پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 351400 تاریخ : 1397/04/05-11:57:38
,17,22,
اقدامات انجام شده برای آبرسانی به استان خوزستان

از سوی معاون فنی،‌ امور زیربنایی و تولیدی سازمان برنامه و بودجه کشور تشریح شد؛

اقدامات انجام شده برای آبرسانی به استان خوزستان

معاون فنی،‌ امور زیربنایی و تولیدی سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: تخصیص اعتبار آبرسانی به استان خوزستان بیش از 100 درصد و طرح‌های ایجاد تاسیسات فاضلاب استان خوزستان در سال 1397 به میزان 92 درصد انجام شده است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان برنامه و بودجه کشور، دکتر حمیدرضا عدل درخصوص طرح‌های‌ آبرسانی به استان خوزستان اظهار داشت: با توجه به مشکلات به وجودآمده در خصوص موضوع آب و برق استان خوزستان در اسفند ماه سال 1395، و سفر رئیس‌جمهوری به این استان و قول ایشان به مردم خوزستان برای حل مشکلات آب و فاضلاب،‌ بلافاصله دکتر نوبخت همراه همکاران خود به منظور بررسی عینی موضوع و تدوین طرح لازم به استان خوزستان سفر کرد و با همکاری استاندار، طرح آبرسانی تدوین شد و در دستور کار اولین جلسه هیئت وزیران در سال 1396 قرار گرفت و در 5 محور به تصویب رسید.

وی گفت: آبرسانی به شهرها و روستاها، تأسیسات فاضلاب و اصلاح شبکه توزیع، تکمیل و اتمام طرح احیای اراضی کشاورزی خوزستان و ایلام، تثبیت کانون‌های بحرانی ایجاد گرد و غبار با منشاء داخلی، علاج‌بخشی رودخانه کارون و رفع آلودگی آن و توسعه و پایداری شبکه برق استان خوزستان عناوین هریک از این 5 محور بودند.

دکتر عدل در ادامه به اقدامات انجام شده درخصوص هر یک از محورها پرداخت و اظهار داشت: طرح آبرسانی به شهرهای اهواز، آبادان، خرمشهر، شادگان و روستاهای مسیر  در قالب (طرح غدیر) به عنوان مهم‌ترین طرح آبرسانی استان خوزستان، آب شرب و بهداشتی بالغ بر 70 درصد مردم استان خوزستان را تأمین می‌کند.

وی در ادامه افزود: این طرح تا پایان سال 1395 با هزینه‌کرد اعتباری بالغ بر 9700 میلیارد ریال تنها 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. در سال 1396 با تأمین اعتباری معادل 8600 میلیارد ریال (از محل منابع مختلف)، پیشرفت فیزیکی کل طرح با 10 درصد افزایش به 40 درصد رسیده است که از مهم‌ترین دستاوردهای آن، افزایش ظرفیت آبرسانی به شهرهای آبادان (از 65 درصد به 95 درصد)، خرمشهر (از 75 درصد به 95) درصد، اهواز (از 55 درصد به 70 درصد) و شادگان از (35 درصد به 75درصد) خواهد بود. در سال 1397 نیز با توجه به  اهمیت این طرح تاکنون معادل 135 درصد تخصیص اعتبار طرح یاد شده صادر شده است.

معاون فنی،‌ امور زیربنایی و تولیدی سازمان برنامه و بودجه  یادآور شد: با توجه به هماهنگی‌های انجام شده با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) تا 15 تیرماه سال‌جاری، با تکمیل خط قیصریه تا ام‌الدبس، 5‏/2 مترمکعب در ثانیه، آب از پای پل کرخه برای شهرهای آبادان و خرمشهر تأمین خواهد شد و با حذف آب از رودخانه‌ی کارون و تأمین آن از کرخه، کیفیت آب به شدت افزایش خواهد یافت.در ضمن با تکمیل مخزن 42000 مترمکعبی ام‌الدبس تا پایان مرداد ماه سال‌جاری، حجم آب انتقالی به اهواز به میزان 103 هزارمترمکعب در شبانه‌روز افزایش خواهد یافت و همچنین با تکمیل 11 کیلومتر خط انتقالی از دارخوین به شادگان تا پایان مرداد ماه، تأمین آب با کیفیت شادگان از کرخه نیز انجام خواهد شد.

آبرسانی به شهرهای شمال شرق خوزستان

وی درخصوص طرح آبرسانی به شهرهای شمال شرق خوزستان که شامل شهر‌های ایذه، باغملک، قلعه تل، میداود و صیدون، رامهرمز و هفتگل و روستاهای مسیرمی‌شود،‌ گفت: در سال 1396 با هدف تأمین مالی از طریق فاینانس خارجی، مجوز شورای اقتصاد به میزان 116 میلیون یورو و مجوز سرمایه‌گذاری از محل منابع داخلی سازمان آب و برق خوزستان به میزان 250 میلیارد ریال صادر شد. لازم به ذکر است تخصیص طرح یاد شده در سال 1396 به میزان 100 درصد و در سال 1397 نیز به میزان 112 درصد صادر شده است.

آبرسانی به شهرهای جنوب شرقی استان

دکتر عدل با اشاره به طرح آبرسانی به شهرهای جنوب شرق استان خوزستان (رامشیر،‌امیدیه،‌ میانکوه،‌ آغاجری،‌ هندیجان، بندرامام،‌ ماهشهر و شهرک‌های شهید چمران و روستاهای مسیر) افزود: این طرح 15 شهر و 541 روستا را با جمعیتی در حدود 963 هزارنفر تحت پوشش قرار می‌دهد و در سیمای اولیه محل تأمین آب سد کوثر (واقع در استان کهکیلویه و بویراحمد) بوده است که‌ به دلیل محدودیت منابع آب این سد، مقرر شده است، وزارت نیرو بررسی لازم برای تأمین و تخصیص آب تعدادی از شهرهای یادشده را از سد کارون (3) به‌عمل آورد. در حال حاضر براساس گزارش دستگاه اجرایی، مقرر شده تابخشی از آب از سد کارون (3) و بخشی دیگر از سد کوثر تخصیص داده شود. همچنین در برنامه پیشنهادی وزارت نیرو، تأمین مالی این طرح از فاینانس خارجی خواهد بود که پس از نهایی شدن مطالعات با اولویت در شورای اقتصاد مطرح خواهد شد. تخصیص اعتبار طرح یاد شده در سال 1396 به میزان 100 درصد و در سال جاری نیز به میزان 113 درصد صادر شده است.

وی در ادامه از طرح آبرسانی به شهرهای ویس، شوشتر، گتوند، ملاثانی، صالح‌شهر، شرافت، ترکاکلی و سماله و روستاهای مسیر نام برد و گفت: این طرح 9 شهر و 288 روستا را با جمعیتی حدود 465 هزارنفر تحت پوشش قرار می‌دهد. در سیمای اولیه این طرح محل تأمین آب از سد گتوند علیا بوده است که به‌دلیل بحث کیفی آب سد و برداشت از سد مخزنی، مقرر شده است وزارت نیرو بررسی لازم را برای تغییر محل آبگیر از رودخانه گتوند (14 کیلومتر بالاتر) به‌عمل آورد که این موضوع نیز تاکنون توسط وزارت نیرو نهایی نشده است.

معاون فنی،‌ امور زیربنایی و تولیدی سازمان برنامه و بودجه‌ افزود: برنامه تأمین مالی این طرح از روش فاینانس خارجی خواهد بود که پس از نهایی شدن مطالعات محل تأمین آب با اولویت در شورای اقتصاد مطرح خواهد شد. در سال 1396 تخصیص اعتبار طرح یاد شده به میزان 100 درصد و در سال 1397 نیز تخصیص این طرح به میزان 112 درصد صادر شده است.

آبرسانی به مجتمع‌های روستایی استان خوزستان

وی با اشاره به اینکه در سال 1396، مبلغ 1300 میلیارد ریال از محل منابع صندوق توسعه ملی و منابع عمومی دولت برای اجرای طرح آبرسانی به مجتمع‌های روستایی استان خوزستان تخصیص یافت،‌ افزود: با تأمین اعتبار یادشده،  14 پروژه مجتمع آبرسانی روستایی تکمیل شد و آبرسانی به 26 پروژه مجتمع روستایی و 22 پروژه مجتمع تک روستایی نیز در دست اجرا بوده که در سال 1397 تخصیص این طرح به میزان 79 درصد صادر شده است.

بازسازی شبکه توزیع آب شهرهای استان

دکتر عدل در خصوص اصلاح و بازسازی شبکه توزیع آب شهری مخازن و ایستگاه‌های پمپاژ استان خوزستان (اهواز و سایر شهرها) نیز اظهار داشت: طی سه سال مبلغ 5990 میلیارد ریال از محل حداقل 30 درصد منابع سهم استان خوزستان از محل ردیف سه درصد فروش نفت خام برای مناطق نفت‌خیز و محروم با همکاری استانداری و شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تأمین شود. همچنین در سال 1396 مبلغ 482 میلیارد ریال اعتبار برای اصلاح و بازسازی شبکه و تأسیسات آب شهر اهواز و نواحی تابعه (کارون، حمیدیه، ویس، شیبان و ملاثانی) ابلاغ شده که 180 میلیارد ریال آن تخصیص اعتبار یافته است. برای اصلاح و بازسازی شبکه‌های آب سایر شهرهای استان خوزستان مبلغ 2530 میلیارد ریال ابلاغ شده که معادل 830 میلیارد تخصیص اعتبار یافته است. در سال 1397 نیز معادل 70 درصد از اعتبارات ابلاغی طرح ایجاد و تکمیل تاسیسات آب اهواز تخصیص صادر شده است.

توسعه و پایداری شبکه برق

وی در ادامه به اقدام‌های انجام شده در سال 1396 درخصوص حل مشکل برق استان خوزستان ناشی از ریزگردها اشاره کرد و گفت: از جمله این اقدام‌ها، اختصاص و پرداخت مبلغ 120 میلیارد ریال از محل ردیف متفرقه اعتبارات موضوع مقابله با ریزگردها، اختصاص اعتبار و مجوز ترک تشریفات مناقصه از محل منابع داخلی شرکت به منظور خرید تجهیزات انجام شد.

دکتر عدل ادامه داد: در سال جاری در راستای حل مشکل برق استان خوزستان برای گذر از بحران خاموشی در تابستان، اعتبار طرح تملک دارایی سرمایه‌ای برق خوزستان به میزان صددرصد تخصیص و پرداخت شد. همچنین مبلغ 50 میلیون دلار از محل ردیف متفرقه «برنامه‌های اجرایی رفع مشکل برق و مقابله با ریزگردها در خوزستان» موضوع منابع حاصل از صندوق توسعه ملی به شرکت توانیر در حال ابلاغ است.

احیای اراضی کشاورزی خوزستان و ایلام

معاون فنی،‌ امور زیربنایی و تولیدی سازمان برنامه و بودجه خاطر نشان کرد: پیرو مجوز استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی به میزان 5‏/1 میلیارد دلار، تا پایان سال 1395 برای اجرای طرح احیای اراضی کشاورزی خوزستان و ایلام تخصیص اعتبار به میزان 1150 میلیون دلار پرداخت شد. در سال 1396 نیز معادل 150 میلیون دلار در اختیار وزارت جهاد کشاورزی و 60 میلیون دلار در اختیار وزارت نیرو قرار گرفت که تاکنون عملیات اجرایی در سطح 286 هزارهکتار به پایان رسیده است.

وی افزود: در خصوص ادامه عملیات در فاز دوم (با هدف تحقق سطح 550 هزارهکتار) مقررشده تا پس از اعلام تخصیص به هنگام منابع آب توسط وزارت نیرو، برنامه عملیاتی و مالی تدوین شود. وزارت نیرو در اواخر سال گذشته با کلیات تخصیص آب موافقت کرده اما تاکنون تفاهم نهایی برای تعیین نواحی عمرانی بین وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی حاصل نشده است.از نظر منابع مالی نیز مجوزهای لازم برای بخش عمده‌ای از اعتبارات مدنظر، از شورای اقتصاد در سال‌های گذشته اخذ شده است که اصلاح این مصوبات پس از نهایی شدن برنامه عملیاتی و تخصیص آب مورد نیاز مورد اقدام قرار خواهد گرفت.

تثبیت کانون‌های بحرانی ایجاد گرد و غبار

دکتر عدل درخصوص طرح در دست اجرای تثبیت کانون‌های بحرانی ایجاد گرد و غبار در سطح 42 هزارهکتار (برنامه کوتاه‌مدت) و  در سطح 320 هزارهکتار (برنامه میان‌مدت) هم گفت: از اسفند ماه سال 1395 عملیات اجرای کانال انتقال آب برای مرطوب‌سازی عرصه‌های بحرانی و نهال‌کاری با تخصیص اعتباری به میزان 300 میلیارد ریال آغاز و در سال 1396 با اختصاص اعتباری معادل 1650 میلیارد ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی (مبلغ 520 میلیارد ریال برای اجرای کانال انتقال آب، مبلغ 800 میلیارد ریال برای عملیات نهالکاری، مالچ پاشی و احیای مراتع در سطح 20 هزارهکتار، مبلغ 180 میلیارد ریال برای احیای تالاب‌ها و خرید تجیهزات پایش) ادامه یافته است.

وی ادامه داد: در قانون بودجه سال 1397 نیز از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی مبلغ100میلیون دلار تحت عنوان مقابله با گرد و غبار خوزستان پیش‌بینی شده است که پس از بررسی و تصویب برنامه‌های اجرایی دستگاه‌های مرتبط در ستاد ملی مقابله با گرد و غبار (در سازمان حفاظت محیط زیست)، از طریق این سازمان ابلاغ خواهد شد.

احیاء و علاج‌بخشی رودخانه کارون

این مقام مسوول درباره احیاء و علاج‌بخشی رودخانه کارون نیز تصریح کرد: در این راستا براساس مصوبه شورای عالی آب برنامه‌ها و وظایف دستگاه‌های اجرایی تعیین شد و اعتباری بالغ بر 87000 میلیارد ریال برای اجرای برنامه‌ها ظرف مدت 5 سال پیش‌بینی شده است.

 با توجه به اینکه مهمترین عوامل آلودگی کارون ورود فاضلاب‌های صنعتی و شهری و روستایی مسیر به رودخانه است و از آنجایی‌که عمده برنامه‌های مصوب شورای عالی آب در خصوص علاج‌بخشی رودخانه کارون با طرح‌های پیش‌بینی شده در مصوبه هیئت دولت مطابقت دارد پیش‌بینی می‌شود که ظرف مدت تعیین شده در مصوبه، با اجرای طرح‌های در دست اقدام و ملزم شدن صنایع و بخش غیردولتی کیفیت آب رودخانه کارون به نحو موثری بهبود یابد.

وی با اشاره به اقدام‌های انجام شده در سال 1396 برای ایجاد تأسیسات فاضلاب شهرها و روستاها که تاثیر چشمگیری در احیای رودخانه کارون خواهد داشت، گفت: تخصیص اعتبار طرح ایجاد تاسیسات فاضلاب شهر اهواز به میزان 78 درصد و اعتبار سایر طرح‌های فاضلاب استان خوزستان (خرمشهر، اندیمشک، آبادان، ایذه، بندر امام، بهبهان، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوش، شوشتر و ماهشهر) به میزان 100 درصد، تقویت اعتبارات طرح‌های آب و فاضلاب خوزستان به میزان 412 میلیارد ریال و بهره‌برداری از تصفیه‌خانه شهرهای رامهرمز، دزفول و شوشتر، سوسنگرد، هویزه از جمله این اقدام‌ها به شمار می‌آید.

دکتر عدل، بهره‌برداری کامل از تصفیه‌خانه شرق اهواز با ظرفیت 112 هزارمترمکعب در شبانه‌روز برای تحت پوشش قرار دادن 522 هزارنفر تا بهمن ماه سال جاری‌ با پیشرفت فیزیکی 90 درصد و به روزرسانی مصوبه شورای اقتصاد به منظور استفاده از سرمایه‌گذاری خارجی در پروژه تصفیه‌خانه غرب اهواز به میزان 40 میلیون یورو را از دیگر اقدام‌های انجام گرفته برای ایجاد تأسیسات فاضلاب شهرها و روستاها عنوان کرد.

معاون فنی،‌ امور زیربنایی و تولیدی سازمان برنامه و بودجه در ادامه گفت: به روز‌رسانی مصوبه شورای اقتصاد طرح تصفیه‌خانه‌های فاضلاب 5 شهر آبادان، خرمشهر، ماهشهر، شادگان و بندر‌امام برای استفاده از تسهیلات مالی خارجی به میزان 50 میلیون یورو  با پیشرفت فیزیکی 55 درصد و تخصیص اعتبار طرح‌های ایجاد تاسیسات فاضلاب استان خوزستان در سال 1397 به میزان 92 درصد انجام شده است.

لازم به ذکر است که این گزارش در قالب 5 محور و اقدام‌های انجام شده هریک از محورها توسط دکتر محمدباقر نوبخت، ‌رئیس‌سازمان برنامه و بودجه کشور به رئیس‌جمهوری تقدیم شده‌است.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 209
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران