به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت , میرشجاعیان با بیان اینکه حذف ریال از پول ملی یک واکنش احساسی نسبت به افزایش قیمت دلار نبود، اظهار کرد: سالها در مورد این سیاست بحث شده است و این جزیی از لایحه بانک مرکزی است که در حال بررسی بوده و هنوز نیازمند مصوبه مجلس است.
وی ادامه داد: البته قرار بود صفرهای بیشتری از پول ملی حذف شود. این سیاست به این دلیل اعمال شد که به دلیل کاهش ارزش پول داخلی، تعاملات اقتصادی و تراکنشهای مالی کمی با دشواری روبهرو شد.
میرشجاعیان تصریح کرد: حذف صفر به افزایش تعاملات اقتصادی کمک خواهد کرد. این سیاست عموما در کشورهایی پیاده شده که توانستهاند نظام اقتصادی خود را به گونهای طراحی کنند که تورم بالایی نداشته باشند. با تورم بالا به شرایط قبلی خود باز خواهیم گشت.
معاون وزیر اقتصاد افزود: بنابراین این امر میتواند حرکت خوبی باشد و انتظارات را کاهش دهد، منتهی باید این فعالیت در بستری انجام شود که تحریککننده تورم نباشد. اگر تورم بالا برود، دوباره این مساله حرکت انفجاری خود را آغاز خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: اگر سیاستها در دولتهای آتی مبتنی بر رفع کسری بودجه با ایجاد تورم باشد یا تورم مالیاتی به مصرف کننده تحمیل کند، پس از 50 سال باید به فکر واحد پولی جدیدی باشیم. این قضیه در واقعیت اقتصادی ما تاثیری نخواهد داشت، با این حال قطعا برای چاپ پول جدید نیازمند هزینه است، ولی اگر منافع این سیاست بر هزینههای آن بچربد، ارزشمند خواهد بود.