به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، تیمور رحمانی بعد از ظهر امروز(شنبه) در نشست تخصصی بیست و هفتمین همایش سالانه سیاست های پولی و بانکی گفت: اقتصاد برای رشد پایدار نیاز به ثبات دارد؛ ثبات سیاسی هم بخشی از این ثبات است.
وی افزود: بی ثباتی مالی مانعی برای کنترل تورم است.
این استاد دانشگاه گفت:دولت یازدهم زمانی شروع به مهار تورم کرد که اقتصاد ایران دچار رکود تورمی و با مشکل بی ثباتی مالی هم مواجه بود.
وی بی ثباتی مالی را ناشی از بیماری هلندی که بدنبال افزایش قیمت نفت ایجاد شده بود دانست و گفت: لازمه رشد پایدار کنترل تورم است.
رحمانی گفت: بعبارتی در اقتصاد کلان همانطور که بی ثباتی برای تورم مهم است ،نرخ بالای تورم هم در ایجاد بی ثباتی اقتصادی نقش مهمی دارد.
وی افزود:زمانی که اقتصادی با رانت جویی و فساد مواجه می شود شکاف بین تولید طبیعی و تولید اجتماعی رخ می دهد.
وی تاکید کرد بی ثباتی مالی همه زحماتی که برای کنترل تورم در دولت یازدهم صورت گرفت را زیر سئوال می برد.
علی صالح آبادی مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران نیز در این نشست درباره انتشار بالای اسناد خزانه و اثر آن بر نرخ سود، گفت: به هر حال این اسناد ، ابزاری نیست که تنها در ایران استفاده شده است و شیوه ای مرسوم در دنیاست.
وی در عین حال افزود: عرضه اوراق در بازار باید متناسب با کشش بازار باشد، ضمن آنکه با اعتبار دادن به این اوارق می توان نرخ آن را در طول زمان کاهش داد.
وی افزود: برای نمونه این اوراق می تواند وسیله ای برای تضمین باشد.
وی پیشنهاد کرد با ایجاد امکان بازارگردانی این اوراق، نرخ آن را نیز در بازار کاهش داد.
صالح آبادی درباره اثرگذاری این اوراق بر نرخ سود، گفت: متاسفانه هنوز رابطه هماهنگ بین بازار پول و سرمایه نداریم و لازم است با گستردگی این دو بازار، هماهنگی بین این دو حوزه اتفاق افتد .
وی یادآور شد: در سایر کشورها این هماهنگی به صورت سیستماتیک انجام می شود اما در ایران نیاز است که قوانین اصلاح شوند.
صالح آبادی تاکید کرد: دسترسی به منابع مالی خارجی برای تنظیم بازارها نیاز است.
وی بر توسعه درآمدهای کارمزدی و خدمات ارزی بویژه در شعب خارجی بانک ها برای بهبود وضعیت بانک ها تاکید کرد و گفت: پیش از تحریم، بانک ها بخشی از درآمدهای خود را از محل عملیات های ارزی تامین می کردند که این امکان باید دوباره احیا شود.
احمد عزیزی از چهره های ماندگار بانکی نیز در این نشست بانکی اظهار داشت: باید دولت در بازار دهی فعال شود اما یکی از مشقات این است که با ایجاد یک ابزار جدید، مدیریت پولی و مالی سخت تر می شود.
عزیزی گفت: بازار بدهی، اسبی است که نباید بار زیادی بر دوش آن گذاشت و به جای تمرکز بر انتشار اوراق بدهی ، باید ابتدا دفتر شناسایی بدهی دولت را دایر کرد.
این صاحبنظر پولی گفت: اگر می خواهیم به سمت استقلال بانک مرکزی حرکت کنیم، باید نظارت یکپارچه بر نظام پولی و مالی کشور داشته باشیم.