به گزارش بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک مسکن، دکتر علی عسکری سرپرست بانک مسکن در گفت وگو با خبرنگار پایگاه خبری بانک مسکن – هیبنا با اشاره به عملکرد تسهیلاتی این بانک در سال 1401 گفت: بانک مسکن در سالی که گذشت سعی کرد سیاست تسهیلاتی خود را علاوه بر تامین مالی بخش مسکن به سمت ساخت مسکن با کیفیت و با استفاده از فناوری های روز و دانش بنیان هدایت کند. سطح تسهیلات کلی که بانک مسکن در این سال اعطا کرده بیش از 120 هزار میلیارد تومان است که به خوبی نشان می دهد به چه میزان این بانک در حوزه اختصاصی خود تاثیرگذار بوده و سطح سرمایه گذاری در بخش مسکن به چه میزان رشد یافته است.
وی افزود: با چابک سازی و زودبازده کردن سرمایه گذاری و عایدی آن در بخش مسکن می توان سطح سرمایه گذاری در این بخش را که به واقع موتور محرک اقتصاد کشور نیز هست و بسیاری از صنایع به صورت مستقیم و غیرمستقیم وابسته به ساخت مسکن هستند، به طور چشمگیری افزایش داد.
دکتر عسکری با اشاره به سیاستگذاری بانک مسکن برای سال آتی گفت: با توجه به افزایش سطح سرمایه گذاری در بخش مسکن، بانک سیاست های تسهیلاتی خود برای سال پیش رو را با تغییراتی همراه کرده و اعطای تسهیلات مشارکت مدنی از محل منابع بدون سپرده به ازای هر واحد به اشخاص حقیقی و حقوقی بر اساس نوع ساخت و صلاحیت حرفه ای سازنده با افزایش روبرو شده است.
سرپرست بانک مسکن افزود: بر همین اساس سقف تسهیلات اعطایی به ازای هر واحد به سازندگان حرفه ای در شهرهای تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز، کرج، اهواز، بندرعباس، بوشهر، قم، ساری و رشت به 750 میلیون تومان افزایش یافته است که در سال گذشته سقف آن 600 میلیون تومان بود. همچنین سقف تسهیلات اعطایی به ازای هر واحد به سایر سازندگان به مبلغ 700 میلیون تومان افزایش یافت که در سال گذشته 550 میلیون تومان بود.
وی ادامه داد: سقف این تسهیلات در سایر استان ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت 650 میلیون تومان به ازای هر واحد به سازندگان حرفه ای و 600 میلیون تومان به ازای هر واحد به سایر سازندگان افزایش یافته است. در سایر شهرها نیز سقف تسهیلات مشارکت مدنی به 600 میلیون تومان به ازای هر واحد به سازندگان حرفه ای و 550 میلیون تومان به ازای هر واحد به سایر سازندگان تغییر یافته است.
دکتر عسکری تصریح کرد: تسهیلات مشارکت مدنی برای احداث واحد مسکونی با توجه به پیشرفت فیزیکی ساخت واحدها اعطا می شود که در مرحله فنداسیون 10 درصد، اسکلت و سقف 40 درصد و سفت کاری و نازک کاری هر کدام 25 درصد از مبلغ این تسهیلات پرداخت می شود.