پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 212646 تاریخ : 1395/05/04-18:41:36
,17,
اقتصاد کشور در مسیر رونق قرار دارد

اقتصاد کشور در مسیر رونق قرار دارد

اکنون اقتصاد ایران از وضعیت اسفبار و رشد منفی دولت گذشته به رشد مثبت رسیده است و نمی توان گفت که به دلیل رکود در تولید و بنگاه های تولیدی و اقتصادی تورم کاهش پیدا کرده است چراکه به طور کلی اقتصاد کشور در حال رشد و رونق است و بخش هایی از صنایع مانند صنعت ساختمان ممکن است در رکود باشند.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ,مهدی تقوی، کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه علامه طباطبایی درباره تورم 9 درصدی تیرماه سال جاری گفت: کاهش تورم از 40 درصد به 9درصد در تیرماه سال جاری رسیده و اکنون اقتصاد از رکود خارج شده و در حال رونق می باشد.اکنون اقتصاد ایران از وضعیت اسفبار و رشد منفی دولت گذشته به رشد مثبت رسیده است و نمی توان گفت که به دلیل رکود در تولید و بنگاه های تولیدی و اقتصادی تورم کاهش پیدا کرده است چراکه به طور کلی اقتصاد کشور در حال رشد و رونق است و بخش هایی از صنایع مانند صنعت ساختمان ممکن است در رکود باشند.

وی افزود: در بخش بین المللی نیز با آزاد شدن دارایی های 25 میلیارد دلاری بلوکه شده و افزایش ورود دلار به کشور، قیمت دلار کاهش پیدا می کند و روند قیمتی کالاها نیز در کشور کاهشی می شود.
تقوی درخصوص کاهش نرخ سود بانکی نیز بیان داشت: در نظام بانکی نرخ بهره واقعی مهم است و نرخ 18،15 درصد کنونی که وجود دارد نرخ بهره اسمی است و تفریق نرخ بهره اسمی از تورم، نرخ بهره واقعی می شود که اکنون نرخ بهره واقعی حدود 7 ، 8 درصد می باشد.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: در دولت گذشته نرخ سود بانکی 20درصد و نرخ تورم 40درصد بود. نرخ بهره واقعی منهای20  درصد می شد. یعنی کسانی که پس انداز می کردند زیان می کردند و آن هایی که وام می گرفتند سود می بردند. هیچ جای دنیا همچین موضوعی وجود نداشت. 

تقوی عنوان کرد: اگر اروپا را نگاه کنید نرخ واقعی که به سپرده گذار ها می دهند 3 درصد و نرخ سودی که از وام گیرنده ها می گیرند 4 درصد است. آن زمان به سود سپرده گذاران منفی می دادند ولی در حال حاضر سود مثبت است و در این شرایط مردم تشویق می شوند که سپرده گذاری کنند. از آن طرف نیز بانک ها سپرده گذارهای بیشتری گرفتند می توانند وام بیشتری را ارائه دهند. بنابراین این اقتصاد را حرکت می دهد. اما در آن دوره کم سپرده گذاری می کردند و نرخ واقعی بهره منفی بود.

وی تصریح کرد: در کشورهای اروپایی 3 درصد به سپرده گذار 4 درصد به وام گیرنده می دهند که این مسئله یک حسن دارد زمانی که نرخ ها پایین می آید پول یا سرمایه برای تولید کنندگان ارزان می شود بنابراین تولیدکنندگان هزینه هایشان کاهش پیدا می کند و عرضه افزایش پیدا می کند. 

تقوی همچنین درباره اجرای طرح هدفمندی یارانه ها اظهار داشت: در دولت گذشته پس از اجرا شدن هدفمندی یارانه ها تورم به 40 درصد رسید و رشد اقتصادی به منفی 3 درصد نزول پیدا کرد و این مسئله سبب افزایش آسیب های اجتماعی در کشور شد.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: با توجه به اینکه تورم جیب مردم را خالی کرده است، پرداخت یارانه 45 هزار تومانی نه تنها هیچ فایده ای برای خانوار ندارد بلکه در ازای پرداخت این یارانه به قشر ثروتمند باید مالیات به درستی دریافت شود و از محل دریافتی ها به تولید و کالاهای پرمصرف یارانه پرداخت شود.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 205
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران