پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 62360 تاریخ : 1393/07/06-02:11:51
,2,16,17,
انتشار گزارش بررسی الگوهای تامین مالی شرکت های دانش بنیان در بانک توسعه صادرات

انتشار گزارش بررسی الگوهای تامین مالی شرکت های دانش بنیان در بانک توسعه صادرات

پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت:تأمین مالی شرکت های دانش بنیان (سرمایه گذاری خطرپذیر) از موضوعات با اهمیت در حوزه تأمین مالی بانک ها و موسسات مالی بوده که به جهت عدم انطباق با الگوهای رایج تأمین مالی و نیز عدم اطمینان موجود در وضعیت آتی سرمایه گذاری، چالش های بسیاری را به همراه داشته است.

 


اداره مدیریت دانش مرکز پژوهش و آموزش بانک توسعه صادرات با تهیه گزارشی تحت عنوان بررسی الگوهای تامین مالی شرکت های دانش بنیان در این بانک تلاش کرده است با پرداختن به این مقوله به ارائه رویکردهای و ابزارهای نوین با هدف تسهیل حضور سرمایه گذاران در این عرصه بپردازد.

در این گزارش آمده است: سرمایه گذاری خطرپذیر به نوع خاصی از موسسات مالی اطلاق می شود که به تأمین مالی پروژه های توأم با نوآوری می پردازند که با روشهای فعلی بانکداری انجام نمی شود.

 تمرکز اصلی سرمایه گذاری خطرپذیر بر شرکت هایی است که در مراحل معرفی و توسعه محصولات و خدمات خود قرار دارند  که عمدتاً موارد تکنولوژی بالا و یا مطالعات تحقیق و توسعه را در بر می گیرد و یا سایر شرکت های در ابعاد کوچک و متوسط که در مراحل بعدی توسعه محصول و خدمت خود قرار دارند.

عمده منابع این موسسات خطرپذیر از طریق نهادهای دولتی، اشخاص خصوصی که تمایل به حمایت از این موسسات دارند و یا سایر موسساتی که تمایل به مشارکت در طرح های معرفی شده دارند، تأمین می شود.

در ادامه این گزارش با ذکر اهم قوانین حمایتی در حوزه یاد شده، صندوقهای تامین مالی خطر پذیر معرفی شده اند و عملکرد بانک توسعه صادرات در تامین مالی شرکت های دانش بنیان تشریح  شده است.

براساس این گزارش از سال 1391 تا کنون در مجموع 21 شرکت دانش بنیان جهت دریافت تسهیلات از طریق صندوق توسعه فناوری شریف به بانک توسعه صادرات معرفی شده اند.

بر اساس جزییات منتشر شده در این گزارش، کل مبلغ مصوب تا کنون 89 میلیارد ریال بوده که از این میزان 43 میلیارد ریال طی قرارداد به مشتریان پرداخت شده و مابقی (حدود 46 میلیارد ریال) شامل مبالغ مصوب از شش ماه دوم سال 1392 تا سال 1393 بوده که پرونده‌های آنها در دست اجرا بوده ولی هنوز قراردادی بین مشتریان و بانک منعقد نشده است.
بررسی پراکندگی جغرافیایی موجود در مصوبات موجود نشان می دهد که90 درصد مبالغ در شهر تهران و با عاملیت شعبه بلوار کشاورز  بانک توسعه صادرات   پرداخت شده  است و 10 درصد مابقی در سه شعبه دیگر به تصویب شده اند.
در خصوص اخذ وثایق نیز می توان ملاحظه نمود که بیش از 75 درصد وثایق دریافتی به صورت 100درصد ملک و 30 درصد سفته، حدود 20 درصد به صورت 100درصد ملک و 30درصد تضمین اشخاص معتبر از سوی صندوق شریف و 5درصد مابقی با دریافت سفته بوده است.

 گزارش یاد شده همچنین در مطالعه ای تطبیقی، تأمین مالی شرکت های دانش بنیان را از جنبه های متفاوتی چون  شناخت ایده های نو و نحوه کارشناسی آنها، طراحی راهکارهای تأمین مالی، برقراری کانال های ارتباطی مناسب و راهبردهای نظارتی مورد بررسی قرارداده است.

در همین راستا اداره مدیریت دانش بانک توسعه صادرات انتشار دومین گزارش از این گونه گزارش ها در حوزه سرمایه گذاری خطر پذیر را در دستور کار خود دارد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 198
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران