به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل ازسازمان میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری ، نخستین جشن تولید ملی صنایع دستی دوشنبه 15 آذرماه، با حضور دکتر زهرا احمدی پور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، علی اصغر نور الله زاده مدیر عامل صندوق کارآفرینی امید، سید ابوالفضل رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، علی یزدانی معاون توسعه مدیریت و منابع و امور استانهای وزارت صنعت، معدن و تجارت و معاونین سازمان میراث فرهنگی و جمعی از هنرمندان و صنعتگران در سالن اجتماعات موزه ملی ایران برگزار شد.
دکتر زهرا احمدی پور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این مراسم با اشاره به اهمیت و جایگاه صنایع دستی در اقتصاد کشور گفت: صنایع دستی گنجینه عظیم فرهنگی و اقتصادی است که تا کنون نقش کمی در اقتصاد کشور داشته است.
وی افزود: ما اگر اعتقاد داریم که باید اقتصاد کشور را از اتکای به نفت خارج کنیم باید با استفاده از ظرفیت های صنایع دستی به منابع پایدار درآمدی دست پیدا کنیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: ما باید در حوزه صنایع دستی فرصت های جدید را شناسایی کنیم و با روزآمدن کردن این فرصت ها آن ها را در اختیار صنعت گران قرار دهیم.
احمدی پور اضافه کرد: صنایع دستی عرصه ای است که می توان با سرمایه ای اندک از آن بهره برداری کرد و با توجه به اینکه زنان فعالیت بیشتری در حوزه صنایع دستی دارند با توجه و تاکید بیشتر بر حوزه صنایع دستی می توانیم خانواده ها را از بحران اشتغالی که برای مردان پیش آمده است برهانیم.
دکتر احمدی پور تصریح کرد: اشتغال امروز به عنوان دغدغه اصلی در کشور مطرح است و این موضوع در اقتصاد مقاومتی به شکل ویژه مورد توجه قرار گرفته است، رویکرد دولت نیز در این حوزه و در راستای اجرای مصوبات اقتصاد مقاومتی تمرکز به صنایع کوچک است و آنچه باید مورد توجه قرار گیرد ایجاد زنجیره صنایع دستی برای دستیابی به درآمد پایدار است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: بخش عمده آنچه که امروز به عنوان دغدغه اشتغال در اقتصاد مقاومتی مطرح می شود، به دلیل تخلیه روستاها و توسعه شهرنشینی است که با این اتفاق، روستاها زنجیره تولید و منابع شان را به نفع شهرها از دست داده اند.
معاون رئیس جمهور گفت: با ترکیب آموزه های جدید و نوآوری در این حوزه باید ذائقه جوانان را به سمت استفاده از صنایع دستی سوق داد و صنایع دستی باید وارد سبد اقتصادی خانواده ها شود.
احمدی پور افزود: با روزآمد شدن صنایع دستی عرصه برای فروش و توسعه و ترویج این هنر صنعت افزایش می یابد و برای رسیدن به این هدف باید کیفیت آموزش را در بخش صنایع دستی ارتقاء ببخشیم.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: آموزش رشته های صنایع دستی در حال فراموشی و هم چنین روزآمد کردن این صنایع و توجه به بازاریابی و فروش صنایع دستی چرخه ای است که با تکمیل آن صنایع دستی به عنوان رقیب جدی نفت مطرح خواهد شد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی اضافه کرد: برای رسیدن به نقطه ای که اقتصاد کشور از حالت تک محصولی خارج شود و صنایع دستی جایگاه خود را در این حوزه پیدا کند باید زیرساخت های لازم را فراهم کرد، ایجاد کارگاه های جدید، روزآمد کردن صنایع دستی و تامین نیازهای صنعتگران و هنرمندان این عرصه از مهمترین مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون رئیس جمهور گفت: این جشن و اقداماتی که در معاونت صنایع دستی صورت گرفته است را ارج می نهیم و از تلاش صنعت گران، مدیران سمن ها و رسانه هایی که در این عرصه به ما کمک می کنند تشکر می کنیم.
وی در ادامه صحبت های خود با تاکید بر این که همکاری دستگاه ها و نهادهای مرتبط با صنایع دستی لازمه رسیدن به اهداف در این حوزه است گفت: امیدوارم معرفی صنعت گران و هنرمندان صنایع دستی عرصه ای را برای شناخت بیشتر مردم از این هنر صنعت فراهم کند.