به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «رضا رحمانی» افزود: افتتاح طرح تولید شیشه و بطری شیشه ای شرکت آذر مهر هریس با سرمایه گذاری بالغ بر 256 میلیارد ریال و اشتغالزائی 66 نفر از جمله واحدهای صنعتی است که وارد چرخه تولید شد.
وی ادامه داد: تولید میلگرد آجدار شرکت فولاد صنعت صائب تبریز با سرمایه گذاری 6 هزار میلیارد ریالی و امکان اشتغالزایی مستقیم حدود 330 نفر، تولید کنسانتره میوه غیر مرکبات شرکت گل کام آذر با سرمایه گذاری بیش از 706 میلیارد ریال و ظرفیت اشتغالزایی بالغ بر 100 نفر و همچنین سه طرح تولیدی فرش دستباف، انواع کفش تزریقی و البسه نظامی و مردانه در بنیاد تعاون زندانیان با سرمایه گذاری تقریبی 63 میلیارد ریال و اشتغالزائی 500 نفر نیز از جمله طرح هایی است که همزمان با حضور رئیس جمهور و به صورت ویدئو کنفرانس مورد بهرهبرداری قرار گرفتند.
تولید 45 درصد کفش کشور در آذربایجان شرقی
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: با توجه به ظرفیت های تولیدی صنعت کفش در این استان، برای نخستین بار شهرک فناوری کفش تبریز مکان یابی شده است و نخستین آزمایشگاه تخصصی کفش در تبریز اجرا خواهد شد.
رحمانی تصریح کرد: 45 درصد از کفش کشور در آذربایجان شرقی تولید می شود و این مهم می طلبد تا در جهت تامین نیاز داخلی و شناسایی بازار های جدید صادراتی روی صنعت کفش این استان سرمایهگذاری هدف مندتری شود.
کلنگ زنی شهرک صنعتی مس در ورزقان
وی اعلام کرد: طرح توسعه مس سونگون در حال اجرا است و در همین راستا شهرک صنعتی مس در ورزقان نیز کلنگ زنی شد.
وی با بیان اینکه 3 میلیارد تن ذخایر شناسایی مس شده در سونگون است، خاطرنشان کرد: با توجه به حجم ذخایر قابل توجه در منطقه، سرمایهگذاری بالغ بر 600 میلیون یورو از محل منابع داخلی و فایناس خارجی روی مس سونگون در دستور کار بوده و در حال اجراست.
توسعه ظرفیت های تولیدی و صادراتی صنعت فرش
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به افتتاح نمایشگاه فرش تبریز با حضور رئیس جمهور، گفت: طبق برنامه ریزی انجام شده برای توسعه صادرات و انجام اقدام های حمایتی از تولید کنندگان این کالای هنر_صنعت، امیداست در سال آینده شاهد شکوفاتر شدن ظرفیت های تولیدی هر چه بیشتر این کالا در آذربایجان شرقی و حتی سایر نقاط کشور باشیم.
رحمانی یکی از مهمترین دغدغه های فعالان حوزه فرش را تامین بیمه تامین اجتماعی و تحت پوشش قرار گرفتن همه قالیبافان عنوان کرد و ابراز امیدواری کردتا با تشکیل کارگروه های تخصصی، این دغدغه به حداقل ممکن برسد.
ظرفیت اشتغالزایی 5 هزار نفری آلومینای سراب
وی با اشاره به اقدام های اجرایی در باره طرح تولید آلومینا در شهرستان سراب به عنوان ماده اولیه آلومینیوم در کشور، بیان کرد: افتتاح این طرح به همراه کارخانه ذوب مس سونگون از مطالبات مردم منطقه است که برای تسریع در این امر با جدیت موارد مرتبط با طرح ها را دنبال می کنیم که بزودی شاهد بهرهبرداری از این طرح ها خواهیم بود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه زیر ساخت های مختلف آلومینای سراب آماده شده است، ادامه داد: با راه اندازی آلومینای سراب برای 5 هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم شغل درست می شود.
رحمانی قطع وابستگی کشور به ماده آلومینا را نتیجه راه اندازی کارخانه آلومینای سراب دانست و گفت: این طرح محصولات جانبی دیگری هم دارد که از جمله آنها میتوان به طرح آلومینا فناوری سیستم خشک برای به حداقل رساندن مصرف آب و حفظ محیط زیست اشاره کرد.
افزایش 8 برابری تولید ظروف شیشه ای در کشور پس از انقلاب اسلامی
وی درباره طرح های مورد افتتاح در سفر هیات دولت به آذربایجان شرقی توضیح داد: با افتتاح طرح تولید شیشه و بطری شیشه ای آذرمهر هریس 20 هزار تن به ظرفیت تولید ظروف شیشه ای کشور اضافه می شود.
وزیر صمت با اعلام اینکه ظرفیت تولید شیشه جام و ظروف شیشه ای از ابتدای انقلاب تاکنون 8 برابر شده است، تصریح کرد: 760 هزار تن ظرفیت تولیدی ظروف شیشه ای در کشور وجود دارد.
رحمانی عنوان کرد: در سال 97 حدود 650 هزار تن ظروف شیشه ای در کشور تولید شده است و 200 هزارتن صادرات داشتیم.
وی افزود: ظرفیت تولید شیشه جام در کشور یک میلیون و 700 هزار تن است که یکمیلیون و 500 هزارتن تولید واقعی مان بوده است.
بهرهبرداری از طرح های توسعه شرکت پالایش نفت تبریز
رحمانی اعلام کرد: طرح تولید روغن پایه و روغن های روانساز شامل طرح اختلاط و تولید روغن های روان ساز با ظرفیت 40 هزار تن در سال و هزینه 15 میلیون یورویی و طرح تولید روغن پایه با ظرفیت 90 هزار تن در سال و هزینه یک میلیون یورویی در این سفر به بهره برداری رسید.
وی افزود: طرح تولید گازوئیل یورو 5 شامل طرح تصفیه نفت گاز جدید با ظرفیت 30 هزار بشکه در روز و هزینه 70 میلیون یورویی و همچنین طرح ارتقاء کل بنزین تولیدی به استاندارد یورو 5 شامل طرح بنزین سازی جدید با ظرفیت 20 هزار بشکه در روز و هزینه 265 میلیون یورویی و طرح تغییر کاربری واحد تبدیل کاتالیستی به واحد ایزومریزاسیون نفتای سبک به ظرفیت 10 هزار بشکه در روز و هزینه 10 میلیون یورویی، 4 طرحی است که در سفر کاروان تدبیر و امید به استان آذربایجان شرقی و با حضور دکتر روحانی به بهره برداری رسید.
افتتاح بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی هریس و فاز توسعه پالایشگاه تبریز
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در جریان سفر رئیس جمهور به استان آذربایجان شرقی، بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی هریس و فاز توسعه پالایشگاه تبریز نیز مورد افتتاح و بهره برداری قرار گرفتند.
رحمانی خاطرنشان کرد: این فاز توسط مهندسان و کارشناسان توانمند ایرانی راه اندازی و ساخته شده است.
وی افزود: همچنین فاز توسعه بنزین سازی در پالایشگاه تبریز نیز مورد بهره برداری قرار گرفت، این فاز توسعه ای ظرفیت تولید 3 میلیون لیتر در روز بنزین یورو 5 رادارد.
دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری روز پنج شنبه به همراه شماری از اعضای هیات دولت به استان آذربایجان شرقی سفر کرد.