به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، مجید ناصری نژاد با اشاره به امضای نخستین قرارداد توسعه 4مخزن نفتی در میدانهای یاران، مارون و کوپال به ارزش 2,2 میلیارد دلار میان شرکت ملی نفت و شرکت توسعه نفت و گاز پرشیا وابسته به گروه انرژی تدبیر زیرمجموعه ستاد اجرایی فرمان امام (ره) گفت: یکی از موارد تاکیدی در قراردادهای جدید استفاده از توان و ظرفیت داخلی است تا بتوان اقتصاد مقاومتی را اجرایی کرد و درآمد ارزی قابل توجهی برای کشور کسب کرد و در صورتی که شرکت های داخلی توانایی سرمایه گذاری های خاص را نداشته باشند، از سرمایه گذاران خارجی برای توسعه میدانها استفاده کرد.
نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه اجرای الگوی قراردادهای جدید نفتی آغاز خوبی داشته است، افزود: مجلس به دقت امضای قراردادهای جدید و اجرای الگوی قراردادها را رصد می کند و اگر مشکلی در امضای قراردادها وجود داشته باشد، واکنش نشان خواهد داد.
علی گلمرادی، عضو دیگر کمیسیون انرژی، پیشتر و یک روز پس امضای این قرارداد، نیز اظهار کرد: یکی از محورهای الگوی جدید قراردادهای نفتی، موضوع ازدیاد برداشت از مخازن قدیمی است زیرا باید تا حد امکان این ضریب را ارتقا دارد تا درآمدهای نفتی کشور افزایش یابد.
عضو کمیسیون انرژی افزود: بیژن زنگنه، وزیر نفت روی این موضوع تاکید دارد و البته بحث با اهمیتی است. بنابراین، وزارت نفت از قراردادهایی که مبتنی بر ازدیاد برداشت باشد استقبال می کند.
این نماینده مجلس دهم گفت: مسائلی مانند ازدیاد برداشت از مخازن میدانهای قدیمی نفت جزو اولویتها به شمار می آیند بنابراین، ظرفیت خوبی برای شرکتهای داخلی و خارجی فراهم می شود تا در سازوکار مشخص در این زمینه فعالیت کنند.
رئیس کمیته نیرو مجلس افزود: موضوع ازدیاد برداشت از میدانهای نفتی مانند استحصال از میدانهای مشترک با اهمیت است زیرا هر دو مقوله ناظر بر حفظ و صیانت از منابع هیدروکربوری است.
نخستین قرارداد جدید نفتی با محوریت توسعه میدان مشترک یاران امروز (سه شنبه، 13 مهر ماه) با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت و غلامحسین نوذری، رئیس هیئت مدیره گروه توسعه انرژی تدبیر و محمد مخبر، رئیس ستاد اجرای فرمان امام (ره) میان غلامرضا منوچهری، معاون امور توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران و ناجی سعدونی، مدیر عامل شرکت توسعه صنعت نفت و گاز پرشیا امضا شد.
شرکت توسعه نفت و گاز پرشیا (ستاد اجرایی فرمان امام (ره)) یکی از هشت شرکت ایرانی است که در فرایند تعیین صلاحیت شرکتهای مستعد برای فعالیت اکتشاف و تولید (E&P) از سوی وزارت نفت صاحب صلاحیت تشخیص داده شده است.
افزون بر توسعه میدان مشترک یاران، اجرای فعالیتهای ازدیاد برداشت به منظور افزایش ضریب بازیافت نفت در مخازن آسماری و بنگستان میدان کوپال و مخزن بنگستان میدان مارون نیز در قالب 2 قرارداد دیگر به شرکت نفت و گاز پرشیا واگذار شد.
شرکت ملی نفت ایران پیش از این اعلام کرده بود، شرکتهای ایرانی مستعد برای فعالیت در قالب اکتشاف و تولید می توانند راهبری میدانهای کوچک و متوسط را به عهده گیرند و در صورت نیاز از همکاری شرکتهای خارجی در این زمینه استفاده کنند.
میدان مشترک یاران که توسعه آن در 2 بخش یاران شمالی و یاران جنوبی در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرار دارد، از میدانهای مشترک منطقه غرب کارون است که فعالیتهای توسعه ای بخش شمالی آن در قالب قرارداد بیع متقابل از سوی شرکت نفت و گاز پرشیا در دست اجراست و طرح تولید روزانه 30 هزار بشکه از آن در آستانه بهره برداری قرار دارد.