به گزارش بانک و صنعت، اوپک پلاس و متحدانش پیش بینی کردند که در سال جاری تقاضای جهانی نفت به شدت بهبود یابد، اما فقط چند روز قبل از جلسه این گروه، شیوع ویروس در هند چشم انداز تقاضا را دستخوش تغییر شده است. بلومبرگ گزارشی در این باره منتشر کرده است.
کمیته ای از کارشناسان فنی این گروه پیش بینی کرد که امسال مصرف جهانی نفت 6 میلیون بشکه در روز بازیابی خواهد شد. آنها تخمین زدند که بیشتر مازاد ذخایر سوخت که در طول همه گیری افزایش یافته بود، تا پایان این سه ماه از بین خواهد رفت.
با این حال کمیته فنی مشترک هشدار داد که ویروس کرونا در هند، برزیل و ژاپن ممکن است بر رشد اقتصادی جهانی تاثیر منفی بگذارد. به این ترتیب وخامت اوضاع در این کشورها می تواند بهبودی تقاضای نفت را از بین ببرد.
اوپک پلاس جلسه کمیته نظارت خود را به روز سه شنبه منتقل کرده است، قبلا قرار بود این جلسه روز چهارشنبه برگزار شود.
کمیته مشترک نظارت وزیران، کنفرانسی تلفنی -نه کنفرانس ویدئویی معمول- را ساعت 14 به وقت وین برگزار خواهند کرد.
آنها در این جلسه تصمیم خواهند گرفت که آیا ادامه برنامه خود برای احیای تولید متوقف شده، صورت بگیرد یا خیر. این اتحاد قرار بود طی سه ماه آینده، 2 میلیون بشکه نفت که تقریبا یک چهارم تولید متوقف شده بوده را به بازار روانه کنند.
*ارزیابی هند
طبق بیانیه ای که در وب سایت این گروه قرار داده شده، دبیرکل اوپک، محمد بارکیندو در آغاز نشست آنلاین به مقامات گفت: علائم مثبتی در مورد اقتصاد جهانی و چشم انداز صنعت ما وجود دارد.
سال گذشته با شروع پاندمی، تقاضای سوخت به شدت کاهش یافت و این اتحاد 23 کشوری به رهبری عربستان و روسیه با کاهش تولید، صنعت نفت جهانی را از سقوط قیمت بی سابقه نجات دادند. اوپک و متحدان آن اکنون با شروع فعالیت های اقتصادی در حال راه اندازی مجدد تولید هستند.
هلیما کرافت، استراتژیست ارشد کالاها در RBC Capital Markets LLC گفت: به اعتقاد ما این احتمال که اوپک پلاس به افزایش تدریجی تولید خود ادامه دهند، زیاد است. البته که این شرکت همچنین این موضوع را بیان می کند که ممکن است با ارزیابی اوضاع در هند، مکث موقت در افزایش برنامه ریزی شده تولید اوپک پلاس رخ دهد.
پیش بینی JTC برای رشد تقاضا در سال 2021 خوش بینانه تر از آنچه ماه گذشته منتشر شده بود، شده است. البته رقم پیش بینی ها تقریبا مطابق با گزارش دبیرخانه اوپک در چند هفته گذشته بوده است.
این کمیته انتظار دارد که ذخایر سوخت جهانی امسال با نرخ متوسط 1.2 میلیون بشکه در روز کاهش یابد، در مقایسه ماه گذشته تخمین 800 هزار بشکه در روز بود.
در نتیجه طبق داده های JTC موجود ذخایر نفت جهان نسبت به میانگین آنها از 2015 تا 2019، در پایان این سه ماه تنها 8 میلیون بشکه کاهش خواهد یافت. حذف ذخایر مازاد و متورم شده جهان یکی از اهداف اصلی اوپک پلاس است.