سرانجام رسید و مقرر شددوره‌هایMBA و DBA پرداخت الکترونیک در ایران برگزار شود. سپس اساتید دانشگاه تهران با همکاری هیئت علمی شرکت ایران کیش دروس این دوره را نهایی کردند و به تصویب دانشگاه تهران رساندند.تلاشمان این است دوره MBA پرداخت الکترونیک ازشهریور آغاز شود.

لریان فرد هدف شرکت ایران کیش اظهار کرد : ما در راستای رسالت خود همواره سعی کرده‌ایم کارهایی را انجام بدهیم که هم ماندگار باشد و هم از نظر علمی باعث ارتقای سطح دانش کارکنان شرکت ایران کیش و شبکه پرداخت الکترونیک کشور شود. این دوره‌ها مختص کارکنان شرکت ایران کیش نخواهد بود و سایر همکاران ما در شرکت‌های دیگر نیز می‌توانند در این دوره‌ها شرکت کنند.

دکتر صادقی، به عنوان نماینده دانشگاه تهران نیز در این نشست در خصوص برگزاریدوره MBAپرداخت الکترونیک با همکاری دانشگاه تهران گفت: در این دوره قرار است به هسته اصلی تخصص PSP ها در حوزه فنی و مدیریتی پرداخته شود به همین دلیل طراحی و اجرای این دوره فوق‌العاده مشکل بود و ما در سطح دانشگاه تهران نخبه‌ترین اساتید پرداخت کشور را دور هم جمع کردیم و سه کارگروه (گروه اول برای تعیین دروس عمومی مدیریتی، نیمه تخصصی و تخصصی) تشکیل دادیم.

صادقی در خصوص مدرک پایان این دوره گفت: دانشجویانی که از این دوره فارغ‌التحصیل می‌شوند مدرکی را دریافت می‌کنند که دو وزارتخانه صنعت،معدن و تجارت و وزارت اقتصاد و امور دارایی آن را تأیید خواهند کرد.این دوره، دوره عالی تخصصی محسوب می‌شود و فقط دانشگاه‌هایی که از نظر وزارت علوم معتبر باشند اجازه تدریس و برگزاری این دوره‌ها را دارند که در این ارتباط دانشکده فنی دانشگاه تهران انتخاب شد.

او در پاسخ به پرسشی درباره نحوه پذیرش دانشجو برای این دوره گفت: برای پذیرش دانشجویان در این دوره سه روش وجود دارد: اول فراگیران خاصی که سمت‌های خاص در سازمان‌ها دارند و برای مشاغل خاص در نظر گرفته می‌شود. گروه دوم کسانی هستند که قرار است از بیرون جذب صنعت پرداخت شوند و هیچ‌گونه اطلاعاتی در این زمینه ندارند. گروه سوم نیز کسانی هستند که به هر نوعیبا صنعت پرداخت و بانکداری الکترونیک درگیر هستند.

برای پذیرش فراگیران کنکور وجود ندارد ولی مصاحبه تخصصی توسط اساتید هیئت علمی دانشگاه تهران انجام می‌شود.

الزاماً افراد باید مدرک کارشناسی مورد تأیید وزارت علوم که مرتبط باشد داشته باشند اماکسانی که مدرک غیر مرتبط داشته باشند نیز توسط مصاحبه‌ای که در شورای آموزشی دانشگاه انجام می‌شود می‌توانند پذیرش شوند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 203
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران