محمدرضا فریوری اظهار داشت: تاکنون که واردات کالاهای مشمول گروه دهم ممنوع بود، برخی واردکنندگان با دریافت مجوز موردی، نسبت به واردات این کالاها اقدام میکردند و حال با مطرح شدن بحث آزادسازی واردات کالاهای لوکس، قطعاً میزان واردات این محصولات افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: واردات کالاهای لوکس علاوه بر ارزبری برای کشور، اشتغالزایی را نیز در کشور کاهش خواهد داد.
فریوری تأکید کرد: آزادسازی واردات کالاهای گروه دهم به ضرر بخش تولید است.
فریوری در ادامه در خصوص وضعیت تأمین ارز برای واردات مواد اولیه تولید نیز گفت: تأمین ارز برای واردات مواد اولیه از کشورهای چین، هند و ترکیه از طریق اتاق مبادلات از 45 روز پیش متوقف است.
این کارشناس بخش صنعت ادامه داد: در حال حاضر تأمین مواد اولیه برای تولید با مشکل روبرو است و بیشتر نیاز صنعتگران از طریق چین، کره، ترکیه و هندوستان تأمین میشود که البته پرداخت ارز این کشورها نیز با مشکل روبرو شده است.
وی با اشاره به برخی مشکلات در زمینه ترخیص کالا و مواد اولیه تولید از گمرک، گفت: سال گذشته سامانه مشترکی بین بانکها و گمرک تعریف شد که براساس آن با اعلام مبدأ حواله پول،گمرک مجوز ترخیص را صادر میکرد، ولی در حال حاضر این سیستم دچار نقص شده و روند کار کند شده است.
فریوری با تأکید بر لزوم تسریع در ترخیص مواد اولیه مورد نیاز بخش تولید، گفت: این اقدام، محدودیتهای موجود برای صنعتگران را کاهش خواهد داد.
گفتنی است چند روز پیش دولت یازدهم مصوب کرد که آن دسته از وارد کنندگان کالاهای اولویت 10 (لوکس) که کالاها را وارد گمرکها کرده و دارای قبض انبار نیز هستند میتوانند اقدام به ثبت سفارش واردات کرده و پس از آن کالاها را از گمرک ترخیص کرده و روانه بازار کنند.
همزمان با لغو مشروط ممنوعیت ثبت سفارش کالاهای اولویت 10 زمزمههایی مبنی بر لغو دائمی ممنوعیت واردات این دسته از کالاها در آینده نزدیک به گوش میرسد