به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ، صادق نجفی در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران که با هدف آموزش، مشاوره و انتقال فناوریهای پیشرفته منعقد شد، افزود: 31 هزار و 500 واحد صنعتی را تا 3 سال آینده باید نوسازی و بهسازی کنیم.
معاون وزیر صمت افزود: بیش از 84 هزار واحد صنعتی در کشور وجود دارد که 92 درصد آن کوچک و متوسط است.
به گفته وی اگر برای کارآفرین و بنگاه دار فضای لازم را به وجود آوریم، موفق خواهیم شد و امیدواریم این نشست پایه گذار یک حرکت علمی در کشور باشد.
تاکید بر توجه به حوزه بهره وری و تکنولوژی
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بیان اینکه جایی که بهره وری پایین، رقابت مشکل و هزینه تمام شده تولید بالاست، باید به سمت استفاده از فناوری های نوین رفت، اضافه کرد: 2.5 درصد از رشد اقتصادی باید در حوزه بهره وری و تکنولوژی باشد.
نجفی با تأکید بر این موضوع که باید راهها و روش های نوین را بیابیم، گفت: به عنوان نمونه قطعات ماشین آلات و تجهیزات واحدهای تولیدی غیرفعال و راکد را میتوانیم به دیگر کشورها بفروشیم و ارزآوری داشته باشیم.
وی با انتقاد از این موضوع که خسارت نقدینگی که در جامعه ایجاد شده است، را تولیدکننده می دهد، تصریح کرد: این گونه تفاهم نامهها باید خروجی کاربردی داشته باشند و اکنون که در شرایط خاصی قرار داریم اهمیت این موضوع دوچندان می شود.
معاون وزیر صمت با اعلام اینکه کارگروهی برای عملیاتی کردن این تفاهم نامه باید تشکیل شود، افزود: در استانهایی مانند گلستان، مرکزی و آذربایجان شرقی واحدهایی را شناسایی کردیم که به عنوان پایلوت می توانند در این تفاهم نامه مفید واقع شوند.
نجفی به استقرار 2 هزار استارت آپ در نواحی و شهرکهای صنعتی در 3 سال آینده اشاره و تصریح کرد: برای استقرار شرکتهای دانش بنیان در درون شهرکهای صنعتی تسهیلات ویژه ای به صورت 60 ماه تقسیط در نظرگرفته شده است..
وی همچنین یادآور شد: حدود 8 هزار دانشجوی ارشد و دکترا به صورت عملی در واحدهای صنعتی در قالب طرح کارورزی مشغول به کار هستند.
معاون وزیر علوم:پژوهشکده ها بازوی تحقیقاتی شهرکهای صنعتی
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران نیز در این مراسم گفت: این سازمان مولود انقلاب است و در سال 1359 راه اندازی شد که تاکنون 31 دوره جشنواره خوارزمی را نیز برگزار کرده است.
عشوری ارزیابی اختراعات، حمایت از شرکتهای دانش بنیان و نوپا و ارتباط دانشگاه با صنعت را از وظایف این سازمان دانست و افزود: 7 پژوهشکده داریم و امیدواریم کمکهای علمی و تحقیقاتی خود را به صنایع کوچک و متوسط عرضه کنیم.
وی با اعلام اینکه پژوهشکده ها میتوانند بازوی تحقیقاتی شهرکهای صنعتی باشند، تصریح کرد: در ابلاغیه وزیر علوم این سازمان موظف به حمایت از صنعت در خصوص توانمندسازی صنعت و ارتقای صنعت با استفاده از روش های نوین و آموزش در جنبه های مختلف شده است.
گفتنی است ، مراسم امضای تفاهم نامه همکاری سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران امروز چهارشنبه با حضور رؤسای دو سازمان برگزار شد.
این تفاهم نامه با هدف آموزش، مشاوره و انتقال فناوریهای پیشرفته به حوزه صنایع کوچک و متوسط منعقد شده است.
حمایت از شرکتهای نوپا، استارت آپها و شرکتهای دانش بنیان و ارتقای توان صنعتی از دیگر اهداف تفاهم نامه است.