وی ادامه داد: کل مصرف از آب های زیر زمینی 50 میلیارد متر مکعب است و از این مقدار تنها 3 الی 4 میلیارد متر مکعب در بخش شرب مورد استفاده قرار می گیرد به همین دلیل طرح احیا و تعادل بخشی را با 15 زیر مجموعه که از سال 1395 آغاز شده و با محور کنترل آب های زیرزمینی است.
سخنگوی صنعت آب اضافه کرد: در این طرح برای تبدیل پروانه ها یعنی 609 محدوده مطالعات کشور مورد برسی قرار گرفته است.
به گفته قاسم زاده به دلیل اینکه شرایط، شرایط بحران بوده است به سمت اصلاح و تعدیل پروانه رفتیم و114 چاه از چاه های غیر مجاز در طول این برنامه پر شده است نصب کنتورهای هوشمند و گشت و بازرسی های است تا هیچ گونه تخلفی اتفاق نیفتد.
وی ادامه داد: همچنین ساماندهی دستگاه های حفاری از دیگر برنامه های در حال اجرا است که اگر بدون مجوز تردد کنند توقیف می شوند. که در چنین شرایطی نمی توانند تردد کنند و حفاری چاه داشته باشند همه این موارد برنامه هایی در راستای سند حکمرانی آب است.
وی در خاتمه با اشاره به اینکه سند حکمرانی آب در راستای همکاری بین دستگاه های مختلف تدوین تا ضعفی که در اجرای همگرایی دستگاه های اجرایی وجود داشت از میان برداشته شود در این زمینه توضیح داد: عدم همگرایی در میان دستگاه های اجرایی باعث هدر رفت منابع آبی در بخش کشاورزی و بهره وری بسیار پایین اتفاق می افتاد.
وی در خاتمه اضافه کرد: در تلاشیم تا سهم 45_46 میلیارد متر مکعبی استفاده از آب های زیر زمینی را در بخش کشاورزی را کنترل کرده و به حداقل میزان برسانیم.