به گزارش خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری با تاکید بر اینکه هرگونه سیاست در بازگشاییها مبتنی بر دیدگاه کارشناسی است، افزود:کارشناسان ما در حوزه سلامت ، بهداشت محیط کار امروز با همکاری اتاق های ذی ربط و تشکل های صنفی انبوهی از پروتکلها را فراهم کردند.
باید از جان مردم دربرابر کرونا و تبعات ناشی از آن بر اقتصاد محافظت کنیم
وی ادامه داد :از این پس کار در صنوف و ادارات مبتنی بر پروتکلها خواهد بود که البته نیازمند آموزش و نظارت هم هست.
ربیعی تاکید کرد: حفظ سلامت و جان مردم توامان در برابر کرونا و عوارض و تبعات ناشی از آن است، ما از جان مردم دربرابر کرونا و تبعات ناشی از آن بر اقتصاد باید محافظت کنیم.
اطلاعات جهانی درباره کرونا ضعیف است
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه دولت مدام در حال رصد وضعیت است، گفت: با توجه به شرایط پویای بیماری به اقداماتی که در سطح جهان صورت میگیرد اشراف داریم. باید در نظر داشته باشیم که اطلاعات جهانی هم در این بیماری ضعیف است.
وی یادآورشد: هدف از اعمال این محدودیت ها ریشه کن کردن بیماری است. دستیابی به چنین هدفی ممکن نیست، مگر با متوازن کردن وضعیت بهداشتی کشور و حفظ این توازن در آینده است و فاصله گذاری اجتماعی هم همین هدف را دنبال میکند.
ربیعی همچینین خاطرنشان کرد: ما از روزهای اول شیوع کرونا در دانشگاه ها و موسسات مطالعاتی بهداشتی کارهای گستردهای برای استفاده از فناوری اطلاعات را دنبال کردیم و این مطالعات در روزهای آتی با تصمیم گیری ها و با اجرای طرح فاصله گذاری هوشمند به بهره میرسد.
وی تصریح کرد : در حال حاضر دولت پس از بررسی پنج سناریویی که پیش رو دارد و با عنایت به تجربه جهانی انتخابی صورت می دهد و آن را به جامعه عرضه میکند که آموزشهای لازم در این زمینه ارائه خواهد شد.
ربیعی اضافه کرد: اپلیکیشن ماسک برای حرکت ایمن در جامعه به مردم کمک می کند و توصیه میکنیم کسانی که موبایل هوشمند دارند از این اپلیکیشن استفاده کنند تا در امر فاصله گذاری اجتماعی تاثیر گذار باشد.
نیازمند این هستیم در کنار راهاندازی معیشت مردم کمترین میزان از شیوع را تجربه کنیم
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه ما نیازمند این هستیم که در کنار راهاندازی معیشت مردم ، نوعی از زندگی اجتماعی را سامان دهیم که کمترین میزان از شیوع را تجربه کنیم، ادامه داد: باید در محیط کار و ادارات و استفاده از حمل و نقل عمومی به سمت نوعی حرکت سلامت محور حرکت کنیم تا از پیک های احتمالی بیماری عبور کنیم.
وی یادآورشد: رهبری اخیراً بیان کردند که کشور نیازمند پویش اجتماعی در کمک به اقشار آسیبپذیر است. دولت از این مواضع حمایت میکند و درخواست میکنیم که امروز در جامعهای که نیازمند به اعتماد به هم و استفاده از سرمایه اجتماعی هستیم، به سمتی رویم که علاوه بر غلبه بر کرونا بر تحریم هم غلبه کنیم.
وی همچینین از برگزاری جلسهای با مدیریت معاون اول رئیس جمهور و با حضور مدیران نهادهایی مثل ستاد اجرایی فرمان امام، نیروهای مسلح و سایر دستگاههای اجرایی درگیر در مبارزه با کرونا خبرداد.
اقدام صندوق بینالمللی پول در پرداخت وام به ایران قطعاً انسانی خواهد بود
سخنگوی دولت در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره اقدام آمریکا برای جلوگیری از پرداخت وام به ایران از سوی صندوق بینالمللی پول اظهار کرد: آمریکا حق ندارد اقدامات صندوق بینالمللی پول را وتو کند، سایر اعضای صندوق هم از اقدام ضد انسانی آمریکا جلوگیری خواهند، ما همیشه حق عضویت خود را به صندوق پرداخت کرده ایم و در همه این سالها هیچ درخواستی هم از صندوق نداشتیم، اما حالا با توجه به وضعیت کرونا این درخواست انجام شده است که اقدام صندوق هم قطعاً در این زمینه انسانی خواهد بود.
علت دریافت 12 درصد سود از وام یک میلیونی یارانه بگیران
وی در پاسخ به پرسش ایسنا درباره علت دریافت 12 درصد سود از وام یک میلیونی به یارانه بگیران، گفت: یک اقدام در یک کشور صورت میگیرد که بعد در اینجا بسیار تکرار و پخش میشود مثلاً میگویند فلان کشور آنقدر کمک کرده و آنقدر وفور برای مردم ایجاد کرده است در حالی که من با دوستی که در آن کشور زندگی میکرد صحبت کردم و گفت چنین خبری نیست.
سخنگوی دولت یادآورشد: ما در اقتصاد تحریم زده قرار گرفتیم و با کاهش رشد اقتصادی بعد از کرونا هم مواجه خواهیم بود همانطور که حتی کشورهای قدرتمند اقتصادی هم در این زمینه رشد منفی یا کاهش رشد را تجربه کردند و ما هم اگر بعد از کرونا وارد عمل نشویم ممکن است با بیکاری 4 میلیون نفری مواجه شویم.
وی ادامه داد: ما ابتدا در نظر گرفتیم که به 4 میلیون خانوار با درآمد پایین یک میلیون تا دو میلیون به صورت قرض الحسنه پرداخت کنیم که این اتفاق خواهد افتاد و در کنارش به همه یارانه بگیران که آن 4 میلیون خانواده هم شاملش میشوند، گفتیم که وام یک میلیونی با نرخ 12 درصد پرداخت میکنیم.
ربیعی خاطرنشان کرد : در هر حال دولت به دلیل تحریم، کاهش قیمت نفت و هزینه مبارزه با کرونا این میزان از وام را با کمک بانک مرکزی که نرخ سود را از 18 به 12درصد کاهش داد که این پول هم برای دولت نبوده است بلکه در اختیار بانک مرکزی بوده است.
وی ادامه داد: ای کاش پول زیاد داشتیم، تحریم نبودیم و می توانستیم نفت بیشتر بفروشیم که با حمایت بیشتر در کنار مردم قرار میگرفتیم و این وضعیت را طی می کردیم. اما در حال حاضر از اردیبهشت تسهیلات مربوط به کمک به خانواده ها برای مبارزه با کرونا پرداخت خواهد شد.