به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از خبرنگار شانا، بیژن زنگنه امروز (شنبه، 16 خردادماه) پس از بازگشت از نشست 167 سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در گفتگو با واحد خبر رادیو درباره نتایج سفر خود، با اشاره به نامهای که از سوی ایران در اختیار وزیران نفت اوپک قرار گرفت، افزود: پیش از نشست 167 نامهای مبنی بر اعلام آمادگی ایران برای بازگشت به بازار جهانی بلافاصله پس از لغو تحریمها به اوپک نوشتیم که به همه وزیران این سازمان نیز تحویل شد.
وی با بیان اینکه در نامه ارسالی به اوپک عنوان کردیم که پس از لغو تحریمها ما به بازار باز میگردیم و شما هم باید این مسئله را در تولید خود منظور کنید، تصریح کرد: این موضوع حق ماست و برای این کار منتظر اجازه کسی نمی مانیم.
وزیر نفت تاکید کرد: ما برای افزایش تولید و بازگشت به بازار، حداقل تا سهمیهای که پیش تر به طور سنتی داشتیم، نیازی به مجوز کسی نداریم.
وی درباره تحلیل خود از بازگشت ایران به بازارهای جهانی نفت خام بعد از لغو تحریمها، تصریح کرد: به اعتقاد من اوپک به سرعت خود را با این مسئله تطبیق می دهد و جا برای ما باز میشود.
زنگنه در توضیح مطلب بالا ادامه داد: منظورم از باز شدن جا برای ایران، تنها بحث فروش نیست، بلکه بیشتر از میان بردن تاثیر منفی روی قیمتهاست که این مسئله برای ما بسیار مهم است و تحت هیچ شرایطی نمیتوانیم سهمی را که پیش از تحریمها داشتیم، به دیگران واگذار کنیم.
وزیر نفت همچنین درباره دیدارهای خود با مدیران شرکتهای بزرگ نفتی در حاشیه نشست 167 و سمینار دو روزه اوپک، گفت: بیشتر شرکتها تمایل داشتند به ایران بازگردند و در پروژه های نفت و گاز کشور فعالیت کنند، ضمن اینکه درباره مدل تازه قراردادهای نفتی ایران (IPC) صحبت کردند، ما نیز زمینهها و اولویتهای موجود را در این باره توضیح دادیم.
وی ادامه داد: همه شرکتهای نفت و گاز بین المللی منتظر لغو تحریمهای ایران هستند تا بتوانند روی پروژههای اولویتدار ایران کار کنند.
به گزارش شانا، دور روز پیش از برگزاری نشست 167 اوپک در وین اتریش، ششمین سمینار بین المللی اوپک (13 و 14 خردادماه) با حضور جمعی از برزگان صنعت نفت و گاز جهان در کاخ تاریخی هافبورگ اتریش برگزار شد، در روز نخست این نشست زنگنه ریاست یکی از نشستهای تخصصی این سمینار را در روز نخست را با عنوان «ثبات بازارهای جهانی نفت خام» بر عهده داشت.
وزیران نفت اوپک دیروز (جمعه، 15 خردادماه) در صد و شصت و هفتمین نشست عادی این سازمان بار دیگر تصمیم گرفتند سقف تولید روزانه 30 میلیون بشکه ای این سازمان را همچنان بدون تغییر حفظ کنند.