به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، سه منبع آگاه اوپک پلاس به رویترز گفتند: این گروه درباره افزودن 400 هزار بشکه در روز دیگر به توافق فعلی برای کاهش تولید 1.2 میلیون بشکه در روز مذاکره خواهد کرد.
پیمان فعلی در مارس منقضی خواهد شد و نمایندگان و منابع آگاه اوپک پلاس اظهار کردهاند که توافق جدید تا ژوئن یا تا پایان سال 2020 تمدید خواهد شد.
اوپک، روسیه و سایر تولیدکنندگان که به گروه اوپک پلاس معروف هستند از سال 2017 با هدف مقابله با اشباع عرضه که در نتیجه رشد روزافزون تولید آمریکا بوده است، محدودیت عرضه نفت را اجرا کردهاند.
تولید رو به رشد آمریکا و سایر کشورهای غیراوپک مانند برزیل و نروژ در سال 2020، بازار را تهدید اشباع عرضه نفت روبرو کرده است.
اقدامات اوپک در گذشته مکررا دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا را عصبانی کرده است. وی به عربستان سعودی گفته است اگر میخواهد تجهیزات نظامی آمریکایی خریداری کند باید قیمتهای نفت را پایین بیاورد. در چند ماه گذشته ترامپ سکوت کرده است اما وی با انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 روبروست و از این رو مسئله قیمت بنزین احتمالا به یکی از موضوعات سیاسی داغ تبدیل خواهد شد.
ادامه مناقشه تجاری واشنگتن با چین هم دورنمای اقتصادی و بالطبع آن دورنمای تقاضا برای نفت را تیره کرده است.
عراق که دومین تولیدکننده بزرگ عضو اوپک است، روز سه شنبه اعلام کرد عربستان سعودی از کاهش تولید 1.6 میلیون بشکه در روز که معادل 1.6 درصد تقاضای جهانی است، حمایت کرده است.
شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی اظهار کرده است که نسبت به دیدار هفته جاری حس خوبی دارد اما حاضر به اظهار نظر درباره مسائل مربوط به سیاست اوپک در وین نشد.
الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه در پایتخت اتریش در برابر این پرسش که آیا روسیه از کاهش بیشتر تولید اوپک پلاس حمایت میکند، حاضر به اظهارنظر نشد و گفت موضع روسیه بعدا مشخص خواهد شد. اما وی گفته است همکاری انرژی میان روسیه و عربستان سعودی باید ادامه پیدا کند.
بیژن زنگه، وزیر نفت ایران که از مشارکت در توافق کاهش تولید معاف شده است، اعلام کرد از کاهش بیشتر تولید نفت در صورت موافقت سایر اعضای اوپک حمایت میکند.
اقدامات اوپک در یک سال گذشته از قیمت های نفت در حدود 50 تا 75 دلار در هر بشکه حمایت کرده است. نفت برنت در معاملات روز پنج شنبه به روند افزایشی روزهای پیش ادامه داد و بالای 63 دلار در هر بشکه معامله شد.
منابع آگاه اوپک اظهار کردند که ریاض کشورهای عراق و نیجریه را برای بهبود پایبندی به توافق نفتی تحت فشار قرار داده که ممکن است کاهش تولید به میزان 400 هزار بشکه در روز را فراهم کند.
بر اساس گزارش رویترز، روسیه هنوز با تمدید توافق فعلی یا کاهش بیشتر تولید موافقت نکرده است اما یک منبع آگاه اظهار کرد مسکو احتمالا هفته جاری با اوپک به توافق میرسد و تنها خواستار مشخص شدن چند مسئله باقی مانده است که یکی از آنها نحوه محاسبه تولید نفت این کشور است. میعانات گازی در آمار تولید نفت روسیه گنجانده شده در حالی که برای سایرین این طور نیست و روسیه خواهان حذف میعانات در محاسبه تولید نفت این کشور است. زنگنه روز پنج شنبه گفت: موضع روسیه درباره این مسئله منطقی است.