به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، این تفاهم نامه همکاری استراتژیک حمل و نقل دریایی بین اتاق بازرگانی و صنایع چین و ایران و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (IRISL) با حضور مدیران و در کشتیرانی به امضاء طرفین رسید.
حضور هیئت چینی و تشکیل این اتاق در کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران درحالی از افزایش تجارت بین دو کشور از طریق جاده ابریشم و طرح"یک کمربند، یک جاده" در آیندهای نزدیک خبر میدهد که برآورده کردن نیاز تجار و ارائه خدمات در عرصه حمل و نقل از اهداف اصلی این تفاهم نامه است.
این گزارش ضمن اشاره به روابط خوب بین دو کشور و بهرهمند شدن مزایای خدمات در عرصه حمل و نقل دریایی حاکی است: کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران پذیرای درخواست اتاق بازرگانی و صنایع چین و ایران مبنی بر به عضویت درآمدن در این اتاق است.
از سوی دیگر و با توجه به برخورداری کشتیرانی از زنجیره تامین و فعالیتهای گسترده آن، دو کشور میتوانند در زمینههای آموزش، تدارکات سوخت، بانکرینگ، تعمیرات و لجستیکی نیز همکاری قابل توجهی داشته باشند.
با توجه به حمایتهای دولت از کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و وضعیت بسیار مناسب آن در بازار سرمایه، گروه کشتیرانی به موجب برنامههای توسعهای اتخاذ شده از تسهیلات مالی بهره مندی لازم را خواهد برد. افزون بر آن، در حال حاضر حجم بالایی از تراکنشهای مالی IRISL در دفتر مرکزی آن در شانگهای چین در جریان است و چین به موجب گردشهای بالای مالی IRISL تصمیم دارد ضمن ارتباط با بانکهای دیگر از IRISL اعتبار کسب کند و زمینه تامین تسهیلات لازم را برای گروه کشتیرانی فراهم آورد.
در جریان این نشست مشاور ارشد امور بین الملل مدیر عامل IRISL از بهره برداری خط آهن قزوین به رشت و خط اتصال آستارا به رشت با مشارکت روسیه و آذربایجان در سال جاری خبر داد.
در این نشست، رئیس بخش بین الملل اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین، برترین تولیدکننده صنایع و ماشین آلات چین، عضو اصلی اتاق در زمینه سرمایه گذاری خارجی، برترین تولید کننده در زمینه محیط زیست، مدیرعامل شرکت خصوصی تولید سیستم آب شیرین کن، دبیر بین الملل اتاق بازرگانی، مدیر اتاق مشترک، معاونت سرمایه گذاری و مشارکتهای بخش بین الملل و مشاور حقوقی اتاق بازرگانی حضور داشتند.