به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی سازمان بنادر و دریانوردی، حمید خلیلی در یازدهمین جلسه کمیته ساماندهی ومدیریت مناطق ساحلی استان گلستان، افزود: از ظرفیت های سواحل استان گلستان باید در زمینه توسعه گردشگری وافزایش اشتغالزایی استفاده ویژه کرد.
وی با اشاره به اینکه 5 میلیارد تومان اعتبار جهت لایروبی کانال های چاپاقلی و خوزینی تخصیص داده شده است،افزود: با لایروبی این دو کانال آب دریای خزر به خلیج گرگان می رسد.
مدیر کل مهندسی سواحل و بنادر سازمان بنادر و دریانوردی گفت: مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی یک فرآیند مستمرو پویاست که براساس آن تصمیم های لازم جهت بهرهبرداری صحیح، توسعه موزون و حفاظت از نواحی ساحلی ودریایی و منابع آن اتخاذ میگردد.
وی افزود: 890 کیلومتر از سواحل در شمال کشور و 4900 کیلومتر در جنوب کشور واقع است و از مجموع کلسواحل کشور حدود 840 کیلومتر آن پیرامون جزایر توزیع شده است و استان های گیلان، مازندران، گلستان،خوزستان، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان در زمره 7 استان ساحلی کشورمان محسوب می شوند.
خلیلی احداث سازه های ساحلی، دریایی، نبود دسترسی همگانی به دریا،آلودگی آب های دریا(آلاینده های خانگی،صنعتی و کشاورزی) ، تهدید زیستگاه های گونه های کمیاب و نادر ،نابسامانی های ناشی از تداخل وظایف وماموریت های دستگاه های مرتبط، نبود رژیم حقوقی مشخص را ا از جمله چالش های سواحل دریای خزر دانست.
اله یار اسعدی؛ مدیر بنادر و دریانوردی استان گلستان، نیز در این نشست گفت: دریاخواری و ساخت و سازغیرمجاز یکی از معضلات و دغدغه مهم استان گلستان است.
همچنین میرمحمد غراوی؛ معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان با تاکید اینکه امیدواریم احداث دو بندرتجاری و مسافری استان گلستان هرچه زودتر تعیین تکلیف شود، اظهار کرد: منابع طبیعی ظرف یک ماه حریم طبیعیسواحل استان را به این کمیته ارسال کند.
وی گفت: امیدواریم موانعی که در سواحل برای ایجاد اشتغالزایی و گردشگری وجود دارد با همکاری مسئولین استانیو کشوری بر طرف شود.