به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از سازمان حج و زیارت، « حمید محمدی» در این دیدار ضمن خیر مقدم به وزیر گردشگری سوریه و هیات سوری گفت: دشمنان مشترک ما باعث شدند تا زائران ایرانی از چند سال پیش از زیارت عتبات در سوریه محروم شوند و قطعا ما علاقه مند هستیم تا شرایط مناسبی برای از سرگیری اعزام زائران ایرانی به سوریه فراهم شود.
وی افزود: آنچه ما به عنوان سازمان حج و زیارت جمهوری اسلامی ایران دنبال می کنیم، اعزام منظم و سازماندهی شده زائران ایرانی به سوریه است همانگونه که زائران ما به عتبات عالیات عراق اعزام می شوند.
محمدی ادامه داد: مادامی که مسئولیت اعزام زائران به عهده سازمان حج و زیارت است، لازم است تا بسترهای لازم به ویژه الزامات امنیتی در کشور سوریه فراهم شود و ما از آن اطمینان داشته باشیم.
وی بیان کرد: از دو سال گذشته با جدیت موضوع اعزام زائران ایرانی به سوریه را دنبال می کنیم و همانطور که اشاره شد مهمترین موضوع در سفر زائران به سوریه موضوع امنیت است.
سرپرست سازمان حج و زیارت با اشاره به آخرین مکاتبات طرف سوری با ایران گفت: در حال برنامه ریزی هستیم تا هیئتی کارشناسی از ایران با هماهنگی وزارت گردشگری سوریه برای بررسی پیوست امنیتی سفر و دیگر امور اجرایی و خدماتی این سفر زیارتی بزودی به آن کشور اعزام شوند و در کنار مسئله امنیت، امور اسکان، تغذیه و حمل و نقل نیز از دیگر دغدغه های ما است که توسط شرکت تحت نظارت وزارت گردشگری سوریه ارائه خواهد شد.
سرپرست سازمان حج و زیارت تصریح کرد: قطعا تصمیم گیری دقیق درخصوص از سرگیری اعزام زائران به سوریه، به نتیجه بررسی کمیته ای که بزودی عازم سوریه خواهند شد و همچنین تایید نهایی مراجع ذیصلاح کشورمان بازخواهد گشت.
همچنین «بشر یازجی» وزیر گردشگری سوریه در دیدار با سرپرست سازمان حج و زیارت، ضمن تبریک انتصاب وی گفت: قبل از هر چیز شهادت شهدای مدافع حرم دو کشور را تسلیت عرض می کنم و همچنین از شهادت آتش نشان ها در آتش سوزی ساختمان تجاری ابراز تأسف کرده و برای بازماندگان و مجروحان این حادثه آرزوی شفا می کنم.
وی که برای حضور در مراسم انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام به ایران سفر کرده بود، بیان کرد: برگزاری این مراسم در این شهر مقدس فرصتی مناسبی برای ارج نهادن به ارزش های والای اسلامی بود.
وزیر گردشگری سوریه با اشاره به امضای تفاهم نامه میان دو کشور درخصوص از سرگیری اعزام زائران ایرانی به سوریه بیان کرد: امیدواریم در سال جاری درخصوص مباحثی که مورد نظر دو کشور در زمینه زائران است، به نتیجه برسیم.
وی در سخنانش به پیشینه تاریخی ارتباطات و روابط دو کشور اشاره کرد و گفت: هر دو کشور در طول سنوات گذشته دشواری هایی را متحمل شده و البته به پیشرفت هایی نیز دست یافته اند. در دهه 80 میلادی جنگ تحمیلی برای جمهوری اسلامی ایران اتفاق افتاد و آن روزها سوریه در کنار ایران بود، امروز هم در شرایط درگیری سوریه با گروه های تکفیری برادران ایرانی در کنار ما هستند و ما از این بابت از برادران ایرانی خود سپاسگزاریم و باید با روابط دو طرفه در مقابل خطراتی که هر دو کشور را تهدید می کند، ایستادگی کنیم.
یازجی ادامه داد: وقتی آمارهای حضور زائرین کشورهای مختلف در سوریه را می بینم احساس ناراحتی می کنم که چرا امروز شاهد حضور زائران ایرانی در میان زائران در سوریه نیستیم. از سال 2013 تاکنون با توجه به سفر گردشگران و زائران برخی کشورها به سوریه تا به حال گزارشی نداشته ایم که آسیبی به زائرین و گردشگران خارجی در سوریه وارد شده باشد.
وزیر گردشگری سوریه بیان کرد: ما علاقمندیم که زمینه برای سفر زائران ایرانی به این سوریه و همچنین سفر زائران و گردشگران سوری به ایران فراهم شود و در این زمینه مسائل مادی برای ما اهمیت ندارد و امیدواریم این دیدارها به روابط سودبخشی بیانجامد و جلسات ما بهره وری معنوی زائران و خانواده های آنان از مسئله زیارت را در پی داشته باشد و تلاش ویژه مسئولان دو کشور و اقدامات زیربنایی آنان به نفع زائران باشد.
«عدنان محمود» سفیر سوریه در تهران نیز که در این دیدار حضور داشت نیز برلزوم برنامه مدون برای جلسات کارشناسی دو طرف و پیگیری مسائل سفر زائران تأکید کرد.